Az Európai Bizottság szakértői most állítanak össze egy jelentést Magyarország 2014-2020-as uniós támogatási rendszerének irányítási és kontroll mechanizmusairól – értesült a Portfólió.

A dokumentum megállapításaitól függ majd, hogy 

az Európai Bizottság felfüggeszti-e az összes uniós támogatás kifizetését Magyarországra.

A brüsszeli aggodalmak java abból ered, hogy teljesül-e egy uniós jogszabályi követelmény, nevezetesen az, hogy az Irányító Hatóságoknak befolyástól mentesen, függetlenül kell dönteniük az uniós pályázatokról. 

Ezek egy-egy minisztériumon belül működnek, és a kormány jogszabályokban előre eldönti, mely intézmény indulhat egy pályázaton. Brüsszelt meglehetősen zavarja az ilyen, kiemelt felhívások magas aránya, a kormány viszont a pályázatok többségét már kiírta, így azokon változtatni nem tud.

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kanaka
Bármennyire is rossz ez a hír,de ezt már évekkel ezelőtt meg kellett volna lépnie az Uniónak.Ma,szinte biztosan nem ott tartanánk,ahol tartunk.A patkánykormány is eltakarodott volna már,vissza az üregeikbe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
spu00
@magyarbakancs: Nagyon tudom sajnálni. Feleségemnek egy nagyon kicsi konyhakertje van, kb. évi 10.000 Ft. értékben szed le róla zöldség félét, max. 15 nm.
Munkájához nem tudok hozzá szólni, mivel nem tudom mivel foglalkozik.
spu00
@namihami: Ön hol él, kiknek a süket beszédét teszi magáévá?
Nem kell senkit sem megkérdeznem, a feleségemmel együtt járok vásárolni, s egyáltalán nem tapasztalom az árak felfelé történő változását, az infláció tényleg 1 % alatti.
Kérem sírja vissza a 2010 előtti időszakot, mikor 30.000 Ft. volt a segély, s nem volt közmunka, melyel most 50.000, vagy afelett kapnak a közmunkások, de el lehet menni rendes állásba, tele vannak az újságok álláshirdetéssel.
A 15, az 15.000 milliárd, de nem tud egy fejlesztést sem leírni, mert nem volt.
Ha ennyi gyerekről tud, akkor tényleg fogalma sincs az itthon történtekről, s csak a jó kommunista beetetésből szedi az információit. Nagyon tudom sajnálni Önt , mert a saját butaságából boldogtalan, s nem magát, hanem mást okol helyzetéért.
magyarbakancs
@spu00: 36 éve az Eü-ben dolgozom.
Kicsi kertet fel lehet ásózni de 1 vagy fél hold kertet nem.
namihami
@spu00: Na, most kerültem gépközelbe. Akkor kezdjük:
Itthon élek és közepes városban.
Én vásárolok és gyakran főzök (férfi létemre, mert állítólag tudok és szeretek is). A napi bevásárlások mondatják velem a 0%-os infláció hülyeségét, mert heti és havi rendszerességgel mennek felfelé az árak. Ez éppen úgy igaz a húsra (eltünt az ÁFA csökkentés), a krumplira, zöldségre és szinte minden napi élelmiszerre. Nemrég vettem egy tévét, aminek csökkent az ára. Megpróbáltam megfőzni--mit mondjak, nem ízlett. Tehát hiába olcsóbb a műszaki termék, ha megenni nem lehet. És ez is benne van a 0 %-ban, ez nyomja lefelé. Az üzemanyagról most szó se essék, mert az fogja igazán meglökni az árakat. Szállítás..
Igen, rosszul írtam, 15.000 milliárd. Bár abból készült némi autópálya, gyárberuházás és jutott belőle segélyekre, rokkantellátásra és egyéb hasonló semmiségekre. Hát az ilyen ""felesleges"" szociális kiadások mára le lettek faragva.
A 400.000 nyomorgó gyerek pedig éppen a KSH adata (nem mondható a kormány ellenzékének), amelyről épp a minap jelentette be oly boldogan az egyik szajkómadár (Gulyásnyergeljgergely), hogy a felére (???) csökkent. Tessék mondani, itt Európa közepén, egy hasító gazdaságban akár 1 azaz egy ilyen gyerek se lenne sok? Azokról a nyugdíjasokról, családonként egy segélyezettekről (mert csak egy lehet, éppen úgy, mint közmunkát kapó) már szó se essék, akik előre félnek a téli rezsiszámláiktól. Amik persze csökkentek. Csak én megnéztem a 2000-es számláim egységárait és összehasonlítottam a maival. Hát, nem a mai nyert! És akkor arról már szó se essék, hogy a rezsicsökkentés eredményeként fejlesztésekre már nem marad, ezért 10 év múlva a többszörösét fogjuk az elmaradt felújításokért, karbantartásokért fizetni.
És végül: Az, hogy én Önt nem ostobázom és Orbán-seggny@lózom le, ez nem azért van, mert ezeket a kifejezéseket nem ismerem, hanem megpróbálom (próbáltam volna) egy vitát két értelmes, intelligens ember között megtenni. Hát Istenem, ez nem, most sem ,...
nyanya001
magyarnarancs.hu/hirnarancs/kiszivargott-hangfelvetel-orban-beismerte-hogy-csak-gatlastalan-hazudozassal-tudta-elkerulni-az-allamcsodot-96806
A legmeredekebb rész, amikor Orbán töredelmesen bevallja, vagyis inkább kópésan előadja, hogy 2011-ben majdnem csődbe jutott a magyar állam, amikor ő egy huszárvágással megmentette. Összeesküvés-elmélete szerint a gonosz külföldi gazdasági hatalmak összefogtak ellene, ezért fennállt a veszélye, hogy az elszaladó kamatok miatt finanszírozhatatlanná válik az ország. Mit lépett erre a vitéz végvári kapitány?

„Ott olyan nyomás volt, úgy összeszövetkeztek, hogy valakit ki kellett mozdítanom az ellenséges pozícióból. A Matolcsyval ketten tartottunk gyorsan egy megbeszélést, és bejelentettük, hogy a pénzügyi helyzetet értékelve az IMF-hez fordulunk segítségért. Akkor hirtelen a pénzügyi támadások nagy része elmaradt. Aztán persze amikor a bakancs már nem volt a nyakamon, nem állapodtunk meg... Bejelentettük, hogy a lengyeleknek akkor már megadott Flexible Credit Line nevű rugalmas hitelkeretre gondoltunk. Azt mondták, hogy na, azt nem adják. Milyen kár, mondtam” - idézte fel már derűsen Orbán a 444 szerint. És hozzáteszik, hogy aztán a költségvetést is elfogadták úgy, hogy a bankadó meg minden benne volt.
spu00
@namihami: Nem tudom, hogy Ön hová jár vásárolni, de mi mindig megtaláljuk azt a középutat, ahol normális áron tudunk vásárolni.Az üzemanyag ár nem nagyon tudja a szállítást drágítani, mivel most is a 400Ft. feletti áron rögzitett árakon teljesítenek.
Nem tudom milyen gyárak építését finanszírozták 2010 előtt, ha csak egy példát mondana.
Hát igen segélyekre tényleg áldoztak, de abból mi térült meg? 30 ezres segély Ön szerint jobb, mint az 50-60-ezres közmunkabér? mert ha igen, azzal nem tudok vitatkozni.
Ön miként vélelkedik az ingyenes étkeztetésről, a több mint 700 ezres ingyenes tankönyvekről, a család támogató adópolitikáról, a vállalkozásokat segítő fiatalok és idősek alkalmazásával járó adókedvezményről, mely kb. 800 ezer embert érint. Arról már ne is beszéljünk, hogy a kkv-k az elmúlt időszakban 2.3000 milliárd Ft. értékben kaptak növekedési hitel lehetőséget, melyet több, mint 34 ezren vettek igénybe, s a kamata 2,5%. Talán tud ennél jobb támogatást mutatni bármely más kormány esetében?
Az, hogy a felére csökkent a gyerek szegénység ahhoz több éveredményének a gyümölcse. Ne azt szajkózzák, hogy mi van ma, hanem azt, hogy 2010 óta mennyit fejlődtünk.
Nagyon sokat kell még tenni, hogy tényleg megközelitsük nyugatot, de figyelembe kell venni, hogy az ország GDP-je negyede a nyugati országokénak. NDK 4.000 milliárd eurójába került Németországnak, s most kb. 80%-nál tartanak, s ez M.o 40 évi GDP-je. Lehet számolni, s az után feltenni a kérdést, hogy kit lehet szidni a mi állapotunkért?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.