Az Európai Bizottság illetékesei azt közölték a magyar hatóságokkal, hogy ne küldjük ki a bőkezű szállítói előleg rendszerben keletkezett számlákat Brüsszelbe, mert úgysem fogják kifizetni – írja a Portfolio.

A gond az előlegekkel van, nem csak száz vagy az ötven, de a harminc százalékos előlegeket is sokallják az Európai Bizottságban, ha nincs bankgarancia a visszafizetésre. A Portfolio becslései szerint uszkve 200 milliárd forintot fizettek ki az 50 százalékos előleges rendszerben. Ilyen az összes környezetvédelmi és közlekedésfejlesztési forrás többek között. Ezt a pénzt lehet, hogy soha nem fogja kifizetni az Európai Bizottság.

A Portfolio szerint a Bizottság azt közölte a magyar hatóságokkal: az ilyen bőkezű szállítói előlegként keletkezett számlákat jobb, ha ki sem küldjük, mert úgysem fogják kifizetni.

Óriási baj, hogy itthon lényegében az összes közlekedésfejlesztési, illetve a legtöbb környezetvédelmi EU-s pályázati kifizetés mögött 50%-os szállítói előleg áll. A magyar rendszerben nap mint nap milliárdos tételben gyártják azokat a számlákat, amikről az EB jelezte, hogy nem fogja őket kifizetni. Gyakorlatilag kormányzati támogatás lesz az uniós forrásból, ami végső soron a magyar adófizetőket fogja terhelni.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ezt mindenki tudja, tudta mar otthon, aki egy kicsit is belegondolt ebbe a rendszerbe, meg ebbe a pofatlansagba torkollo undorito lopasba.

Ahogy irjatok: mar tul keso, a milliardok szetosztva orban es a csokosai kozott, az adossagot meg majd fizetheti a polgar az adojabol.
Persze, megint a kisember sziv, az egykulcsos ado miatt a gazdagok meg sem fogjak ezt erezni - foleg, hogyha idoben elkotrodnak az orszagbol...:o(((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@krumpli: Mocskos komcsi vagy. Hazaarulo, a ruszkik berelt trollja. Mit rontod itt a levegot?
nezelodo
A hírek szerint szájzárat fog kapni a Dakota, akkor majd esetleg enyhül a szigor. Aztán még a rettegő kampányban haknizó Nógrádi Gyuri bácsi is kívánatosnak fogja tartani Merkelt, akit addig nem fenyegetett a "hepatitiszes migrák által való megerőszakolás sem".
mariaberta
Azt hiszem nekünk mindegy,,,, azt is ellopták amit eddig kaptunk.
Ha összeadjuk a stadionokra költött pénzt, meg amit erre az esztelenségre, nemcsak a mentők éves fizetése de az egészségügy, a hátrányos helyzetűek támogatás, no meg a nyugdíjasok 0.9 %-os emelése is másként alakulna. De hát mi marhák,,,, még mindig a fidesz kormányt tartjuk életben.
Úgy kell nekünk.
nezelodo
Na most majd nem lesz ajánlatos nyilatkozni arról, hogy becsaptak kicseleztek stb. Ez Orbán csele lett volna, magyarul hülyére akarta venni az állandóan ostorozott brüsszeli vezetést. Hát dakotánk, most vagy a temperamentumodnak megfelelően csaholsz, vagy meghúzod magad, és elmész Merkelhez kezet csókolni, őszintén, és kérni, hogy húzzon ki a szarból, és megígérni, hogy vége a migráncs háborúdnak.Ugye hogy hosszabb a nap a kolbásznál!?
kukac50
Mindig csak annyit fizessen mint amit az elvégzett munka ér,és csak akkor ha annak egy része már kész. Ne számlázhassanak túl egy munkát sem.
Bicskén a semmiért kifizettek 400 millió forintot és még egy kapa vágás sem történt meg.
Hol lehet a 400 millió?
Yoda69
@kukac50: meszaroslorinc alias orbanbiktor zsebeben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.