Már nem létezik az október 2-ai népszavazásban feltett kérdés, hetekkel ezelőtt az Európai Bizottság elnöke világossá tette: nem szerepel a szándékaik között sem, hogy kötelező betelepítési kvóta legyen Európában – közölte az MSZP elnöke kedden Szolnokon.

Molnár Gyula kitért arra, hogy a pozsonyi EU-csúcs résztvevői sikeresnek és előremutatónak nevezték a találkozót, egyedül a magyar miniszterelnök jelezte, hogy nagy csalódás volt.

"Talán azért, mert ő nem megoldásokat keres, hanem ő választást akar csak nyerni, és talán a megoldásokkal majd később akar foglalkozni"- fogalmazott.

A kormány 3,9 milliárd forint közpénzt költött úgynevezett tájékoztató kampányra. Ehhez hozzájárul a népszavazás lebonyolításának költsége

- mondta, hozzátéve: Szolnokon a régóta várt Tisza-híd ebből a forrásból elkészíthető lenne.

A város szabadon felhasználható költségvetési pénze közel van ahhoz a mintegy tízmilliárd forint forráshoz, amit ebben az ügyben egy felesleges népszavazásra elkölt a kormány – jegyezte meg.

Molnár Gyula arról is beszélt, hogy a szombat éjjeli budapesti, Teréz körúti robbantásról az emberek húsz órán keresztül nem tudtak semmit. Kiemelte: néhány nappal a népszavazás előtt, amikor az emberekből rendkívül sok indulatot kiváltó gyűlöletkampány zajlik az országban, egy felelős kormány, a rendvédelmi szervek nem tehetik meg, hogy ennyi időn keresztül nem tájékoztatják a közvéleményt.

Hozzátette: ha bármilyen hasonló esemény történik Magyarországon, a rendőrség, a hivatalos szervek elsőrendű feladata az emberek tájékoztatása.

A kormány dolga megvédeni és tájékoztatni az állampolgárokat – jegyezte meg, egyben mielőbbi gyógyulást kívánt a két rendőrnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.