A Hit Gyülekezetének vezető lelkésze szerint ragaszkodni kell a nemzeti szuverenitásunkhoz és a magyar illetékes szerveknek kell eldönteniük, hogy kinek adnak letelepedési jogot és kinek nem – erről Németh Sándor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt csütörtök reggel.

Úgy látom, hogy a nemzeti szuverenitás és a globalizáció között feszültségek jöttek létre különösen a migráció óta, és fontos, hogy ezen a területen a polgárok számára is átlátható és ellenőrizhető döntések szülessenek – fogalmazott.

Németh Sándor elmondta: mint keresztény, tisztában van a kötelezettségeivel, hogy a háború elől menekülő embereknek segíteni kell, de miután látta, hogy egy ellenőrizetlen tömeget hívtak be Európába és nem lehet megkülönböztetni, ki a terrorista és ki menekült, ez elsősorban politikai, vallási problémává nőtte ki magát. Hangsúlyozta: kívülálló számára nem eldönthető mi a menekültek belső motivációja.

Úgy fogalmazott: Angela Merkel német kancellár hívására jöttek olyan tömegek, amelyek Európában egyre nagyobb problémát, kihívásokat jelentenek. Szerinte a nyugati politikusok felelőtlensége következtében "húzta magára" Európa az elégedetlen néptömegeket.

"A szegénység ellen nem lehet így küzdeni, nem lehet így legyőzni" – szögezte le.

Kitért arra is, hogy többször járt a Közel-Keleten, mert meg akarta ismerni azt a kultúrát és tapasztalta, hogy számos közel-keleti országban az erőszak kultusza, a keresztényellenesség és az Európa-ellenesség jelen van. Ez Európának komoly kihívást fog jelenteni, amire az európai emberek nincsenek felkészülve – vetítette előre.

Elmondta azt is, hogy a kvótareferendumon feltett kérdést nemzeti sorskérdésnek látja, amely nem csak a hívők, hanem a nem hívők jövőjét is befolyásolja, mivel a terroristaveszély növekedése miatt a hatóságoknak több támogatást kell adni, ami nagyobb adóterhet jelenthet az emberek számára.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
A Hitgyüli minden muszlimot gyűlöl, nem kell a népszavazással takarózni...

Még tavaly nyáron, amikor az első menekülthullám megindult, és szó nem volt még terrorizmusról, már akkor sunnyogtak, a magyar médiacsatornák közül az egyetlen volt az ATV, amelyik nem foglalkozott a témával. Vissze lehet keresni, még csak negatív felhanggal sem számoltak be arról, amivel mindenki foglalkozott heteken keresztül.

Aztán kiegyezett a kormánnyal a "nagy, harcos ellenzéki csatorna", az ellenzéki tüntetések BBC-je, hirtelen megjelentek a zsíros kormányzati hirdetések a tévében is és a honlapon, onnantól már téma lehetett a muszlim is, persz így, ahogy Németh Sanyi bácsi le is vezeti a zsoldoskosztért cserébe. Bizniszegyház, nehéz eldönteni, ezek kártékonyabbak-e, vagy a Habony/Lokál/Ripost.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kovács Gizella
@eugen4402: Na ja és ki tudja mennyiért lett korpás a haja úgy hírtelen ...
kemeati
@leszúrt rittberger: habony-rogán-kosik ügyvédi iroda-racel (cigány,zsidólány?) négyesnél nincs károsabb
eugen4402
@Kovács Gizella: Nem is sejtem, de azt suttogják, hogy olcsón és megbízhatóan végzik a felvállalt munkát. Ezek még tudják, hogy a Kleine Fische gute Fische...
Béla333
Tegnap már kimondottan ellenségesek voltak a behívott "ezen" oldali vendégekkel a "Nap híre" című műsorban.
Ellenben Bakondinak nem győztek alákérdezni ma reggel!
Egyre undorítóbb!
1magyar
Hiszen ők is a hitetlenek, megölendők közé tartoznak a muszlimok szerint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.