Befejezte a népszavazáson leadott külképviseleti szavazatok számlálását a Nemzeti Választási Iroda (NVI) csütörtök délután.

Külképviseleteken azok a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok szavazhattak, akik a népszavazás napján külföldön tartózkodtak.

A külképviseleti névjegyzékbe 11 231-en kérték felvételüket, a 105 külképviseleten 9360-an jelentek meg szavazni. Az urnákat a szavazás végén lezárták és Magyarországra szállították, az NVI csütörtök reggel kezdte meg az urnák bontását, és délutánra megszámlálták a 108 urnában lévő szavazatokat.

A külképviseleti voksolás eredményéről a www.valasztas.hu oldalon közzétett előzetes tájékoztató adatok szerint az urnákban 9207 szavazólapot találtak, vagyis 153 szavazólap "hiányzott". A leadott szavazólapok közül 1223 volt érvénytelen (13,28 százalék) és 7984 volt érvényes (86,72 százalék). Az érvényes szavazólapok közül 239 "igen" szavazat volt (2,99 százalék) és 7745 "nem" szavazat (97,01 százalék).

A külképviseletekről (amelyek együtt jogilag egyetlen szavazókört alkotnak) beérkező szavazatokat kézzel is megszámlálták az NVI munkatársai, az eredményről a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) állítja ki a jegyzőkönyvet. Az NVB állapítja meg a levélszavazás eredményét is, majd a jogorvoslati határidők letelte után az országos népszavazás végeredményét.

A kormány által kezdeményezett vasárnapi népszavazás kérdése úgy szólt: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

anka
@quadrocopter: - eljön az idő mikor megírja az emlékiratait a börtönben!
img17.dreamies.de/img/14/b/sjtyu4k9088.jpg
:D :D :D
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
anka
@eszegfu: - van egy gyűjteményem..., és van amit én csinálok, de az kevesebb.
lampa laz
@nyanya001: pusszantalak, örülök, h újra itt vagy köztünk!
Yoda69
Ugy is lehet fogalmazni hogy tobb mint felmillio kulfoldon dolgozo leszarta orban nepszivatasat
Yoda69
@Eriksson: Nem rossz, igy jarnak a gecik oromtancot birkaorszagban

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.