Háromszázötven euró plusz az étkezési utalványok: ennyit keresnek Szlovákiában a nyolc órában dolgozó közfoglalkoztatottak. „Arra elég, hogy éhen ne haljak" – ezt mondta a magyar közmunkaprogramban részt vevő Nyíri Gábor, aki havonta nettó 51 ezer forintot visz haza, cserébe napi nyolc órában az erdőgazdaság közfoglalkoztatottja. Természetesen támogatná, hogy emeljék a bérüket, s az legalább közelítsen a szlovákiai viszonyokhoz. Ott ugyanis a nyolcórás közfoglalkoztatott havi 350 eurót kap kézhez és emellé még étkezési utalványok is járnak – összességében közel 400 eurót tehet így zsebre (ez nagyjából 120 ezer forintot jelent).

Forrás: kisalfold.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ördögvadász
A STATISTA kimútatás szerint, ami az 2016-os átlagkeresetet illeti, Magyarország Szlovákia előtt van.
Eriksson
@pbalage: Hát ja. Már csak a magyar árak kellenének. Öh.-ul
Eriksson
@pbalage: Köszi szépen, itt már világosabb a képlet. :) A magyar közmunkásokkal szemben a szlovákok valóságos dőzsölésbe foghatnak egy-egy fizetésnap után. :O
1magyar
Ez a nagy probléma! Ott nem a gazdagokat gazdagítják oly mértékben, hogy a dolgozó ember éhezzen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.