A Népszabadság szerkesztősége az újonnan létrehozott Facebook-oldalán üzente vasárnap este, hogy:

A Népszabadság szerkesztőségének tagjai csalódottan vették tudomásul, hogy a Kiadó nem teszi lehetővé az újság és a nol.hu honlap folyamatos megjelenését. Ez elemi gazdasági érdeke lett volna a Kiadó tulajdonosának és a szerkesztőségnek is. A keletkező gazdasági és erkölcsi kárért a szerkesztőség nem felelős. Folytatni kívánjuk a tárgyalást a Kiadó vezetőségével.

A szerkesztőség egységes és továbbra is közös műhelyként kíván működni. Célunk a magyar demokrácia szempontjából nélkülözhetetlen független média megőrzése. Ellen fogunk állni minden ezt fenyegető gazdasági és politikai nyomásnak.

Köszönjük minden velünk szolidáris olvasó és támogató rokonszenvét. Azon dolgozunk, hogy ezt a jövőben is meg tudjuk hálálni.

Holnap újra találkozunk, részletek hamarosan!

A Népszabadság eladásáról tárgyalt a lap főszerkesztője és a Médiaworks menedzsmentje

Eredménytelen volt az egyeztetés a Népszabadság hétfői megjelenéséről a napilap főszerkesztője és a kiadó Médiaworks menedzsmentje között vasárnap, a munkatársak nem jutottak be a szerkesztőség budapesti, Bécsi úti épületébe. Az egyeztetéseket a felek a Népszabadság eladásáról folytatják. 

Murányi András, a lap főszerkesztője az egyeztetést követően az épület előtt várakozó néhány száz szimpatizánsnak és újságíróknak azt mondta: a szerkesztőség alapvetése a tárgyaláson az volt, hogy jelenjen meg a napilap hétfőn, illetve oldják fel az online felület korlátozását. Ennek érdekében felajánlást is tettek, amelynek részleteit nem ismertette. A tulajdonos egyetértett a szerkesztőség által felvázolt iránnyal, de azt szeretné megállapodásba, jogi keretek közé foglalni és addig nem szeretné működtetni a lapot – tette hozzá.

"Én ezt úgy értelmeztem, hogy nem pénzügyi döntés született, hanem valami másfajta" – fogalmazott Murányi András.

Elmondta: egyedül arról tudnak tárgyalni a menedzsmenttel és a tulajdonossal, hogy biztosítsák a Népszabadság eladását. Hozzátette: ezzel a tulajdonos egyetértett, többek között abba a szándéknyilatkozatba is belefoglalják ezt, amelyet kötni terveznek. Elmondta: a dokumentum a szerkesztőség alapvetéseit tartalmazná, illetve mindazon információkat, adatokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a Népszabadság értékesítése sikerüljön. Ez szerinte a következő napokban megszülethet.

Vasárnap a Népszabadság munkatársai kétszer is megpróbáltak bejutni a Bécsi úti épületbe, de nem tudtak, ezért szimpatizánsokkal együtt az irodaház előtt várakoztak.

A délutáni órákban a szerkesztőség üzemi tanácsát, valamint a Sajtószakszervezet helyi alapszervezetét is egyeztetésre hívta a munkáltató, ám az egyeztetés elmaradt, mert az érdekképviselők jogászát arra hivatkozva nem engedték be az épületbe, hogy a munkáltatói oldalnak nincs jelen a jogásza.

Danó Anna, a Népszabadság üzemi tanácsának elnöke elmondta: hétfőre kaptak újabb időpontot egyeztetésre, amelyen arról tárgyalnak majd, hogy mi vár a szerkesztőségre.

A Mediaworks szombat reggel tájékoztatott arról, hogy a kiadó szombattól felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig. A kiadó döntését közleményében azzal indokolta, hogy a lap példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, így az 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
@Bringás: Á előkerült a bűvös 98% ami mögé bújtok :D Én is mondok egy százalékot akkor. 40%!!... és az kevesebb mint az 50% tudtad? Ezáltal a szavazósditok BUKTA mint ahogy írtad. Arról ne is beszéljünk hogy naponta 70 milliót dobtak ki rá...
Bringás
@Hellcat: Mennyi az igenek és az érvénytelenek aránya? Lepkefing volt az összes! Nem vagytok sehol és mi Alaptörvényt módosítunk!
Vonuljatok ki tüntetni! :-)))))))))))))))))) Biztosan meghat bennünket magyar érzelműeket!
Hellcat
@Bringás: Jólvan meguntalak. Ha nem érted az 50 miért több mint a 40 akkor a szorzás/osztásba inkább bele se menjünk. :) Túl magas ez neked. Ezt a vesztes "csatát" is elkönyvelheted sikernek...megengedem. Nincs szívem túl nagy kárt tenni egy értelmi fogyatékosban. :)
Bringás
@Hellcat: Tudtad, kis ostoba, hogy megint leszerepeltetek és hazudoznotok kell, hogy többnek lássák!
Kis matekos! Ez a számítás vége!
eszegfu
@Hellcat: 10:53 Minden településhez hozzátartozik egy amolyan "falu bolondja"... hát nekünk őt sorsolta a gép!:))
Hellcat
@eszegfu: Á a bringás vadbarom még falu bolondjának sem felelne meg...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.