A Magyar Liberális Párt elnöke egyértelmű és bátor kiállásnak, a kormány politikájára adott érdemi válasznak tartja, ha valaki igennel voksol a vasárnapi kvótareferemdumon.

Fodor Gábor pénteken, budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy míg a kormány egy gyűlöletkeltő, a társadalmat szétziláló kampányt folytat, az igen az EU és az uniós értékrend melletti kiállás.

Az igen a kormányellenes szavazatot is jelenti, a "nemcselekvés" a bojkott, az érvénytelen szavazat viszont nem kormányellenes tett, az Orbán-rendszert ugyanis a passzivitás tartja életben – jelentette ki. Végül azzal érvelt, hogy ha a szavazólapon szereplő kérdésből kiveszik a kényszerbetelepítésről szóló "hamis elemet", akkor a megmaradt kérdés arról szól, hogy az EU hozhat-e a tagállamok számára kötelező döntést. A Liberálisok szerint igen – közölte.

Szent-Iványi István, a párt külpolitikusa közölte, hogy a meghatározó európai liberális pártok és azok vezető személyiségei is támogatják MLP-t az igen kampányban. Hangsúlyozta, hogy bár ez a népszavazás elsősorban belpolitikáról szól, mégis minden bizonnyal lesznek külpolitikai hatásai is. Az európai liberálisok tartanak attól, hogy a kormány által várt választási eredmény felhatalmazást ad arra, hogy Orbán Viktor "támadást intézzen az EU belső döntéshozatali rendjével szemben" – mondta. Sokan arra következtetnek, hogy a magyar miniszterelnök le akarja rombolni a közös menekültpolitikai alapjait, amit ezután nemzeti hatáskörbe vonna – közölte.

A népszavazásnak lehet egy átgyűrűző hatása, mert más országok is tarthatnak hasonló referendumokat, ami meggyengíti az EU belső rendjét – folytatta Szent-Iványi István, aggodalmát fejezve ki, hogy a népszavazás a "kulturális ellenforradalom" kampányának kezdete is.

Azt mondta, sokan attól tartanak, hogy a referendum része Vlagyimir Putyin orosz elnök azon stratégiájának, amivel meg akarja bontani az európai egységet.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

koszpeko
@Villon: Szerintem valamit félre értettél.
Ő a Fodor féle mocskos pártra gpndolt.
Nem kollektíven a baloldalra.
Fodor egy aljas tetű.
Az ellenzék hátán bement a Parlamentbe aztán beült a függetlenek közé.
Ennyit az ő langyos pártjáról.
Az ellenzék azt mondja maradj otthon,Fodor azt mondja menj szavazz igennel.
Ez olyan Shifferes LmP-s megoldás.
Elevickélünk a langy meleg lábvízben.
Egyet értek Abéval.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Villon
@koszpeko: Ha félreértettem, akkor elnézést kérek. De azért azt tudni kell, hogy fodor annyira liberális, mint amennyire Orbán keresztény.
Mobil123
@nemkati: ÉS hogy teszik ki az országból ha kiutasítják ?
nemkati
@Mobil123: Most hogy utasítanak ki valakit egy országból? Na úgy.
Mobil123
@nemkati: Egy bírósági határozattal . Majd veszünk neki egy repülő jegyet? na ezt nem tudom de nem hiszem hogy ez olyan egyszerű.
nemkati
@Mobil123: Először is, ha bűncselekményt követ el, akkor el kell ítélni. És ha súlyos, akkor börtön. Ha csak ki lesz utasítva: most vesznek repülőjegyet a kiutasított embernek? Szerintem erre megvannak a módszerek, az egy dolog, hogy én pl nem ismerem ezeket, csak tippelek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.