Október elsejétől azért fizetünk 6 forinttal többet a benzin és 13 forinttal többet a gázolaj literéért, mert az olaj alacsony világpiaci ára miatt adót emelt a Fidesz – írja közleményben Oláh Lajos, a DK parlamenti képviselője.

Ezekben a hónapokban az egész világon örülhetnek az autósok az olcsóbb tankolás miatt, a magyaroknak azonban többet kell fizetniük az Orbán-kormány megszorítása miatt.

A Demokratikus Koalíció törvényjavaslatban kezdeményezte, hogy a kormány hagyja meg az olaj alacsony világpiaci árából fakadó hasznot a magyaroknál. A DK javaslata nem csak az áremelést akadályozta volna meg, hanem egyenesen olcsóbbá tette volna a benzint és a gázolajat, hiszen az olaj világpiaci ára is óriási esésen van túl. A Fidesz az Országgyűlés gazdasági bizottságában azonban ragaszkodott a megszorításhoz és elutasította a DK benzinár-csökkentését.

A DK szerint szégyen, hogy az Orbán-kormány ismét teljes mellszélességgel kiállt a magyar autósok különadóztatása mellett, miközben minden európai embernek olcsóbb lett a tankolás. A DK szerint a rekord-magas benzinár a szolgáltatások és az élelmiszerek árán is érződni fog, ezért általános áremelkedést okozhat az unortodox kormányzati megszorítás.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
De most akkor mi van @Verőce: ? Májusban azt ígérted nem lesz ilyen, mert nem csökken az olaj ára. Becsaptál, vagy már akkor is olyan ostoba voltál mint ma?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
desiro
Jozsef Varga :A csuti majom várbaköltözése 10-er annyiba kerül. Mi a véleményed barom fideSSnyik???
quadrocopter
Egy ilyen mocskos, korrupt, bűnöző, luxusbandától más nem is várható. A szutyok, megrögzött, tisztességtelen, lényéből eredően hazudozó ismét bizonyított.
"Tartsátok szárazon a puskaport!"
patyuka
Ameddig napjaink szégyenletes történései közepette a regnálók vérforraló ocsmányságainak taglalásakor nem kevesen - lényegében még mindig 'azemútnyócévmeggyúcsányahibás'- féle észbontó logikával és "racionalitással" visszafelé mutogatva - azokat ócsárolják, akik gyökeres változásokat akarva/követelve a visszásságokat rendre szóvá teszik, minden megtörténhet, de közállapotaink jobbulása aligha!
Fradigege
Ingyenélő megélhetési paraziták. Mit várunk ezektől? Lámpavas. Ez a megoldás.
Hellcat
@Aki Én: Zseniális...nem is értem miért nem válaszol :) :)
kukac50
Azért emelik az árat,hogy legyen mit ellopni Nekik! A legkevesebbet keresők veszik a legdrágábban az üzemanyagot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.