A magyar gazdaság túlélte a 2008-ban kitört válságot és talpon maradt – jelentette ki Varga Mihály a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerben szerdán.

A nemzetgazdasági miniszter szerint az elmúlt években sikerült elérni, hogy a magyar gazdaságot "ma az egyik példaként emlegetik Európában".

Varga: Magyarország kilábalt a válságból

Varga Mihály azt mondta: a hat évvel ezelőtti adatokhoz képest 677 ezer emberrel többen dolgoznak az országban, 4,9 százalékra csökkent a munkanélküliség.

Varga azt nem tette hozzá, hogy havi 50 ezerért árkot kapirgáló közmunkásokkal vannak kikozmetikázva a statisztikák. Ezek valójában nem produktív, hanem "eltartott" munkahelyek.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@Bringás: Párját ritkító az ostobaságod és hülyeséged, túl azon, hogy semmihez nem értesz! És te állítólag páncélos voltál?? :-))) Kac-kac!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
999.-@Bringás: Növekedés???:-)))))))Aztán hun az a növekedés???
Hellcat
@Bringás: Az államadósság meg ÁFA na az nőtt...az adók száma az is nőtt...A "kisebb olcsóbb parlament" költségei is nőttek...A fideszesek vagyona is nőtt...A kivándolók száma is nőtt...Van itt növekedés...csak nem ott ahol kéne.
eszegfu
@silber13: @Bringás: Hát hogy "hun az a növekedés"?! Hát O.V. hasatájékán! A "libsibolsi" időkben olyan egészségtelenül vékonka volt, de "most jön a növekedés"! Tállai, rezsiszilárd és O.V. "hozza" már a formáját, de ez a szegény Varga még mindig nagyon "gebécske"... lehet, hogy "idege" van, esetleg ulcusa...
bundi
@Bringás: emlékszel az elrugaszkodás...meg szárnyalás szakaszaira...by matolcsy?...na és mi jön ezután...ha a balfékek nem tudnak repülni...bizony a becstelen pofáraesés...és minél magasabbról rugaszkodnak el...annál nagyobb lessz a csattanás
bundi
@Bringás: még ha negatív is, de növekedés...köszi a magaslabdát...
Borsodi
Hazug Országban élünk,de már lassan a rabszolgaként dolgozó szakmunkások is külföldre szöktek.Javul a statisztika rohamosan halnak az emberek,a megmaradt szakmunkások közmunkásként dolgozhatnak,ha aláírják hogy a végzettségük 8 általános ez a fideszes városokra jellemző.

A munkaerőhiány eltörli a szemét főnököket

- MT -
- MT - követés
2016.09.26. 07:43
A cégek részéről szélsőséges reakciókat szült a fizikai- és betanított munkaerő hiánya: gyakorlatilag minden módszerrel próbálkoznak munkásokat szerezni, csupán az nem jutott még eszükbe, hogy emberi módon bánjanak dolgozóikkal – írja a Napi.hu

A lap szerint

egyes cégek ad hoc béremelésekkel és toborzó hadjárattal igyekeznek vadászni alapvetően bárkit, de főként a konkurenseiknél dolgozó munkásokat;
más vállalatok viszont erőből reagálnak, s gyakorta túldolgoztatják az alkalmazottaikat;
azt viszont eddig csak kevés termelővállalatnál ismerték fel, hogy a bizalmas munkahelyi légkör, az "emberi" bánásmód ugyanolyan sokat számít a dolgozók megszerzésében és megtartásában, mint a
Ettől függetlenül a béremelés erős: a Napi.hu egy olyan targoncás példáját hozta fel, akinek hetven százalékkal nőtt a fizetése, miután hétszer váltott munkahelyet, ugyanazon ipari parkon belül. Pest megyében pedig egy multi 30-40 százalékos béremeléssel tudta megállítani emberei elszivárgását.

Ez annak a fényében nem is meglepő, hogy munkaerő-közvetítők becslése szerint ma tízezres munkaerőhiány van a gyártásban és a feldolgozóiparban, ahol egyébként közel 670 ezren dolgoznak ma Magyarországon.

Elviselhetetlen főnökök

Viszont a munkaerőhiány hajtotta béremelés csak a történet egyik oldala. A lapnak nyilatkozó szakértők szerint ugyanis a vállalatok nehezen értik meg, hogy a dolgozókat nem lehet félvállról venni, ahogyan korábban, mert manapság a "nem tetszik, akkor el lehet menni innét" hozzáállás a profitot veszélyezteti.

GettyImages-50685163
Fotó: Charles Fenno Jacobs / Getty Images Hungary
A munkaerőhiány viszont...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.