A héten nyilvánosságra hozta az Országos Tisztiorvosi Hivatal a 2015. évi kórházi fertőzésekről szóló összefoglaló jelentését (NNSR) – írja a 444.hu.

A jelentésből a 444-es kolléga kibányászta, hogy Clostridium Difficile által okozott fertőzések (CDI) közül az új és a visszatérő esetekben 213-an, illetve 18-an; véráramfertőzésekben 293-ban; multirezisztens kórokozók (MRK) okozta fertőzésekben 167-en haltak meg. Ez összesen 691 haláleset.

2015-ben Magyarország közútjain 644-en vesztették életüket, vagyis 2015-ben is többen haltak meg szimplán azért, mert kórházba kerültek, mint közlekedési balesetben.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
@nyanya001: "Kéhlekahásan" Pálfi Pityesz szerint is!
többek között ezt mondta:"Az olvasóikat tájékoztatni kell arról is, hogy a magyar egészségügyi rendszer az egyik legjobb Európában.
Ezt azzal próbálja bizonyítani, hogy olcsó a tb, magas minőségű gyógyszereket fedez és az egész társadalmat lefedi. Nem kell a háziorvosnál extra pénzt fizetni, nincsenek sorok, külföldi hallgatók ezrei tanulnak magyar egészségügyi felsőoktatási intézményekben."
Pedig azt mondják a gyerekek és a részegek mindig igazat mondanak.
Ez a nyilatkozat, ezek szerint józan állapotában született. Ritka pillanat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
TomasP
Ez az égadta világon csak azt mutatja, hogy az ország egyre jobban teljesít. Az egészségügyünk is ennek megfelelően van ellátva úgy munkaerővel, mint gyógyászati eszközökkel valamint olyan személyzettel, akik a tisztasággal és sterilitásra kell, hogy figyeljenek. Egy példa erre is, hogy miért lettek a fertőzések, ha egy egyszer használatos fecskendőt vagy tűt többször is használnak fertőtlenítés nélkül, akkor ez a létszám csak emelkedni fog és az egészségügyünk eljut az afrikai szintre is.
Yoda69
Akkor bosszubol huzzanak meg fel vagy 20 stadiont. A svajc elleni vereseg is igazolja hogy van ertelme.
Warlord
@karma1: Én legalább elmondhatom: többszörös platinalemezes vagyok!
aremy
@Bringás: vazze ezt harsogjuk neked.és ha valamelyik tótumfaktun észre veszi úr nélkül említed a főnöködet akkor annyi neked.
karma1
@Warlord: Ha meg enekelni is tudsz, akkor mar semmi sem allhatja utjat a Kossuth dijadnak!
(Kulonben iszonyu volt a felvetel, amit kuldtel. ...:o((( )
Pálinkafőző Rézüst
@karma1: a farkára kell lépni, vmilyen hang csak kijön belőle... :))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.