Az érvénytelen szavazatokat át lehet nemre javítani? Ha nincs ellenzéki delegált, azt csinál a Fidesz, amit akar? Végigvettük, veszélyben van-e a kvótaszavazás tisztasága.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy kicsit szakmai, de igencsak jellemző felfedezést tettem:

Ez a nem sok kicsi nem megy sokra

de okadatolja, hogy Pálffy-anyóék mindent megtesznek a siker érdekében

Ahogy azt szoktam figyelmesen átolvasom a tájékoztatót, hogy felfedezzek újdonságokat. áttanulmányoztam a „VÁLASZTÁSI FÜZETEK 199. KÉZIKÖNYV a szavazatszámláló bizottságok részére az országos népszavazáshoz” című kiadványt.
A „5. A SZAVAZATSZÁMLÁLÁSSAL KAPCSOLATOS FELADATOK 5.1 A szavazóköri jegyzőkönyv kitöltésének szabályai” részben találtam bőven, ami persze semmi különös, hiszen a jegyzőkönyv is jelentősen megváltozott.
Majd a „5.6 A szavazólapok megszámlálása” érdekes újdonságra bukkantam: „12. a szavazólapokat 4 csoportba kell szétválogatni:” és ebben az első „bélyegzőlenyomat nélküli szavazólapok”, majd „14. le nem bélyegzett szavazólapok számát a szavazóköri jegyzőkönyv M rovatában kell feltüntetni”.
Majd a 19.-ben a régi szabály: „Ha az O rovatban szereplő szám nagyobb, mint 0 (azaz az urnában több lebélyegzett szavazólap volt, mint ahányan a névjegyzéket aláírták), akkor
- mind az „IGEN”, mind a „NEM” szavazatok számából le kell vonni annyit, amekkora szám az O rovatban szerepel ” és „
jegyzőkönyv I és N rovatában az így kapott szavazatszámot kell rögzíteni
- az érvénytelen szavazólapok számát meg kell növelni a ténylegesen levont szavazatok számával: a jegyzőkönyv K rovatába az így kapott számot kell rögzíteni
- az érvényes szavazólapok számából ki kell vonni a ténylegesen levont szavazatok számát: a jegyzőkönyv L rovatába az így kapott számot kell rögzíteni ”.
Mi ebben az érdekes? Hát csak annyi, hogy a játékból kiesnek a pecsét hiányában érvénytelen szavazatok. Azaz kevesebb lesz a kompenzációs levonás az érvényes szavazatok számából, így ha csak nagyon minimális mértékben, de növeli a szavazás érvényessége esélyeit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.