A Demokratikus Koalíció (DK) nemzetközi fórumokhoz fordul a Népszabadság felfüggesztése miatt; többek között az Európai Uniót, az Európa Tanácsot, az EBESZ vezetőit, valamint a nemzetközi sajtó képviselőit is tájékoztatják a történtekről – jelentette be a párt szóvivője szombati sajtótájékoztatóján.

Gréczy Zsolt azt mondta: a nemzetközi szervezetektől azt várják, hogy "ítéljék el az Orbán-kormány cselekedetét, amellyel újabb lépést tett arra, hogy felszámolja a maradék sajtószabadságot Magyarországon".

A Népszabadság megölése a magyar demokrácia, a magyar sajtószabadság elleni legaljasabb támadás – fogalmazott Gréczy Zsolt. Hozzátette: "nincs kétségünk, hogy legnagyobb politikai napilap, a demokratikus Magyarország egyik legfontosabb képviselőjének elhallgattatása az Orbán-kormány egyik legaljasabb gaztette".

Mint mondta, támogatják a lap szerkesztőségét küzdelmében, szolidárisak a szerkesztőség munkatársaival, olvasóival, a demokratikus Magyarországgal és készek a lapért folytatott küzdelemben bármilyen módon részt venni.

A DK számára "nem kétséges, hogy az egész történet mögött az Orbán-kormány áll" és szerinte nem lehet nem észrevenni, hogy amikor Lázár János londoni útja derült ki, gyakorlatilag "lefejezték az Origó-t", amikor pedig Rogán Antal "helikopteres botránya", és Matolcsy György "ingatlanbotránya" került elő, pár nap alatt "kivégezték a Népszabadságot is".

Gréczy Zsolt azt mondta: a DK az orbáni diktatúra kiépülésének újabb fejezetét látja ebben a történetben és szerintük "az Orbán-kormány itt nem fog megállni".

A DK a kormánytól is azonnali választ vár arra, hogy igaz-e az a pletyka, miszerint az utóbbi egy-két napban Mészáros Lőrinc, gyakorlatilag Orbán Viktor közvetlen környezete megvette a Népszabadságot. Szerintük ezeket az információkat cáfolni, vagy megerősíteni szükséges.

A DK a Népszabadság melletti tüntetéseken is részt kíván venni – mondta a politikus.

Gréczy Zsolt szerint ha a kormányoldal azt gondolja, hogy el lehet hallgattatni a demokratákat, akkor téved.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
@Szókrakész: Meg azok, de főleg azok, akik okot adnak rá! Ezt egyébként mond meg Orbán volt KIsz-titkárnak, Rogán volt Kisz-titkárnak, Varga volt Kisz-titkárnak, Dajcs volt Kisz-titkárnak is, hogy Brüsszel is megértse!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
@quadrocopter: Na akkor most vetítsd át ezt baoldali szintre.
Tehát semmit nem változtak.
Mindegy melyik oldalon állnak.,
Jobb vagy baloldal.
A végeredmény mindig is ugyanaz.

Ezért nem érdekel egyik agymosása se.
Leszékletelem mindkét oldalt.
Jobb vagy bal.
Tök mindegy.

A róka megváltoztatja a szőre színét, de a természetét soha.
Tehát mindegyik(jobb és baloldal) mehet a 3,14csába!!!

Mert mind ugyanaz a komcsi népkifosztó, arrogáns, tolvaj, parazita, ..., legyen az jobb, vagy baloldal.
glorianna
Érdekes, a Népszabó első száma 1956 november 2-án jelent meg, és 4-e után is életben maradt.
Egyébiránt pedig, drága Gréczy úr, jó, ha tudják: nem a külföldről érkező ejnye-bejnyékkel, hanem itthoni hatalmas tüntetésekkel és tisztességes ellenzéki munkával lehetne változtatni a jelenlegi honi viszonyainkon.
Szókrakész
@Mirabilis: Te még mindig nem érted, hogy miket írogatok?
Sajnálom!
Desischado
Nem tudom, mi kell még, hogy felébredjenek az emberek. Remélem, Gréczyiék sikerrel járnak!
Lanchaster
@Desischado: Kádár Árvái most értesültek, hogy meghalt Kádár János, és ezt a csapást próbálják feldolgozni. Az viszont a szokásos komcsi paranoia, hogy mindenben Orbán ármányát szimatolnak. Egy osztrák vállalkozó a Vienna Capital Partners 2 éve megvette üzleti céllal. Nem azért, hogy milliárdos ráfizetéssel éltesse az ideológiát.
Ez volt a szabad piac legnagyobb híveinek találkozása a szabad piac osztrák tulajdonosával. :D
Egyébként Az Új Magyarországot, Napi Magyarországot,Pesti Hírlapot,Magyar Demokratát valóban a posztkomcsi kormány nyírta ki, és akkor kussolt mindenki. A Népszabadság firkászai meg jót röhögtek az utcára került jobboldali újságírókon és azt mondták, tessék jó újságot írni. akkor megy a lap. Ez rájuk nem vonatkozik?
Cicamama55
A külföldi feljelentgetést nem Gyurcsány kezdte, csak eltanulta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.