A Fidesznek kell bizonyítania, hogy nincs köze a Népszabadság bezárásához, ellenkező esetben úgy vesszük, hogy "levadászták a lapot és brutálisan kivégezték" – mondta Szél Bernadett, az LMP társelnöke a párt 36. kongresszusának szünetében tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

A politikus hangsúlyozta: elfogadhatatlan, ami történt, kulturált országokban és demokráciákban

"nem szoktak így bánni lapokkal és olvasókkal, állampolgárokkal".

Mint mondta, joggal merül fel a Fidesz szerepe a lap bezárásában, ugyanis korábban már szó volt arról, hogy a Fidesz érdekkörébe vonják a napilapot. Hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök is többször tanúbizonyságát adta annak, hogy "irritálja a sajtószabadság".

Kiemelte: teljes mértékben elfogadhatatlan, ami történt, és úgy látja, a Népszabadság bezárása túlmutat a történéseken, "a tét az, hogy a magyar sajtó szabad tud-e maradni és a kormány elszámoltatható lesz-e".

Az LMP társelnöke megjegyezte:

nyilvánvaló, hogy nem csődről van szó, mert ugyan a napilapoknál megszokott, hogy veszteségesek, de az online kiadást meg szokták tartani.

Ugyanakkor kiemelte, hogy a bezárás "konspiratív hangulatú" volt, a szerkesztőséget azzal zárták be pénteken, hogy vasárnap máshol folytatják.

Közölte azt is, az LMP kongresszusa egyhangúlag kiállt azért, hogy a magyar sajtó sokszínűsége megmaradjon, elutasítják a keleti rezsimek sajátosságaihoz hasonlatos médiastruktúrát és szolidaritást vállalnak a Népszabadság munkatársaival. Kiemelte: a munkavállalói érdekképviseletet a törvény alapján egy nagyobb átszervezés előtt értesíteni kellett volna, ez azonban nem történt meg.

Kérdésre válaszolva a politikus elmondta: a Parlament előtti tüntetésen maga is részt fog venni. Hozzátette: bízik abban, hogy a sok tüntetés erősíti egymást, "és világossá teszi a kormánynak, hogy nem lehet így elbánni egy napilappal".

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@CHEWBACCA: ...itt a fórumon azért van aki halálkomolyan veszi...
CHEWBACCA
@Csizmás Kond: Na, de az meg ott fönt kit érdekel???
Csizmás Kond
@CHEWBACCA: ...na ez az látod, itt is hiába odaadó szarnak rá...:)
Bringás
Na libsiék megint hülyék! Hogy tudta volna a Fidesz bezáratni a magánkézben levő botránylapot? A baj csak annyi volt vele, hogy a kutya se olvasta! Na ezért ment csődbe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.