Kerék-Bárczy Szabolccsal, a Demokratikus Koalíciót szeptember 1-én otthagyó addigi alelnökével készített interjút a Budapest Beacon.

A leköszönő alelnök a beszélgetés során kifejtette, egy állami vezető ne akarjon meggazdagodni, főleg, hogy az ország hetven százaléka kilátástalan, nyomorgó helyzetben él. 

Kerék-Bárczy úgy véli, Orbán Viktor legyőzéséhez szükség van a konzervatív-liberális oldalon álló szavazók megszólítására. 

Meg kell nyerni félmillió-egymillió új szavazót – és hiteles emberekkel, valamint szakszerű stílussal és politizálással meg is lehet

- fogalmaz.

Arra a kérdésre, hogy a 2018-as kormányváltás lehetősége vagy lehetetlensége október 2-án, a népszavazással dőlne-e el, Kerék-Bárczy így felelt:

Nem hiszem. A népszavazást Orbán Viktor mindenképpen meg fogja nyerni. Akkor is nyer, ha érvénytelen lesz, mert – szemben a vizitdíjas népszavazással – ennek semmilyen jogi relevanciája és következménye nincsen. Ez kizárólag nyers politikai hatalomszerzési célt szolgál.

Kerék-Bárczy Szabolcs szerint bármi is lesz a kvótareferendum végeredménye, a miniszterelnök politikai hasznot fog belőle kovácsolni, de mégis arra biztat mindenkit, hogy ne vegyenek részt "ebben a hazugságban", mint ahogy ő is otthon marad október 2-án.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemzeti_nyugdíjas
Biciklis! Hogy a fenébe gondolsz ilyet? Bárkit megkérdezel, mindenki utálja ezt a kormányt. Néhány csökött akad aki mellettük kampányol, a többi pedig vagy trafikos vagy érdekelt (hasznot húz) a kormány regnálásából. Érdekes, hogy nem veszed hosszú időn keresztül észre, hogy álláspontoddal itt csak magad szédülködsz. Miért nem húzol el a balfenéken?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tothjani
@verőce21: Ezt a népszavazást a Fidesz akarja és csak a Talpnyalók hűségének az ellenőrzésére szolgál!!
Nálunk a hivatalokban jelzik hogy mindenki menjen el szavazni mert a névsort ellenőrizni fogják.
A másik a Deutsch Tamás és társai azért van kint az EU parlamentben hogy az ilyen törvények szavazásakor az országot képviselje, mivel az EU legnagyobb pártjában vannak így nem ártana egy kicsit lobbizni (dolgozni), és akkor a Pártjukat igen nehéz volna leszavazni.
colibri
@kkalman: Gyönyörű ez a képsor! Álmomban sem láthatnék szebbet, hátha még valóság lenne...
karma1
@tothjani: Hat eleg szemet lehet Feletek az onkori... Es mit fognak csinalni azokkal, akik megsem mennek el a szavazasra? Kimennek hozzajuk, es eloallitjak oket? Vagy megverik oket? Borton? Penzbirsag? Elveszti a munkajat? Megis mit kepzelnek?
verőce21
@tothjani: (22:20) Ez is az őrületes hülyeségek egyike, amit írsz! "...csak a Talpnyalók hűségének az ellenőrzésére szolgál!" ?
Ez a népszavazás arról szól, hogy a nép felhatalmazza az Országgyűlést, hogy elutasítsa az EU-tól a bevándorlók betelepítését az országba. Ez csak a kvóták elutasításáról szól, és a mindenkori Országgyűlés dönthet. Tehát nem a Fidesz. Most épp a Fidesz kormányoz, de ez nyilván változhat.
Jozefina
Mindenki szavazzon azzal, hogy otthon marad és az ünnepi ebéd elött együttesen tépik szét a szavazólapokat!!! Legyen ez egy vidám családi vasárnap!!!
nemzeti_nyugdíjas
@verőce21: Minden okításom nélkül hallgasd meg egy komoly jogász véleményét. Én annak jobban hiszek mint a kormányunknak, mert ő ezzel foglalkozik, és jártas a dolgokban, érvekkel alátámasztja a valóságot.
www.youtube.com/watch?v=jLbrLGh0Hrs

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.