A Demokratikus Koalíció bojkottálni fogja a kvótareferendum után tervezett alaptörvény-módosítást és ugyanezt javasolják valamennyi ellenzéki pártnak. Gyurcsány Ferenc pártelnök hétfőn sajtótájékoztatón újra azt szorgalmazta, hogy az ellenzéki pártok közösen vegyenek részt a következő parlamenti választáson.

Egy bukott népszavazásra alkotmánymódosítással válaszolni politikai gazemberség

- mondta Gyurcsány Ferenc.

Amikor egy kormány népszavazást ír ki, akkor engedélyt kér a néptől, hogy megtegyen valamit. Az érvénytelen referendum azt jelenti, hogy a nép nem adott engedélyt az Orbán-kormánynak, hogy folytassa eddigi politikáját, arra pedig végképp nem, hogy módosítsák az alaptörvényt – szögezte le.

A népakarattal nyíltan szembefordulni, az a nép elárulása, "maga az önkény", ha megteszi, akkor Orbán Viktor "pária lesz hazájában és Európában, egy szó- és hitszegő önkényúr"

- jelentette ki a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc kiemelte, hogy májustól augusztus végéig a meghatározó közvélemény-kutató cégek ötven százalékot lényegesen meghaladó részvételt jósoltak. Az augusztus végén, szeptember elején kezdődő ellenzéki kampány viszont több mint egymillió embert tántorított el attól, hogy érvényes módon vegyen részt a referendumon – emelte ki.

Szerinte ez annak a bizonyítéka, hogy az ellenzék politikai stratégiája helyes volt, kampánya működött és elérte a végcélját. Különösen jól látszik, hogy azokban a városokban volt a legalacsonyabb a részvétel, amelyekben hagyományosan a legmagasabb szokott lenni – hangsúlyozta.

A politikai tanulság, hogy az egyeztetett, közös politikai tartalmú kampánnyal eredményt tudtak elérni, a "győzelem" pedig megnyitotta az utat a parlamenti választáson való, egyeztetett, közös részvételhez is – ismertette álláspontját.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy egy ilyen összefogás során "nincs alku, együttműködés van". Hozzátette, hogy hétfőn telefonon beszélt Molnár Gyulával, az MSZP elnökével és mindkettejüknek az a célja, hogy 2017-re elkészítsenek egy közös ajánlatot. Az egyeztetés folyamata higgadt és bölcs lesz – ígérte Gyurcsány Ferenc, megjegyezve: ki szeretné ábrándítani azokat, akik a tárgyalássorozat hatalmi részleteire kíváncsiak, ugyanis "arról semmit nem fognak megtudni". Azt is kijelentette, hogy az együttműködés kialakítása során a DK-nak minden technika elfogadható, amit felelősség és bölcsesség vezérel, mert számukra a végeredmény és a politikai tartalom fontos.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
@krumpli: Áh nem sokáig fognak tudni ezen lovagolni...1-2 napon belül megint kiborul valami nagy bili amiért önmagában napalmot lehetne dobatni az egész parlamentre. Azt is csak tűrni fogjuk...okt 23 békés parádézás lesz mint márc 15...kordonnal és rendőrsorfallal elzát fideszes tömeg meg körülöttük az ellentömeg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Illiberális demokrációban így megy ez...(lásd még: Diktatúra, Feudalizmus)
krumpli
Most két három hétig nyomja a hülyeségeit... Aztán Gyuri bá raportra hívja !!! Hehe
Csizmás Kond
..na mi a baj...a mosoly arra a sanda pofikájára fagyott ?
Hellcat
@krumpli: Áh nem sokáig fognak tudni ezen lovagolni...1-2 napon belül megint kiborul valami nagy bili amiért önmagában napalmot lehetne dobatni az egész parlamentre. Azt is csak tűrni fogjuk...okt 23 békés parádézás lesz mint márc 15...kordonnal és rendőrsorfallal elzát fideszes tömeg meg körülöttük az ellentömeg.
wagabund
csak szólok, hogy az érvényes szavazatok 98%-a(!) nem kíván kényszerbetelepítést..

a 98% amúgy hárommillió-kétszázezer embert takar...
nem kevés...

hogy gazemberség-e az alkotmánymódosítás? az akkor derül ki, ha az ellenzék hívására utcára vonul többszázezer ember...ha nem, akkor nem gazemberség...így megy ez.
lampa laz
A fidesz a szarból is tud lekvárt főzni.
Nessy
@wagabund: Alkotmány kérdésben nem lehet népszavazást tartani! Ergo ez az eredmény hivatalosan erre a célra nem ad felhatalmazást.
Egyébként eddig a sok módosításnál, illetve az eredetinél kikérték a zemberek véleményét???
Azért a magyarázatokat hallva, melyek a "hatalmas sikerről" szólnak, azon töprengek, hogy
ami sikertelen, az hogy lesz sikeres? vagy ez az illiberalizmusból következik?
Manhattan
A gengszterrezsim megbukott! Orbán most a tákolmány módosítgatásaival próbálja kompenzálni a bukást. Ahogy Simicska megmondta, ez velejéig g..i ! A saját törvényét sem tartja be!
Béla333
Az újabb összeborulásra:
Azt javaslom, hogy a résztvevők először tegyenek le egy egyeztetett, közös programot, hogy mit kínálna a magyar népnek.
Nehogy azt csinálják, mint 2014-ben, hogy minden összefogónak volt egy-egy saját programja, hogy mindenki ki tudja választani a számára megfelelőt, de közöset nem tudtak összeállítani.
varrólány
Egyik gazember beszól a másiknak , jaj nehogy összevesszenek melyikük a nagyobb! .-))
Bringás
A Hibbant Néró már csak tudja, mi a gazemberség!
human
@wagabund: Játszunk el a gondolattal, hogy ez a szavazás a földmutyiról szólt és a lakosság 98%-a az eddigi földosztás megsemmisítésére szavazott. Na szerinted ebben az esetben is érvényesnek tartaná a fidesz a szavazást?
Na ugye!
Egyébként az alkotmánymódosítás után vajon lesznek-e még további lépések, amik a sikertelen népszavazásra fognak hivatkozni? Például a kormánytól független civil szervezetek kriminalizáláára már volt példa.
levarosbukta
Ki nem tojja le mi van abban a fércműben! Még azok is akik megalkották, hát akkor én meg pláne!
offside
@Pálinkafőző Rézüst: Frászt van igaza! Ez az ember beteg. Nem tudja elviselni, hogy politikai hulla lett, Nevetséges ahogy tehetetlenségében vinnyog, köpködi Orbánt. Olyan, mint egy dühös kis pincsi, amelyik ugatja a nagykutyát.
És milyen "bukott" választásról ugat? A szavazatok - több, mint három millió!!! - 98 százalékát söpörte be Orbán. Aki nem ment el, az átadta a döntése jogát a szavazóknak. Fletó bemesélheti magának, hogy a nem szavazók őt támogatják. Van ő ennyire hülye.
Perwool
@offside: A jelenlegi választási törvény szerint érvényes a népszavazás?
Pálinkafőző Rézüst
@offside: ha jól rémlik, egy érvénytelen népszavazásról beszélsz ilyen vehemensen... :))) ugyebár? :) Másfél éves kampány, és 15 millárd Ft.! És csak ennyit tudtok felmutatni? Ha fideszes lennék, nagyon elcsitulnék... :))) A gumiszökevény minden szavát iszod? :)) A te dógod, éljél vele... :)))))
prime777
@Pálinkafőző Rézüst: Csak hogy képben legyek.
Offside a bringás?
offside
@prime777: Hogy képben legyél. Nem. Még csak nem, is ismerjük egymást.
offside
@Pálinkafőző Rézüst: Igen, ennyit tudunk felmutatni, és ez több, mint elég. Az érvényesség nem volt feltétéle sem az alaptörvény módosításának, sem másnak. Majd három és fél millió nem szavazat bőven elég felhatalmazás. Hogy az ellenzék mit gondol erről az teljesen érdektelen. :-)
Perwool
@offside: " 98 százalékát söpörte be Orbán. Aki nem ment el, az átadta a döntése jogát a szavazóknak."
"És", egy érvénytelen szavazás milyen jogot is ad?
nevemnick
A sok hülye is megértse: kiállítottál egy lottószelvény három hete. Ezen a héten kihúzták az azon lévő számokat. Erre te bemész, hogy felvedd a lóvét, de elküldenek a francba, mert érvénytelen a szelvényed. Akkor kapsz manit vagy sem? Még akkor sem, ha azt mondod: nyertem!
Na ugye!
offside
@Perwool: Jogot nem ad, de az sem célja, sem feladata nem is volt. Igazolást, támogatást, felhatalmazást ad.
Béla333
@nevemnick: 14.55
A Fideszesnek nem így jár az agyuk.
Ők bemennek a lottózóba az érvénytelen szelvénnyel, majd miután közlik, hogy érvénytelen a szelvény, szól a TEK-es legényeknek, körbefogja az épületet, elveszi a bevételt, az üzemeltetőtöl 1 Ft-ért elveszi a cégét, a működtetést átadja egy haverjának, a képébe röhög és mire kérdeznél tőle valamit már úgy elment, mintha sose lett volna ott!
Na ez a Fideszes demokrácia!
Perwool
@offside: Ja, és erre kellett milliárdokat el baszni? 2014-ben nem kapta meg az " Igazolást, támogatást, felhatalmazást" eddig illegitim kormányunk volt?
Mit tudsz csak a most rájuk "nem" szavazók fizették az igazolást, támogatást, felhatalmazást?
Azért látom Te is érzed ( Igazolást, támogatást, felhatalmazást"), hogy a népszavazás nem arról szólt, hogy akarunk-e menekültet befogadni!
Yoda69
@offside: az ervenyesseg feltetele hogy alaptorvenyt lehessen valtoztatni. Persze orban megteheti hogy megprobalja atnyomni a parlamenten, igaz ehhez kell majd a 2/3.
gazdag dezső
Ez a szavazás nem Orbánról szólt,hanem az ország népének a megvédéséről! Ki az a barom aki azt akarja,hogy elárasszák a muzulmánok Európát ? Hazaárulók akik egy hangon pendülnek a bukott baromarcú Gyurcsánnyal !!!Ők akik az országot is eladnák,akik belelövettek a tömegbe!!Ezek beszélnek nagy szájjal ? Hazaárulók !! Nem Orbánt védem ezzel csak az országunkat és a családokat !!! Nem szeretném az erőszakos betolakodókat beengedni !! Van itt már úgyis sok ingyenélő,naplopó!!
Ludas Matyi
@gazdag dezső: Hat Dezsö azt hittem, hogy minden Magyar agybeteg, de latom vannak meg hazafi magyarok akik megertettek, hogy nem Orbanra kell szavazni, hanem a hatarvedelme volt a fontos. En legszivessebben kihoznam azt a sok getzi faßopot aki nem ment el szavazni vagy igennel szavazott es bezarnam öket egy Dresdai, Duisburgi Asylheimba, hogy tudjak meg hogy miröl is beszelt Orban. Faßopo köpönyegforgato nep a Magyar, de ezutan beigazolta a Magyar nep, hogy miert is utaljak öket az egesz keleti orszagokban. Nyalas, aljas, nagy pofaju üres agyu nep!!! (tiszt. a kiv.)
gazdag dezső
Miért nem takarodik már el ez a Gyurcsány a politikából ??Nem veszi észre,hogy milyen kevés támogatója van ?? Köszönet azoknak a tisztességes becsületes embereknek akik messziről is ideutaztak ,hogy leadják a nem szavazatukat!!Sajnos ,hogy nem vette észre sok-sok ember,hogy ez a szavazás nem Orbánról szólt!! Sok-sok szeretetre ,méltó ember van szerencsére még akik nem hazaárulók ! Az egész világon megmozdultak emberek akik szeretik még mindig a Magyar hazát,és féltik .Köszönet nekik!!!
gazdag dezső
Hogy lehet az ,hogy egy ilyen Gyurcsány ,akinek alig van támogatója,és ekkora pofával nyilatkozhat még mindig? Nincsen olyan ember aki lelőné ?? Nála sokkal rendesebb embereket is kinyírtak már !!
Pálinkafőző Rézüst
@offside: az érvénytelen azt jelenti, hogy érvénytelen!!! Nix ugribugri! :)) (a gazdi mondása)
anka
@gazdag dezső: - én inkább a dakotával kezdeném!!!
offside
@Perwool: @Yoda69: Bár Hajdú Péter mondta, de kivételesen ez nagyon frankó!

"Több, mint 3,2 millió magyar szavazott nemmel! 43,8% ment el, és ebből 98% a nem-re voksolt! Bár nem volt meg az 50%-os részvételi határ, ezért a népszavazás érvénytelen lett, de eddig még soha nem szavazott Magyarországon ennyi ember, ilyen arányban, ugyanúgy egy cél érdekében. "
simmering73
Gazdag Dezső most egy hivatásos rettegő?
human
@gazdag dezső: Gyurcsány annyira jelentéktelen, hogy még te is vele foglalkozol. Látod, látod.
kakaósbögre
az,bazdmeg.de ezek gazemberek.vártunk mást tőlük mint ami a lényegük?
wagabund
@Nessy: @human: ...jééézusom...ez a propeller nem vérremenő politikai fórum..én csak halványan próbáltam arra utalni, hogy elgondolkodtató a 98%-os egység...

ja, hogy a téma a kényszerbetelepítés...? ha majd más lesz a népszavazás témája, más eredmény lesz...

...mégegyszer nekifutok: eddig csak a netadó ellen volt egy cseppet komolyabb összeröffenés...de a milliárdok lenyúlása, az egészségügy letérdelése, a hosszú eleőjegyzés, az oktatás alja, a földek érdekes árverése, valmint az új arisztokrácia csendes kialakulása senkinek nem tűnik fel? csak a piacon, meg a kocsmában morgunk?
csak szólok, hogy az ellenzék már rájött...a mérhetetlen vagyonú földesurak-iparbárók-politikusok klubja megtelt...kialakult egy kikezdhetetlen, mindenekfelett álló úri közönség...

ez jól lejön Orbán válaszaiból(érthetőbben: mindenkinek coki)

hát ez van..az ellenzék feladta. csak a mérhetetlen alacsony színvonalú alázás megy...másra nem "fussa"...
állunk a kikötőben, és nézünk egy nagy hajó után, aminről harsány röhögés hallatszik...na róluk beszélek. a hajó elment. a többi csak duma.
quadrocopter
Érkezik az orbános, megszokott, piti és aljas bosszú a rebelliseknek, mert megszégyenítették Európa talibánját. Ez az életeleme, ez kísérte süldő malac korától, a kisebbségi érzést kompenzálandó. Tipikusan hatalommániás őrült rekaciója a tákolmány átfirkálása.
Túl sokat hazudtatok - Orbán!
Perwool
@gazdag dezső: Tévedsz, nem arra szavaztunk, hogy nem jöhet ide menekült, hanem arról, hogy ezt ki döntse el. A kormány állítólag legitim. 2014-ben meg lettek választva úgy, hogy a választási program "Folytatjuk".Úgy tűnik elfelejtették, hogy megszavazták nekik kormányprogramot?! A parlamentnek teljes jogköre van törvényt alkotni és ha megvesz pár MSZP ből át vedlett újFideszes (Szili)alakot, a kétharmada is megvan az alkotmányozáshoz.
Ehhez minek kellett több milliárdos népszavazás?Emlékszel az elbukott netadó után Deutsch pár milliós nemzeti konzultációjára, azzal a kérdéssel, hogy milyen net-et szeretnénk?Eredmény olcsót és gyorsat! Mert mit gondoltak, drágát, lassút, a kormány által megfigyeltet?
Úgyhogy mint a net konzultáció,(mondjuk ez jóval olcsóbb volt) a mostani népszavazás is egy valag pénz kidobás volt! Meg ugye volt egy ugyan ilyen konzultáció a kvóta ügyben is, ami állítólag sikeres volt. A népszavazás a jelenlegi választási törvény szerint érvénytelen!
Márpedig, ha érvénytelen népszavazás esetén ugyanúgy "megteszik a szükséges jogi lépéseket", mintha a nép szavazta volna meg, akkor minek is kellet népszavazás?
Eddig azt állították, hogy a szükséges jogi lépésekhez népszavazás kell. Akkor most érvénytelen népszavazás után is "lépkednek"? Gondolom igen, mert a gránit szilárd szar megint módosítja!
hetöndöe
@offside: Viktorod 8 évig ugatott ellenzékből,vagy az nem baj?:-)
petike
@Perwool: Egy fideSS hívőt csak összezavarsz ennyi kérdéssel!
Nem is akarják érteni. Mert félnek attól, hogy mégsem nekik van igazuk.
gulyasgyula
Itt és az ellenzéki pártokban siránkoznak a 15 milliárdon ..Eddig hány stadion épült fel , mennyibe vannak a futbalisták , mennyibe van 2024-es olimpiai előkészités , a vizes olimpia ?? HÁNY SZÁZ MILLIÁRDBA ??? Erről miért nem beszélnek ,miért nem vonulnak az utcára az elenzéki politikusok a párt tagjaikkal együtt ?? Gyáva banda , az MSZP -ben már azt hittem TÓBIÁSNÁL NINCS LEJJEBB ::MOLNÁR BEBIZONYÍTOTTA HOGY Ő ANNYIT SE ÉR MIT A TÓBIÁS ...
verőce21
"Fecó szerint ők győztek, nem kicsit, hanem nagyon”
Most sem csalódtunk El-Qúróban!
colibri
@verőce21: Jó neked, ha nem csalódtál, akkor most jól alhatsz. Ha majd Orbánban fogsz csalódni, akkor majd nem leszel ilyen nyugodt.
quadrocopter
@verőce21: Csak nem azt magyarázod, hogy a bukta is pozitív eredmény? Bár azt már fideszéktől tudjuk, hogy a negatív növekedés is növekedés. Májusban nagy pofával beharangozták, hogy ilyan-olyan kvótanépszavi lesz és a felmérések szerint várták is az 50 % +1-et. Nem jött be, Orbán, a szavazás előtti nyilatkozataiban eléggé visszavett a várakozásait illetően. Vannak még tisztességes, gndolkodó emberek, akik nem hajolnak be az önös érdekű és célú, létszám megállapító bégetésnek. Túlharsogták a hazugságaikat, túlzottan átlátszó volt a mocskos trükk, ráadásul már 6. éve bizonytják, hogy hazug, hiteltelen, harácsoló hordát kell eltartania a keményen dolgozó kisembereknek, ha a fideszbarát 2.7 millió szavazót vesszük alapul, akkor az a plusz 600.000 nem is akkora bővülés, mint amennyiben reménykedtek.
micfild
@human: ha a földmutyiról szólna, akkor azt a fidesznyikek megszavaznák ugyanis ők helyénvalónak tartják.. vagy azt sem tudják mi az - de egy zsák krumpliért megszavaznák.
eugen4402
@quadrocopter: Lehet, hogy az a 600 ezer plusz a jobbikos vendégművészek ajándéka volt (és még volt 12 főnyi fodorgábor...)
bakegya
@offside: EGY A CÉL ÉS AZ ÉRDEK...RETTEGÉST GENERÁLNI,az meg már fideSS JOBBIK FELÉVEL MŰVÉSZI TELJESÍTMÉNY!...FIZESSÉTEK...az én dómból egy fillért se láttok többet.
Szókrakész
Egy 3%-s támogatottság mellett kell is az összefosás.
Különben be se jutnának.
verőce21
@quadrocopter: (05:53) Látszott az már 2-3 héttel a népszavazás előtt, hogy nehéz lesz megugrani az 50% fölötti érvényes küszöböt. Egyszerűbb lett volna azt 35%-ra lecsökkenteni és nincs szorongás, erőlködés.
Ha a lipsik a hazaárulást választották, nem kellett volna görcsölni a magas küszöbbel, hiszen kézenfekvő volt a rugalmas válasz. :)
quadrocopter
@verőce21: Ne legyél már te is romló állapotú egyesejtű ezel az ócska, pitiáne, megkopott és "nincs többb érvem" hazaárulózással, hisz a nemzethy üres jelző mit takart eddig? A lopásokat, lenyúlásokat, túlárazásokat, hivatali elfogultságokat, hűtlen kezeléseket, érdem nélküli miliárdossá tételeket!
Erre vágytál 2010-ben, amikor Orbán azt közölte a mikrofonba, hogy a Fidesz győzelmével azok is nyertek, akik nem a Fideszre szavaztak. Így lett? "Na ugye!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.