A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint sajnálatos, hogy az ellenzéki erők pártpolitikai céloknak rendelték alá a kötelező betelepítési kvótáról szóló vasárnapi népszavazás ügyét, ez véleménye szerint "azért is szomorú", mert így figyelmen kívül hagyták saját szavazóik aggodalmait is.

Dömötör Csaba a Kormányzati Tájékoztatási Központ által az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta: az elmúlt hónapokban minden párt és közéleti szereplő kifejthette véleményét a népszavazásról és a brüsszeli betelepítési döntésekről.

Hangsúlyozta: a népszavazás nemzeti ügy, "nem a napi belpolitikai küzdelmeinkről szól, hanem Magyarország jövőjéről". Úgy értékelt: a brüsszeli betelepítési tervek súlyos kockázatokkal járnak, amelyeket "nem szabad felvállalnunk".

Az Országgyűlés május 10-én rendelte el a kötelező betelepítési kvótáról szóló, a kormány által kezdeményezett népszavazást, amelyet Áder János köztársasági elnök október 2-ára írt ki. A kérdés úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Pártunk és kormányunk nem párt politikai célból kezdte ezt egész gyülölet kampányt?
Agresszívebbek, mint a legagresszivebb vírus!
Béla333
A Fidesz rendszeresen másokat vádol meg azzal, amit ő maga csinál!
Most is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.