A népszavazásnál erősebb, demokratikus intézmény, amely révén az emberek közvetlenül beleszólhatnak a politikába, nincsen – mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Tv2 Mokka című műsorában csütörtökön.

Rogán Antal szerint a népszavazáson feltett kérdésnél nincs fontosabb a közeljövőt illetően, mert az Európai Bizottság egy felső korlát nélküli, állandó mechanizmusban gondolkodik megkönnyített családegyesítéssel, amely akár több millió ember Európába áramlását is jelentheti. Felidézte: másfél év alatt másfélmillió ember érkezett Európába. Ezzel párhuzamba állítva megjegyezte, hogy az Amerikai Egyesült Államok évente 85 ezret enged be.

Arra a kérdésre, hogy a legutóbbi közvélemény-kutatások szerint nem lesz érvényes a népszavazás, a miniszter azt mondta: ő másféle kutatásokat is ismer, majd kiderül hogyan döntenek az emberek.

Megjegyezte azonban, hogy a jelenlegi kormány számára ha hárommillió a nem szavazatok száma, az ugyanúgy kötelező, mint ha több.

Arra a felvetésre, hogy érvénytelen népszavazás nem jelent kötelezettséget, Rogán Antal azt mondta: három-három és félmillió ember véleménye többet jelent, mint 199 parlamenti képviselőé.

Szerinte bármilyen jogszabály, akár az alkotmány is módosítható egy következő kormány, illetve a parlament által, a népszavazás eredményét azonban nem lehet megmásítani, így ha valaki azt akarja, hogy ne történjen kényszerbetelepítés, akkor azt most lehet eldönteni. Hozzátette: a népszavazás eredménye nem vonható vissza, az a nép akarata, és Brüsszelnek azt el kell fogadnia.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Az Október 2.-án a választás tétje Orbán hatalma.
Amelyben nem lesz 4.125.000 szavazó+1 fő és annak 50% + 1 ember szavaz nemmel akkor Orbánnak menni kel a hatalomból, amennyiben van tisztesség benne .
De ezt kétlem,hogy van benne tisztesség.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gulyasgyula
@magyarbakancs ...Ez csak egy vélemény nyílvánitó népszavazás ..Angliába sokminden másképpen van mint nálunk ..Nem imádom Orbánt ..Bármikor szívesen megyek tüntetni a stadionok ,az olimpia stb ellen ..Nincs benne a törvénybe hogy érvénytelen népszavazás esetén lemond ..Csak azért írom le hogy ne legyen nagy a csalódás ..Tisztességes politikus meg a világon nincs ...
magyarbakancs
@gulyasgyula: Tisztességes miniszterelnök ki ír egy népszavazást, és azt bármilyen ok folytán érvénytelen, és eredménytelen lesz, annak lekel mondani egy NORMÁLIS ORSZÁGBAN.
Mivel mi zseb diktatúrában élünk ezért az a talpig, soha nem hazudós miniszterelnök nem fog lemondani.
MIVEL a HATALAOM VÁNYA NAGYOBB MÉG a DUGÁS VÁGYÁNÁL is NÁLA.
gulyasgyula
@magyarbakancs: ..Ez az Angol miniszterelnök csak egy eset és a lemondási ok se biztos hogy az amit a világ lát ..A politikus egy külön faj ..Számukra természetes a hazugság ..
mariaberta
Brüsszel el is fogadja majd az eredményt efelől nincs kétségem
aremy
@Macskaszem: nem aludta át csak a nyálát veri ezerrel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.