A biztos szavazó pártválasztók 47 százaléka jelenleg a kormánypártokra szavazna, ami jobb eredmény, mint amit a Fidesz-KDNP a 2014-es választásokon elért – közölte a Századvég Alapítvány a szeptember végi közvélemény-kutatásának eredményét csütörtökön az MTI-vel.

A szeptember 27. és 30. között felvett, reprezentatív telefonos kutatás eredménye szerint a teljes népességen belül a Fidesz-KDNP július óta két százalékponttal tudta növelni támogatottságát, így jelenleg 33 százalékon áll. A Jobbik stagnál, 12 százalékon van, az MSZP támogatottsága 9 százalék. A felnőtt korú lakosság 4-4 százaléka támogatja az LMP-t és a DK-t, az Együttre 2 százalék, más pártokra szintén 2 százalék adná szavazatát.

Szeptember végére csökkent a bizonytalanok aránya (37 százalékról 34 százalékra), ami összefüggésben áll azzal, hogy népszavazás időszakában társadalmi szinten is nő a politikai aktivitás – írták a közleményben.

Az ezer ember megkérdezésével készült vizsgálat szerint a kormánypártok a biztos szavazó pártválasztók körében is növelni tudták bázisukat, júliushoz képest 45 százalékról 47 százalékra. A 2014-es választások listás eredményeivel összehasonlítva az látható, hogy a Fidesz-KDNP erősödni tudott az azóta eltelt időszakban (2014-ben a listás szavazatok 44 százalékát szerezte meg), és rekordszinten van a támogatottsága.

Ebben a közegben a Jobbikot 21, az MSZP-t 15 százalék támogatja. Hat-hat százalék szavazna az LMP-re, illetve a DK-ra. Az Együtt a biztos szavazó pártválasztók között is két százalékon áll, három százalék pedig más pártra adná a voksát, ha most vasárnap tartanák a parlamenti választásokat.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Nagyon népszerűek bizony...tele van a fidesszel a sajtó! Elbukott népszavazás...rogán urizálása...a fidesz korrupció miatt leáll a pénz Brüsszelből! Mindenhol róluk van szó szinte hihetetlen!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
@verőce21: Sajnos egyet kell értenem Veled és mindazokkal, akik így látják.
Ugyanakkor reménykedem abban, hogy a többséget alkotó, ma még igen heterogén tömb kitermeli a maga új vezető garnitúráját és új helyzetet teremt.
kukac50
Egy elbukott Népszavazás után csak egy elmebeteg mondhat ilyent!
JAJMÁR
A biztos pàrtvàlasztók 53 százaléka nem a fideszt-kdnp-t választanà! Már ha tényként fogadjuk el ezt a szàzadvéges izét
JAJMÁR
Arról pedig nem szól a fàma, hogy a szavazàsra jogosultak osszességének hæny szàzaléka a biztos pàrtvàlasztó. A bizonytalakon múlik minden.
bakegya
@verőce21: a harmatos őrangyalkái lehettek ti sokan ennek a felcsutkai bevándorló,lopós,erőszakos,here familiának-úgy nincs közük ezeknek ,veletek együtt a JOBBOLDALI POLITIZÁLÁS KULTÚRÁJÁHOZ,MINT TYÚKNAK AZ ABC-HEZ.
Szókrakész
@Hellcat: "Nagyon népszerűek bizony...tele van a fidesszel a sajtó! "

Nem csak a sajtó.
A tasakom is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.