A Demokratikus Koalíció alelnöke súlyosan összeférhetetlennek nevezte, hogy a hírek szerint, a jegybankot vezető Matolcsy György az UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatójának, egyben a Magyar Bankszövetség elnökének lakását használja. Varju László felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy mondassa le a Magyar Nemzeti Bank elnökét.

A független képviselő csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, egyelőre nem tudják, hogy a hír igaz-e, mert az érintettek nem reagáltak. Amennyiben igaz, akkor az MNB elnöke nem képes pártatlanul felügyelni a magyarországi pénzintézeteket – jelentette ki.

Ha Orbán Viktor nem mondatja le Matolcsy Györgyöt, akkor a DK a jegybankokat felügyelő Európai Központi Bankhoz fordul – közölte.

Kérdésre válaszolva azt mondta, véleményük szerint a mostani ügy akkor is problémás, ha Matolcsy György teljes árú bérleti díjat fizet a lakásért, mert az MNB elnöke nem állhat ilyen kapcsolatban az egyik legnagyobb bank egyben a Magyar Bankszövetség elnökével.

A Népszabadság arról írt csütörtökön, hogy Matolcsy György, a jegybank elnöke Patai Mihálynak, az UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatójának, a Magyar Bankszövetség elnökének a budai Várnál található Országház utcai lakását használja. A lap közölte: sem Patai Mihály, sem Matolcsy György nem kommentálta az értesülést, de nem is cáfolták meg a hírt.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Apatszerek
Ez csak a szív ínfartusról mond le, de semmikép nem az MNB elnökségről! A DK is befejezhetné a hír hajszolását mert azt a látszatot kelti, hogy csak szerepelni kíván, hogy látszódjon , hogy politikai celeb csak van de minek? az erőlködést vastagon a bűz jelzi!
szép új világ
Szegény kuszaszemnek csak albérletre telik.
Yoda69
Lemondas? A fideSS ben?
ugyan kerem, soha
eugen4402
Orbán az elqourt káderpolitika koronázatlan királya. Emlékezzetek: egyszer el kellett engedni Schmitt President kezét is, és a Fidesz eszétől, Simics Lajostól is keserű búcsút kellett vennie egy borús napon. Ha eljön az idő, a saját jobb kezétől is el kell búcsúznia. Fájni fog, de majd elmúlik az is...Oda se' neki..!
karma1
@Yoda69: Igazad van: onnan is csak kihalni lehet, mint a maffiabol...:o))))
karma1
Na, valami hir ezzel kapcsolatban az elmult heten??? Semmi???
Akkor kedves Varju Laszlo lehet odafordulni a nemzetkozi bankfelugyelethez, es elmondani, hogy nalunk tombol a demokracia, es meg ez sem veri ki a biztositekot a sok birka kovetonel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.