Lemondott a Somogy Megyei Önkormányzatban betöltött összes tisztségéről Jakó Gergely (Fidesz-KDNP), a közgyűlés elnöke szeptember 23-i hatállyal, egészségügyi okokból.

Jakó Gergely az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében azt írta: a rendszerváltoztatás óta dolgozik Somogy közéletében, hogy a megye ne csak lépést tartson más térségekkel, hanem előbbre jusson azoknál.

Jelezte, közgyűlési elnökként eleget tett az önkormányzati törvényben meghatározott kötelezettségeinek, a területfejlesztési feladatok ellátásának nagy részét megkezdték, szervezete azonban a közelmúltban figyelmeztette, többet kell foglalkoznia egészségével.

A Fidesz somogyi választmányának elnöksége közleményében azt írta, hogy a választmány tudomásul vette Jakó Gergely döntését és Bíró Norbertet, a közgyűlés alelnökét jelöli elnöknek a testület pénteki ülésén.

Hozzátették: a megüresedő alelnöki posztra a marcali Huszti Gábort javasolják, Jakó Gergely képviselői mandátumát a nagyatádi Kárpáti Lászlónak adnák.

A választmány Jakó Gergelyt méltatva kiemelte: a távozó elnök lerakta a megyei területfejlesztés fundamentumait, minden erejével és tudásával Somogy megyét szolgálta.

Hangsúlyozták: élen járt abban a munkában, amelynek eredményeként az intézményfenntartó megyékből területfejlesztő megyék lettek, az önkormányzat pedig valamennyi polgárának segíteni képes, valódi eszközökkel rendelkező, a közös jövőt építő önkormányzattá vált.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Ja. Az mszp-ből pedig, a pesterzsébeti polgármester pattant meg.
Már csak két mszp-s polgármester van Budapesten.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.