Nemcsak a versenyképességre, az egyes országokat szorongató korrupcióra vonatkozó adatokat is tartalmaz a Világgazdasági Fórum (WEF) szerdán közzétett jelentése. Amelyek nem túl hízelgőek Magyarországra nézve – írja a HVG.hu.

A vállalkozást nehezítő tényezőket is listázza az egyes országok versenyképességi mutatói mellett a WEF jelentése. Ilyen az adószabályozás, az infláció vagy a korrupció. Elég rosszul állunk.

Megkérték az üzleti döntéshozókat, értékeljék e tényezőket egytől ötig annak alapján, hogy mennyire gondolják azokat problematikusnak a saját országukban, végül súlyozták a válaszaikat. Ez alapján a 138 vizsgált állam közül a válaszadók Magyarországon értékelték a harmadik legkomolyabbra ezt a problémát. Akiknek még nálunk is rosszabb: Mexikó és Moldova.

De kapaszkodjanak, nem a korrupció a legnagyobb gond, hanem az instabil környezet.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Most még. De, ami késik nem múlik. Még egy kis hasítás és azok is kenterbe vernek minket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
spu00
@szaboria1:Nem vagyok naiv, hanem Ön értelmezte félre írásomat.A 7-800 milliárdos kamat fizetés most fizetjük, ami hiányzik az állami büdzséből. A lecserélt hitel jelenlegi kamata 2-3% az IMF 5-6-7 %-s kamatával szemben, az egyéb feltételekről nem is beszélve.Lásd. Görögországgal szembeni követelések.Jelenleg állampapír alapú hitel állományunk van, kivéve a kb.40 éve fenn álló 20 milliárd dolláros hitelt.Ami még javítja a helyzetünket, hogy a korábbi 80%-s deviza alapú hitelekkel szemben jelenleg 30 %- a deviza kitettségünk.
szaboria1
@spu00: A kamat pont fordítva van. a 2-3% az IFM volt míg a piacokról felvett hitel 4 - 7% ig terjed. Varga ugye bejelentette már nincs IFM hitelünk. De megint több lett az adósságunk pedig ugye a MANYUP pénzt is beáldozták.
kukac50
Nem minket áraztak be,hanem a politikusokat! Tudják azok is,hogy azok férnek hozzá a nagy pénzekhez. Minden személyre az újszülöttől az aggastyánig mindenkire 10 ezer forintot ad minden hónapban az unió az életszínvonal javítására. Hol az a pénz?
spu00
@szaboria1: Ha elolvasta volna az IMF szerződést, akkor látta volna, hogy emelkedő kamatozású előírás volt mely szerint az első évben lehetett 2%, utána évente emelkedő, egészen 6 %-ig.2013-tól nincs hitel felvétel, csak állampapír kibocsájtás ami jelenleg már 2%-s, de ezt a lejárat hosszúsága határozza meg.
Mit gondol, az éves költségvetési hiányt miből fedezik, mely szerencsére nem 6-7 %-s hanem jóval 3 % alatti.Ez ad egy kis érdekességet, hogy a 2010-s 83%-ról már 74%-nál tartunk. Tudja a MANYUP felemlegetésével a hozzá nem értéséről tesz tanúbizonyosságot, mivel az soha sem volt magán, hanem a szokásos kommunista átverés, s ha megnézi az előzményét, akkor ott látja az akkori 28 % -s inflációt. Mit gondol, miből fizették akkor a nyugdíjakat? hitelt vettek fel.
szaboria1
@spu00: Ajánlom egy kicsit jobban is körbe kellene néznie a pénzvilágba. Csak megsúgom egy kicsit értek a pénz világhoz. Most is nagyon oda kell figyelni mert megint jön egy pénzügyi válság mert forrong a világ. A történelem is ismétli ön magát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.