Orbán Viktor már lemondott a 100 százalékos részvételről, sőt a érvényességről is. Legutóbbi nyilatkozatában már arról beszél, csak az számít neki, hogy több legyen a nem szavazat, mint az igen. Ami elég átlátszó trükk, lévén a baloldali ellenzék bojkottot hirdetett, így aki elmegy, nyilván oroszlánrészben a Fidesz és a Jobbik szája íze szerinti nemet fogja behúzni. Az ellenzék számára deklaráltan az érvénytelenség a cél.

Orbán azután nyilatkozott újságíróknak, hogy leadta szavazatát Budapesten, a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában. A szavazókörbe feleségével, Lévai Anikóval érkezett reggel fél kilenc után.

Átlátszó trükkel csábítja szavazni az ellenzékieket Orbán

"Mindig jobb az érvényes, mint az érvénytelen (népszavazás), de a közjogi következmények beállnak mindenképpen, hiszen azt vállaltuk, hogy a kérdésben foglalt jogi szabályozást, miszerint csak a magyar parlament dönthet arról, hogy kikkel akarnak a magyarok együtt élni, ezt a jogrendszer részévé fogjuk tenni. Ezt akkor is megtesszük, ha érvényes, és akkor is, ha nem. Egy feltétele van ennek, hogy több legyen a nem, mint az igen" – mondta.

Átlátszó trükkel csábítja szavazni az ellenzékieket Orbán

Az alkotmánymódosítás lehetőségét Orbán Viktor nem zárta ki, de nem ezt tartja a jövő hét legfontosabb feladatának, hanem a brüsszeli tárgyalásait.

Orbán igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy az igenek győzelme esetén lemond-e. Ezzel a blöffel nyilván arra számít, hogy aktivizálni tud még néhány százaléknyi ellenzéki szavazót, akik úgysem fordítják meg az igenek/nemek arányát, de hozzájárulhatnak, hogy meglegyen az érvényességhez szükséges 4,13 millió résztvevő.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

anka
@Clavigo: - már biztos benne!!!
- én meg abban, hogy csalni fognak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Javaslom mindenkinek aki azt reméli, hogy Orbán pofára esik és érvénytelen lesz ez a mai szavazás, hogy egy közeli alkalommal mondjuk már el neki (mind a néhány százezren!), hogy mit is jelent nekünk ez a szavazás!
Hová szeretnénk eljuttatni őt is meg a bandáját!
Találkozzunk legkésöbb október 23-án egy nem kormánypárti tüntetésen!
Most kell nyomatékosítani, hogy mit jelent ez a szavazás!
Ki van benne?!
Borda
Ő meg az igaz mondás, két külön fogalom. Álmodozhat,de nem hiszem, hogy sokat fog változni 7h-ig a szavazati ráta.
juttka
@anka: Bárcsak igaz lenne, és jó messzire menne!
juttka
@varrólány: Szted G.O.V. állítja meg a migránsokat? Bár, ha odaáll a határra, a migránsok észtvesztve menekülnek.
öcsi55
Ez egy ócska trükk,ha elmegyünk szavazni, akár a nemet akár az igent jelöljük , beleszámít az érvényességi létszámba.Itt csak egy lehetőség van,hogy, érvénytelen legyen a népszavazás,ha a lábunkkal szavazunk,vagy is jó nagy léptekkel elmegyünk a szavazó helység előtt.Nincs semmilyen határozat a menekültek elosztásáról és betelepítésükről,üres papírt pedig normális ember nem ír alá.
karma1
@Borda: Szia, Kicsi, hianyoztal...:o))))) Remelem, minden OK Veled?...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.