Az idei év hátralevő hónapjaiban és 2017-ben is technológiai fejlesztések várhatóak a Tescónál. Az áruházlánc országszerte több robotkasszát fog beüzemelni és további üzletekben is bevezetik az úgynevezett Scan&Shop technológiát – írja a Pénzcentrum.hu.

Hamarosan újabb Tesco-áruházakban (Győr, Budapest Fogarasi út, Szeged, Debrecen) is találkozhatnak majd a Scan&Shop megoldással a vevők – mondta Nusserné Molnár Judit, a lánc szakértője az Internet Hungary 2016 konferencián.

Az áruházlánc tavaly ősszel indította el Scan&Shop elnevezésű technológiáját Budaörsön. A vásárlók a bejáratnál elvehetnek egy kézi készüléket, ezzel az eszközzel be kell olvasni a kosárba tett termékek vonalkódját. A fizetés a kijelölt Scan&Go kasszáknál történik, ott le kell olvasni egy összesítő vonalkódot, majd fizetni.

Az új technológiai megoldás azzal is jár, hogy 4-6 munkavállalóval többet kell foglalkoztatniuk azokban az áruházakban, ahol működik. Az ő feladatuk, hogy megmutassák az eszköz használatát a vevőknek, a bolt több fontos pontján is.

Nusserné Molnár Judit szerint vannak olyan vásárlók, akik kimondottan azért járnak Budaörsre, mert ezzel az eszközzel szeretnek vásárolni, sőt más áruházak dolgozói is elmennek, hogy kipróbálják az új technológiát.

A Tesco további fejlesztéseket is tervez, többek között a mobiltelefonos fizetések felé is nyitnak. 

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sziha
@Peller Anikó: hat, azert ez nem igy mukodik... Ha valamit ratesznek a ketyerere, amin van egy merleg, addig nem is enged tovabbmenni, mig az adott targyat bele nem tettuk a szatyros oldalan levo (akar sajat) bevasarloszatyrunkba. Amit nem tesznek ra, megis ki akarjak vinni fizetes nelkul, ugyanolyan bolti lopasnak minosul, mint a tobbi. Kicsit tobb lesz a biztonsagos or.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
És mindenki tapsikol az újításoknak!!!

Gratulálok.

Aztán egyszer arra ébred az emberiség, hogy már nincs is rájuk szükség, ugrott a melóhely, ugrott a biztos megélhetés, ...
Mert az ilyen "Hűdejóóó" újítások elvették a munkájukat.
A gépekre nem kell betegbiztosítást, nyugdíjat fizetni
0-24 órát dolgoznak.
Ha egy bekrepál, akkor pár fillérért kicserélik.

De mindegy.
Ö(Ő)rüljetek.
Én csak hangosan gondolkodok.
1magyar
Na ide se kell már munkaerő aki adózzon!
36
Ez is egy innováció, ami kevesebb munkaerőt kíván. Az EU, 2020-tól már a humán munkaerő leépítésével számol az autómatizálás egyre szélesebb körű elterjedése miatt. De, bemutatták már a vezető nélküli szántó-vető traktort is.

A Tesco?! Hát, nem tudom, de én azt hallottam, hogy az amerikai óriás üzletlánc, a Walmart veszi meg. Az elektronikai részleget pedig, a Media Markt. Vidéki Tesco üzletekbe, már nem jön új árú.
1magyar
@Szókrakész: De mindenáron a szülést erőltetik ezek ellenére. Minek? Nem lesz munka, megélhetés stb.
Annyi embernek lesz munkája akik a gépeket kezelik legfeljebb.
Szókrakész
@1magyar: Mi majd az UFOk kajája leszünk.
Máshová vinne ennek elmagyarázása.
És hosszú is lenne.
De sajna igaz.
1magyar
@Szókrakész: Biorobot korszakban minden elképzelhető.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.