A napokban kapják meg első megemelt bérüket a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók – erről beszélt Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1  és a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Az államtitkár kifejtette, hogy az egészségügyben és az oktatásban már megkezdett fokozatos béremeléseket a következő években is folytatják. Az egészségügyben 2012 és 2019 között megduplázódik az ápolók fizetése. Az ápolók körében van olyan, aki 35 ezer, az orvosoknál pedig 107 ezer forintos havi emelést kap.

Azt mondta: az egészségügyi dolgozók elvándorlása több tényezőtől függ, de az egyik fő ok a pénz, ezért döntöttek úgy, hogy érdemi emelést hajtanak végre. A jövő évi költségvetésben 171 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, ebből 81 milliárdos többletet csak az egészségügyi bérekre fordítanak majd – emelte ki Rétvári Bence.

Az államtitkár elmondta: a pedagógusok emelését, szokás szerint a szeptemberi iskolakezdéshez igazították, így ők is a napokban kaphatják meg megemelt fizetésüket. A pedagógusok bére 2013-hoz képest 2017-re a másfélszeresére emelkedik – tette hozzá.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Just look my avatar
Újab mese, hogy eltereljék a figyelmet az érvénytelen egyharmados szavazásról!
Kényes és elbaszott ügyeiknél ezt rendszeresen bedobják.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Nagy Mária: Szia, Kedves, mar hianyoltalak, sokaig nem voltal itt...:o))
Hidd el, a normalis emberek erosen ketsegbevonjak, amit ezek odafont allitanak: valaki irta ezeken az oldalakon, hogy most ugy nez ki, hogy a kormany mar vagy a 3. fizuemelest adja a pedagogusoknak, egeszsegugyieknek, holott egy francot: csak harmadszor jelentenek be egy fizetesemelesi igeretet...
Mocskos alakok, akiknek a gyereke mind elit iskolaba jar, mint pl. Nagykovacsi elott van az oriasi Amerikai Diplomata iskola, ahol a kulfoldi diplomatak gyerekei tanulhatnak mar a korai kezdetek ota. Oda nem a KLIK szallitja a nemletezo kretat, es nem orbant dicsoito tankonyvekbol tanuljak a tortenelmet,...
A 2 diplomas , 2 nyelvet beszelo tanar baratnom - 56 evvel ezelottrol, mikor egyutt jartunk elsotol kezdve suliba - keptelen elhelyezkedni egy iskolaban, pedig tanitott teljesen idegenajkuakat a nemeten-francian kivul magyarra is ugy, hogy azok egy szot sem beszeltek magyarul... Senkinek sem kell, mert nem fide$$-es, nem nyal be senkinek sem. Szep lassan ehen is fog halni, mert mar a 4 evvel ezelott mutott mellrakjara a jarulekos gyogyszereket sem tudja kivaltani.
Ez a trend ma... Verlazito...
Szókrakész
A hülye baloldalnak semmi nem jó.
Az emelés azért van, hogy elfedjék a szavazás eredményét.
A szavazás azért volt, hogy elfedjék az emelések hiányát, szükségszerűségét.

Idióta baloldal.

Fidesz!!!
Ne adj pénzt!!!
Különben a baloldalnak nincs miért élnie, nincs miért szart kevernie.
Nagy Mária
@karma1: Nagyon kedves vagy, jól esik, hogy hiányzok valakinek. Az igazság az, hogy augusztus óta éjfélekig dolgozom. Tanmeneteket kellett újra írni, ami sehogy sem akart összejönni az én (úgy gondolom a józan ész) és a NAT elképzeléseivel.
10 osztályban tanítok és még mindig nem vagyok kész az év eleji felmérések táblázataival, egyéni fejlesztések kidolgozásával. Természetesen mellette van napi 6-7-8 órám. Így letiltottam magam mindenféle olvasgatásról, mert akkor hajlamos vagyok ott ragadni.
Holnap pedig kivonul a KLIK átvenni az iskolát teljes eszközállományával, s ezt is elő kellett készíteni.
Kedves karma1, barátod esetét nagyon sajnálom, s egyben a saját jövőmet látom benne. Ez a mai magyar valóság, ahol a józan ész és emberség valahova Grönlandra emigrált. :)
Nagyon tisztellek érte, hogy nem az országban élőként is, minden írásod az itt élők iránti empátiát tükrözi.
karma1
@Nagy Mária: Tejoisten! Mivel erdemelted ki ezt a rengeteg tulmunkat???Mennyit tudsz ebbol a gyerekek szamara hasznositani, es mennyi a Klik agymenese ebbol???

Oszinten sajnallak Teged is, a 3 pedagogus ex-osztalytarsamat is (egyikuk a ketnyelvu tanarno, masik kettobol az egyik hegedutanar, a masik enektanar, miutan mi zenesuliba jartunk altalanos elso osztalyatol...)
Tehat sok erot, egeszseget kivanok Neked az elkovetkezendo tanevhez - nagy szukseged lesz ra!
Azert neha nezz be ide, jo olvasni Teged, meg akkor is, ha szomoruakat irsz (de legalabb igazat...:o)
Nagy Mária
@karma1: Ez nem csak az én érdemem, szinte minden kollégám ennyit dolgozik. A statisztikák nagy része központi utasítás. A tanmeneteken azért dolgoztam annyit, hogy a gyerekeken segítsek, a téma és tananyag logikusan épüljön egymásra, lehetőleg már az órán megértsék, megtanulják. Nagyon sajnálom őket, mert 13-14 éves gyerekeknek napi 7-8 órája van, ez nem normális. Serdülő korban, amikor a szervezet is vívja a saját harcát, ekkora terhet nem lehet rájuk nyomni.
Már csak a tanáraikra számíthatnak, mert a kormány minden kérésünknek ellene megy.
Köszönöm, igyekszem vigyázni magamra, de holnaptól, ha mindenünk a KLIK kezébe kerül én semmi jóra nem számítok.
Borsodi
Majd 1,5-szeresére emelik és verik a mellüket! ,A semminek akár százszorosára is emelhetik,A meglévő fizetést emeljék duplájára és 120 ezerből 240 ezer legyen, nem 5 millió Matolcsy féléknek rendesen emeltek az biztos,dolgozik is rendesen azért keres annyit havonta mint 45 ápoló nő! Ez így korrekt elvégre mindent elkövet hogy nekünk rosszabb legyen.Ő nem korrupt?
Én már úgy vagyok amit ez a kormány ígér vagy ad, az egy légy szarral vetekszik.Bezzeg maguknak minden kiskapu nyitva van az biztos. Mi még nem is tudjuk milyen pályázatok vannak,már ők el is költötték a pénzt.Nekünk reszketve dobnak egy kis morzsát nekik már a kenyér se elég!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.