A Népszabadság felfüggesztett munkatársai elmentek a Bécsi úti új irodához. Itt kellett volna ma kezdeniük a munkát, a szerkesztőség ugyanis épp költözőben volt, amikor megérkeztek a felfüggesztésről szóló levelek.

A Népszabi Szerkesztőség Facebook oldalán azt írták, hogy

az ajtó zárva, de mi megvárjuk, hátha kinyitják, akkor elkészítjük a Népszabadság holnapi számát

Elmentek dolgozni a Népszabadság dolgozói, de nem tudnak bemenni az épületbe

Később az alábbi szöveget írták ki az oldalukra:

A Mediaworks vezetőségével folytatott tárgyalások eredménytelenek voltak. A Népszabadság hétfőn nem jelenik meg. A szerkesztőség tagjai most is együtt vannak, és arról beszélgetnek, mi lesz a következő lépésük. Köszönjük a figyelmet és a támogatást, maradjatok velünk!

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Öntötték a pénzt ebbe az életképtelen vállalkozásba, a kutyának sem kellett már az a lap. Mért baj, hogy lement a redőny?
El kell menni dolgozni, fáj nagyon igaz? Vége a teniszezgetésnek, nincs több új Mercedes, anyu nem mehet minden nap a körmöshöz, a haver nem intézi már el az ittas vezetést,stb.
simmering73
"A Népszabadság megszüntetése a diktatúra eddigi legdurvább lépése. Nincs esélye a többi ellenzéki médiumnak sem a túlélésre, arra pedig senki nem számíthat, hogy a szabadságszerető magyar nép majd utcára vonul a diktatúra ellen a sajtószabadság miatt. A Népszabadság nem ennivaló. Az értelmiség saját kis projektjeit és a túlélését tartja szem előtt, és asszisztál a fasiszta diktatúra minden aljasságához."
nepszava.us/blogs/news/kivegeztek-a-nepszabadsagot
spu00
@simmering73: Tudja elmúlt az az időszak amikor kötelező volt az újság megvétele.26 év alatt meg kellett volna tanulni eladható újságot írni. Már saját híveik is elfordultak tőle.Nem kellett besegíteni, látja önmagát emésztette fel. Sajnos az utóbbi időben már a fordítottja sem volt amit írtak.
nemfideszes
@verőce21: Idióta seggfejeknek még egyszer!
A Népszabadság a maga 35-38 ezres eladott lapszámával a legolvasottabb lap volt a politikai közéleti lapok közül, szemben a 10 ezres eladási példányszámot produkáló kormány közeli lapokkal, melyekbe a fidesz önti az adófizetők milliárdjait az azokban megjelentetett kormánypropagandának köszönhetően. Ennyit az életképtelen vállalkozásba öntött pénzekről, egészen pontosan közpénzekről!
Mercedesszel pedig nem az újságírók hanem a soha nem dolgozott Ceciliácska ment bulikázni a másik luvnyához, minek után leszálltak a helikopterről.
Cinizmusodnál csak a primitívséged nagyobb... de hát ilyen egy jó fideszes.
Fradigege
Fizesse ki őket az új tulaj végkielégítéssel. Oszt jó napot!
GeoCravker
@simmering73: Bartusnak megint csak az igazság fele jutott. Szokása szerint.
Ahhoz, hogy egy kiadó szelektíven szüntessen meg (tegyen papíron veszteségessé) egy lapot, ahhoz ugyebár tulajdonosnak kell lenni. A Népszabadság pedig ugyebár az MSZP-é volt, míg el nem adta. S az ellenzéki pártok még így is lélegeztetőre vehették volna, ha akarják (párthirdetések, stb.). Szóval, derék dolog a kiállás és kizártnak tartom, hogy véletlenül jöttek rá pont most, hogy "veszteséges", de azért az éremnek két oldala és pereme is van.
A Parlament előtt tegnap, gy.k. nem a pártok, hanem a civilek döntöttek úgy, hogy folytatják. Bartusnak tök egyszerű pár ezer kilométerről okoskodni. Azért érdekelne, hogy ő hány ellenzéki lapot járat, támogat.
Megelőzöm a kérdést: a magam részéről egyet sem. A Népszabóság egy ideje feltelt értelmiségi sebnyalogatással, a 168óra és az ÉS egy belterjes szerzőtársi klikk, náha inkább indulati, szövegeivel van tele, A Népszava a két említett kategória közt van.
O.k. a Magyar Idők, valamint Bayer lapja is egy hulladék, de azért szinvonalban nem okvetlenül az a mérce. Alkalmasint persze a Népszabi most ki akart törni a ketrecből, de valójában a leleplezőbb szövegei sem olyanok voltak, amire rácuppan az utca embere.
Mint ellenzéki médiáért kár. A megszüntetés módja egy bolsevik diktatúrára hajazó megoldás volt.
De egy igazán minőségi csapat egy minőségi ellenzékkel a háta mögött indíthatna bármikor másik lapot. Mondjuk Új-Népszabi néven. Ha viszik mint a cukrot a standokon, akkor máris megvan a fele oldva a gordiuszi csomónak.
A másik fele, a diktatúra felszámolása ettől még persze hátra maradna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.