A Jobbik Matolcsy György jegybankelnök lemondását szorgalmazza.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján az utolsó koporsószegként jellemezte, hogy sajtóhírek szerint az MNB elnöke Patai Mihálynak, az UniCredit Bank és a Magyar Bankszövetség elnökének lakását használja.

Tarthatatlannak nevezte a rabló és a pandúr összekeveredését, szerinte ugyanis ellenőrző és ellenőrzött között a barátság értelmezhetetlen fogalom. Hozzátette: ha az ügyre lenne mentség, elvárható lenne, hogy álljanak ki és tisztázzák.

A jobbikos politikus az Eiffel irodaházra utalva azt is kijelentette: a "közös ügyletek egyszerűen kiverik az ember szemét". Kifejtette: az ingatlant szerinte a piaci árnál másfélszer drágábban vette meg a jegybank és alapítványai.

Z. Kárpát Dániel szerint Matolcsy Györgynek azért is távoznia kellene, mert az MNB fogyasztóvédelmi tevékenysége megbukott, az alapítványok 100 milliárdokat herdálnak el "a legőrültebb tranzakciókra", és a devizakárosultak pénzét költik, amit a Jobbik szerint vissza kellene csoportosítani az emberekhez.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Orbán, Matolcsy... ne aprózzátok el gyerekek !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Veleda
@nyanya001: 18.12 nagy kár, mit vesztettem:))
kukac50
Én Matolcsi mellett Polt Péter és az egész igazságszolgáltatás lemondását Orbán Viktorral az élen követelem.
Borsodi
Az kevés,hogy lemond,a sok pénzt meg szórja ész nélkül,és ezért busásan meg is fizetik.Orbán meg védi mert ő se különb.A jobbiknak Orbánt Rogánt Habonyt Matolcsit Farkas Flórit Mészárost el kéne számoltatnia,.majd a megérdemelt börtönbüntetésüket szépen töltsék le.
nol.hu/belfold/magyarorszag-maganugy-1632301
Desischado
@anka: Anka drága, a próféta szóljon belőled!

A jobbik nagyon játssza a jófiút, de a báránybőr alatt ott a farkas!
Amúgy eltolcsy főrabló akkor mond le magától, amikor én férjez megyek a Pápához! És jól mondjátok, ne csak mondjon le, hanem teljes elszámoltatást és utána a rengeteg hazaáruló bűneikért ő is, meg az egész parazita banda életfogytiglan menjen a börtönbe életük végéig, közmunkával megspékelve!
spu00
@Veleda: Gondolom, átmeneti estről lehet szó, de ettől függetlenül lehet, hogy régóta baráti kapcsolat van köztük. Egy bankárnak miért nem lehet bankár barátja. Ez csak az ellenzék szemében bűn, ha fogást keresnek valakin. Ha találnak ez irányú problémát, akkor kellene kongatni a harangokat.Pont a Matolcsy az egyike a bankároknak aki nem szereti, s nem is flancol, pedig tehetné.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.