Vasárnap csúnyán elbukott Orbán népszavazása, 800 ezer szavazat hiányzott az érvényességhez.

Orbán a referendum előtt még bizakodó nyilatkozatokat tett, az Origónak szeptember 22-én például azt mondta:

Ha eredményes, meggyőző erejű, akkor abból más természetű lépések következnek, mintha satnyább.

Ehhez képest a bukás után kiálltak és előadták ugyanazt a beszédet, mintha nyertek volna, sőt: a törvényalkotáson is ugyanúgy átverik, amit akartak, mintha nyertek volna. Már be is jelentették az alaptörvény módosítását a bukott népszavazás "elsöprő sikerére" hivatkozva.

A 444 cikke szerint a miniszterelnök elbizakodott nyilatkozatai az íróasztalán landolt felméréseken alapultak. A portál azt állítja, hogy

a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda egy héttel a népszavazás előtt arról tájékoztatta Orbánt, hogy érvényes lesz a népszavazás.

A 444 szerint Rogán és munkatársai (Tuzson Bence és Dömötör Csaba) egyszerűen eldugták Orbán elől a Nézőpont Intézet alacsonyabb (40 százalék körüli) felméréseit, így a kormányfő csak a Századvég által készített pozitív prognózisokkal találkozott.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyuska
@justhpeter: A legszebb az, amikor az alattvalói verik át Orbánt, mert úgy félnek tőle, mint a tűztől.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Apatszerek
@Aki Én: Pedig az nemzet és ország, sőt saját maguknak is családjuknak is, le és felmenő leszármazottjainak esküdt ellensége, nem Orbánról szólt a nép szavazás, hanem a területfoglaló
iszlám gazdasági bevándorlókból kér - e az ország betelepítés címszó alatt., normális gondolkodó ember egyértelműsítette, hogy ,,nem" akik nem voltak hajlandók szavazni, azok igenis alávaló sumák személyek.nem az ország sorsát, jövőjét hanem politikai pártjuk uralomra jutását. tartják elsődlegesnek. Mit érdekli őket a haza, a család jövője, gennyes kommunista bérencek akik ha pártjuk úgy kívánja mindent megtesznek, eladnak, elárulnak a hatalomért. DK MSZP, PM, LMP.
kkalman
@herczeg0210: ma, 10:53 Mindhárom kérdésedre a válasz: IGEN!
egyvandor
Nehogy már megsajnáljam Gorbánt mert olyan rendszert épít, vagy fémjelez, ahol a hazudozás mint elsődleges, legfontosabb szerszámmá vált a magyar politikában.
Apatszerek
@egyvandor: A küszöb nem volt meg, vagyis a kormányra nézve nincs kötelezettség, hanem választhat! Orbán a 98%-ra hallgatva választott! Aki ezt nem akarja érteni, az csak izzadságszagú, kínkeserves "érveket" hangoztathat!
hetöndöe
@Apatszerek: Maradjunk annyiban,hogy a népszavazás jogilag érvénytelen,rádásul az erre vonatkozó törvényt maga a felcsúti " bonsainapóleon alkotta".Felköpött a levegőbe,oszt beleállt rendesen a savazóival együtt.:-)
kukac50
Képtelenek az igazságot kimondani.
Képtelenek a Nép érdekében ellent mondani Orbánnak. Ezeket már többször nem szabad megválasztani,mert nyalni tudnak de minket képviselni már nem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.