Pálffy István dublini nagykövet, egykori tévés és KDNP-s országgyűlési képviselő szükségesnek érezte egy nyílt levéllel támogatni a magyar kormányt – írja a 24.hu.

A bilit az borította ki nála, hogy az egyik legjelentősebb ír lapban, az Irish Timesban megjelent szeptember 22-én egy hosszabb cikk a magyarországi kvótanépszavazásról.

A miniszterelnököt a "keményvonalas" jelzővel illetik és euroszkeptikusnak titulálják. Továbbá cinikus is, mert az olyan égető kérdésekről tereli el a figyelmet, mint az egészségügy.

Az írás felhívja a figyelmet arra, hogy a népszavazásnak nincs valódi tétje, hiszen egyetlen EU-s jogszabályt sem fog felülírni. Egyszerűen arról szól, hogy Orbán politikai tőkét kovácsoljon belőle.

Pálffy napokkal később, de igen keményen odacsap. Nyílt levelében azt írja, a magyarok leszámolnának az illegális migrációval és embercsempészettel, itt ez a cél. Egyébként Magyarország mindenkit tárt karokkal vár, akik tényleg menekültek és papírjaik is rendben vannak.

Pálffy mintha azt sugallná, hogy a magyar politika túlságosan bonyolult ahhoz, hogy Dublinból is megértsék:

a “cinikus” szó használata arra, hogy leírja “Orbán Viktor magyar miniszterelnök azon igyekezetét, hogy más ügyekről elvonja a figyelmet”, híján van a magyar politika megértésének

- írja, majd beviszi a kegyelemdöfést:

Az olvasóikat tájékoztatni kell arról is, hogy a magyar egészségügyi rendszer az egyik legjobb Európában.

Ezt azzal próbálja bizonyítani, hogy olcsó a tb, magas minőségű gyógyszereket fedez és az egész társadalmat lefedi. Nem kell a háziorvosnál extra pénzt fizetni, nincsenek sorok, külföldi hallgatók ezrei tanulnak magyar egészségügyi felsőoktatási intézményekben.

Ejtsünk szót a levél végi parádés elköszönésről is. Pálffy nem strapálta magát, magasról tesz az udvariassági szabályokra, ugyanis elköszönés gyanánt ezt hányta írása végére:

Üdv, stb.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vadnarancs
Pista kinevezése érthető... Ott szürcsölheti a viszkit literszámra... Örülök, hogy az íreknél egy ilyen idült alkoholista alapján formálnak véleményt népünkről!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csodálkozó
@Warlord: Nem bizony!
A Langerhans-szigetekre.

(hasnyálmirigy)
Warlord
@Csodálkozó: Stephen King :Langoliers :-)))
abe
A magát kereszténynek valló hímringyókinézetű alkoholista azt mondja, hogy...

Senki normálist nem érdekel, hogy mit mond egy magát kereszténynek valló hímringyókinézetű alkoholista!

(Megjegyzés: a magát kereszténynek valló/tartó, nem azt jelenti, hogy az illető ténylegesen keresztény!!!
Miért?
Mert túl tág a fogalom, és túl sokan képesek hazudni - akár maguknak is.)
abe
pálfffy csak azért írt nyílt levelet, mert a mozgáskoordinációjának részleges vagy teljes elvesztése után már nem bírta lezárni a borítékot.

"Baszd meg (hukk), nem bírom lezárni a borítékot.
Akkor legyen nyílt levél. (hukk)."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.