A DK országgyűlési képviselői - Gyurcsány Ferenc, Vadai Ágnes, Varjú László és Oláh Lajos – többé nem vesznek részt a parlament munkájában, végleg kivonulnak.

Az Index úgy értesült, erről a hétvégén rendkívüli ülésén döntött a DK elnöksége. A párt képviselői

nem vesznek részt az üléseken és a bizottsági munkákban, nem hallgatják végig a napirend előtti hozzászólásokat, nem járnak be szavazni sem.

Kivételt képeznek azok a kétharmados szavazások, ahol a Fidesz kétharmadát kell megakadályozni.

Mivel az alaptörvény szerint a képviselő mandátuma megszűnne, ha egy évig nem jár be a munkahelyére, Gyurcsányék egy "jelentéktelenebb" szavazáson egy év múlva bemennek gombot nyomni.

142 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Az ellenzék eddig semmit nem tudott elérni. A parlamentben elmondták a hibákat és a bűnöket a kormányról, amit válaszként kaptak a kormánypárti képviselőktől, miniszterektől, miniszterelnöktől, házvezetőtől, az cinikus vigyor, kaján röhögés, ócska hazugság, és megalázás volt. Több, mint 6 éve minden parlamenti napon ez van. Volt valami értelme? Hát semmi! Csoda, hogy eddig bírták.

A legjobb lenne, ha minden ellenzéki párt otthagyná a Parlamentet. 0rbán szerint ellenzék nélkül is lehet kormányozni (lopni meg pláne könnyebb). Csináljon 0rbán és bandája, amit akar. Jó lenne megtudni, hogy az ország népe meddig lenne hajlandó tűrni a diktatúrát, és hogy a szemét is kilopják. Merthogy eddig elég szépen tűrte, sőt, felhatalmazást adott hozzá. Akinek meg esze van, az itthagyja ezt a szemétdombot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
krumpli
@CHEWBACCA: Igen ! Vajon a fizetésüket is bojkottálják mindemellé ?
Csizmás Kond
...ezt is Orbánéktól koppintották le...csak plagizálni tudnak.
Donáld Tramp
Van beszoktatás (oviban), s van a kiszoktatás (parlamentből): nagyon előrelátóan elkezdtek készülni a 2018-as választás utáni életükre.
Sziszifusz
@CHEWBACCA: 09:37
Gyurcsány eddig sem a pénzért politizált. Miniszterelnökként alapítványoknak utaltatta a fizetését.
Volt olyan egykori ellenzéki képviselő aki éveken át nem vett részt a parlament munkájában, illetményét és egyéb járandóságait, mégis szemrebbenés nélkül felvette.
krumpli
@Sziszifusz: Már megszedte magát belőlünk ! Könnyen jótékonykodik !
Csizmás Kond
@Sziszifusz: Hát persze hogy nem...a vagyonát direkt Isten ajándékozta neki...ekkora marhaságot még elképzelni is szégyen nemhogy leírni.
wagabund
@szettevette: 9.45.. jó kérdés!

ez a kivonulás virtuális arculcsapása a szavazóiknak, az összes szimpatizánsnak, támogatóiknak...

Amúgy nagyobb összegben mernék fogadni, hogy a házelnök erre az esetre már kész büntetőeljárással válaszol...
nos itt az alkalom...

Gyurcsányék ezzel az akciójukkal qurvanagy hibát követnek el...Nem tanulnak semmiből?...mondjuk a Népszabadság "esetéből"...

Már csak az emeszpét kell ledarálni, oszt jónapot. Ami marad, az csak játékszer.
wagabund
@troll6: szégyen, tiszta égés, de nem értem...lécci..
Sziszifusz
@Csizmás Kond: 09:53
Mint ahogy Orbán Viktor és "fegyverhordozói" is Isteni kegyelemből jutottak hozzá vagyonukhoz.
troll6
@wagabund: Az a lényeg hogy szemből nézve nekem jobbra áll a kardom! :-)
Sziszifusz
@wagabund: 09:55
Válogatás nélküli módszerekkel le kell darálni minden ellenzéki pártot és akkor lesz igazán boldog demokrácia Magyarországon.
karma1
@wagabund: Azert bemenni a parlamentbe, hogy ott biodiszlet legyenek, - azert teljesen felesleges...Amikor Hadhazy megkerdezte orbant a letelepedesi kotvenyrol,, es orban visszakerdezett, hogy nem hallotta a kerdest, Hadhazyt a hazelnok mar leintette, nem kerdezhette meg megegyszer.
Na, tudod, a magyar nep nem bohocokat juttatott be a Parlamentbe, hanem politikusokat, akiket 6 eve gyakorlatilag guzsba kotott orban - bedaralta az ellenzeket...
Ha most minden , ellenzekinek mondott part felallna, es elhagyna a Parlamentet, orban nem kapna rohogogorcsot, hidd el, mert nagyon gyorsan kiderulne, hogy o az egyszemelyes uralkodo, es ezt meg Kadar sem merte lehuzni a boldogsagos egypart rendszerben sem...

Mit tud veluk csinalni orban? Toporzekolni fog? A cipojevel verni fogja az asztalt, hogy marpedig azonnal jojjon vissza az udavaribolondnak hasznalt latszat-ellenzekem?
Hiszen ugysem engedek meg nekik semmit sem, de ha itt vannak, legalabb ugy nezunk ki, mint egy demokratikus orszag...
Igen, igazad van: mar csak az MSZP-t meg a jobbikot kell bedaralnia, es annyi...
Eddig vitte le az orszagot...
Csizmás Kond
@Sziszifusz: De róla legalább nem állítanak ekkora marhaságot...
wagabund
@Sziszifusz: eddig stimmel...és akkor mi lesz a nyugatra eladható látszatellenzékkel? Valami játékszernek csak kell maradni...
Hellcat
Ha a kormánypártiak megtehetik akkor ők miért ne? Nincs súlya. Mellesleg a gyuresz nem vette fel a fizetését míg m.e. volt...lehet most sem veszi.
wagabund
@karma1: ékezet nélkül nem vagyok hajlandó elolvasni...ez az én arculcsapásom(lenne)..
Nessy
Tanultak a nagy és okos kormánypárttól? Mennyi ideig nem járt pl. O.V. a parlamenti ülésekre??
Igaz, az ő pénzüket nem vonták el. Be kell menni, aztán ki kell vonulni. Ez így illiberális!
Sziszifusz
@wagabund: 10:06
Nem kell itt semmiféle ellenzék, mert az még véletlenül szóvá tenné azt amit nem kellene. Az egyértelmű, hogy kormányunk tagjai és szeretett vezérünk, önmagát feláldozva, teljes erejével, hibátlanul szolgálja a dolgozó nép helyett, saját bandájának érdekeit.
Hellcat
@Nessy: 2006 tól 2010 is nem jártak be. A fizetését mindegyik felvette.
eugen4402
Van ilyen. Amikor elfogy a borsó, amit eddig a falra hánytál...
Ahol évekig meg se hallják a véleményed, oda nem jársz szívesen. Ha még köpködnek is rád, azt komolyan kell venni...és mindenki MÁSNAK is megfontolni...
Pártszimpátia nélkül!!!
Donáld Tramp
@eugen4402: Vállalták a borsót, és a köpeteket is amikor indultak, és bejuttattátok őket !
Ez pont a választoik arcul'köpése'.
nemkati
Az ellenzék eddig semmit nem tudott elérni. A parlamentben elmondták a hibákat és a bűnöket a kormányról, amit válaszként kaptak a kormánypárti képviselőktől, miniszterektől, miniszterelnöktől, házvezetőtől, az cinikus vigyor, kaján röhögés, ócska hazugság, és megalázás volt. Több, mint 6 éve minden parlamenti napon ez van. Volt valami értelme? Hát semmi! Csoda, hogy eddig bírták.

A legjobb lenne, ha minden ellenzéki párt otthagyná a Parlamentet. 0rbán szerint ellenzék nélkül is lehet kormányozni (lopni meg pláne könnyebb). Csináljon 0rbán és bandája, amit akar. Jó lenne megtudni, hogy az ország népe meddig lenne hajlandó tűrni a diktatúrát, és hogy a szemét is kilopják. Merthogy eddig elég szépen tűrte, sőt, felhatalmazást adott hozzá. Akinek meg esze van, az itthagyja ezt a szemétdombot.
glorianna
Okos döntés. Annál is inkább, mert nem lévén frakciójuk, még felszólalni is ritkán van lehetőségük.
Amúgy pedig Gyurcsányt azzal vádolni, hogy a képviselőségből akar megélni, legalábbis tájékozatlanságra vall.
eugen4402
@Donáld Tramp: Nem arculköpés, figyelem felhívás. A "népszavazás" bojkottja is arra irányította a világsajtó figyelmét, hogy "valami bűzlik Hunniában", de egyre jobban.
szaboria1
Sajnos ma ide jutott az ellenzék 6 év alatt egyetlen egy beadványukat nem fogadta el a többségi kormány párt. Igazuk van Orbán négy évig be sem járt és felvette érte a pénzt. A kétharmadosra meg el mennek.
Cicamama55
@Hellcat: Bizony így volt, szinte végig teljesen üres volt a Fidesz frakció széksora! Volt egy-egy eset, amikor Orbán Viktor egyedül ironikus mosollyal a száján üldögélt szó nélkül! Semmihez, semmiben nem járultak hozzá a Parlament munkájához, bojkottálták azt...
Hellcat
@Cicamama55: Tegyük még hozzá azt, hogy nem csak bojkottálták hanem akadályozták is. Ha most nem megy be valaki nem történik semmi a fidesz átnyomja amit akar...anno ezt nem volt lehetséges...mind1, hogy jó vagy rossz volt a javaslat a fidesz miatt semmi nem ment át ezzel is még nagyobb szarva tiporva az országot, csak azért hogy aztán ők kerülhessenek hatalomra...ezek az igazi hazafiak nem? 4 évig szándékosan hagyták hogy süllyedjen még mélyebbre az ország tiszta hatalomvágyból.
magyarbakancs
Az olyan kevés mint dobos tortában az ütem érzék.
JAJMÁR
Kevés! Ez meg se ingatja a kormànyt. Sok embernek viszont úgy jön le,hogy nem akarnak dolgozni. Ezt fogja kiabàlni a fidesz is.

A 4k.t kellene követni, feloszlatni minden pårtot az ellenzéki oldalon. Annak lenne ereje . (Amúgy sincs értelme hogy vannak) persze ez anyagi veszteséggel jàrna rövif tàvon.
quadrocopter
@CHEWBACCA: Orbánnak 2002-ben mégis járt, ma meg munka alapú társadalomról pofázuk a sunyiló!
sokanvagyunk
Két-három képviselő részvételével, no meg a zászlóaljnyi kardforgató őrséggel - amit számtalanszor tapasztalhattunk -, ragyogóan levezényelhető a parlamenti munka. :)
karma1
Na, ha mindenki felallna, es szepen elhuznanak orban kozelebol, akkor egeszen biztos, hogy a vezeto orszagok - koztuk persze elsosorban az EU orszagai - igencsak erosen felvonnak a kepzeletbeli szemoldokuket, es nagyobn komoly , elfogadhato magyarazatot kernenek a csuti focibuzitol, hogy akkor most milyen parlamenti munka is folyik abban a kuplerajban, amit ott kialakitottak maguknak?
Azt hiszem, ennel figyelemfelhivobb dolgot nem tehetnenek...
Azonnal megdolne a kormany legitimitasa, de foleg a mini-szterelnok helyzete...
dr. prédikátor
@Bringás: 12.27 re Hogy mit kerestek ott?? Egy helyet ahol kinyalhatod a seggüket!!! agyatlan!!!
Mobil123
Nem értem ezt a kivonulosdit! És marhára nem értek vele egyet . Azért jutottak be hogy képviseljék a választóikat és nem azért hogy nem menjenek be!
quadrocopter
Jó döntés, hisz a Parlament már amúgyis egy gengszterkocsma, elég büdös is van ott, sok a szar, mocsok, egy fertő, az ÁNTSZ soha be nem tette a lábát oda, mert már rég bezáratta volna!
Manhattan
@CHEWBACCA: Fideszék, tömegesen maradtak távol, ill látványosan vonultak ki évekig.. Igaz,akkor nem bajuszkirály volt a házelnök a büntikkel. Különben meg a fidesz már lekaraktergyilkolta Gyurcsányt. Rosszabb helyzetben nem lehetnek. Ezzel a lépéssel viszont nagy előnyre tehetnek szert, mert látványosan bizonyítják a kilépésükkel, hogy ebben az országban nincs demokrácia!
nemkati
@Eriksson: 0rbán még be is sz@rt, amikor Gyurcsánnyal vitázott. :DD
Manhattan
Asszem, most fel lett adva a lecke az ellenzéknek! Aki a demokrácia híve az most valljon színt és csatlakozon, vagy nem!
Eriksson
@nemkati: Meglehet, de arról nincs bizonyíték. :-))
human
Ne tedd Fecó! Nélküled a jobb oldal identitását veszti!
nemkati
@Eriksson: Nekem van, én láttam, pont úgy beszélt, mint aki besz@rt, és jogosan. El is bukta a választást. Akkor esküdött bosszút Gyurcsány és a baloldal ellen, és be is vetette az összes aljas eszközt, amit a beteg agyával, meg a Habony és Fingelstein művekkel csak ki tudott találni.
vonotok
Hányszor, de hányszor írtuk már itt is, hogy semmi, de semmi értelme részt venni a Fidesz bohóckodásán a parlamentben.
Az útján, a népközé lejöni, értelmesen, egyszerű, érthető szavakkal elmondani, mit és hogyan szeretnének csinálni.
És lesz halgátóság. Mert nagyon sokunknak ki van a töke az Orbán rezsimmel.
36
Megint csak ott vagyok, mint 2010-ben és 2014-ben. Nem tudom kire fogok szavazni 2018-ban...(A Jobbikra, sem fogok voksolni.)
csa-csa
@CHEWBACCA: egy fitying sem!!! (álom álom...)
Csodálkozó
Érdekes: amikor 2002-ben orbánc megbukott, utána évekig be se tette a lábát a parlamentbe. Vagy rá semmi sem vonatkozik?
sziha
No, most ez a tipikus "gyere velem, en se megyek sehova" esete. Ha nem lesznek benn, magukra haragitjak a baloldal igencsak mareknyi taborat, mar egyaltalan nem lesz senki a Jobbikon kivul, aki allast merne foglalni adott ugyekben - a Viktatorral ne adj' Isten szembemenni.
A masik oldalrol viszont, a kutyat nem erdekli, hogy ott vannak-e, igazabol az osszes partnak ugyanigy kene cselekedni. Bubanatba az osszessel, a magyar nepnek csak jot tennenek.
Szerintem mi vagyunk a kepviselok munkaadoi... Senki, se a Fleto, se a Vitya nem hozhat meg ilyen dontest a munkaltato (szavazok) beleegyezese nelkul. Bar... Inkabb lepjen le mindegyik.
Donáld Tramp
@Mobil123: Ön fura ! Vélemény van. De jól kihagyja a sűrűbb dolgokat. nem szégyenli magát !
Mobil123
@Donáld Tramp: A cikkhez vazze ! Egyébként nincs miért szégyenleni magam. HA nem tetszik a véleményem lehet lapozni. Nem kérdeztem a véleményed és nem is vagyok rá kíváncsi.
papa.49
Ez azért kétélű fegyver, lehet hogy ebből nem fognak jól kijönni!!!
Cicamama55
@Bringás: Ők legalább saját erőből jutottak be, a választóik révén, szemben a KDNP-vel, mely nem merte különálló pártként megpróbáltatni magát. Nem voltam, s ma sem vagyok DK szimpatizáns, de a kérdésére, hogy "Egyáltalán mit kerestek ott?"ez a válaszom. Törvényes népszavazás útján...
Cicamama55
@Cicamama55: Bocsánat Törvényes választás útján!
krumpli
@Mobil123: "Szégyenleni "...Eztet virtuálisan tanultad odakint.. !! Aki még Magyarul sem tud Írni annak esélye 'sincsenem' Itthon :P :D :)
silber13
@krumpli: Nézd meg a 16:45-ös kommentet, ami a" szégyenlést " illeti!:-))
Grafix69
Na krumpli már megint faszkalap ,téma lezárva.:))
glorianna
@krumpli: szerinte helyes a "szégyenleni": www.helyesiras.mta.hu/
Esetleg meg lehetne tanulni magyarul.
Eriksson
@nemkati: Emlékszem, de hol volt akkor még Habony és Fingelstein? Azóta kikupálódott őkelme. :)
justhpeter
Ameddig Viktorunk nem járt a parlamentbe, addig nem hiányolta senki. Ne mondjátok, hogy Fletót hiányoljátok.
A többi ellenzékinek is ki kellene vonulnia és maradnának bent a tolvajok és a nácik.
Eriksson
@justhpeter: A németek voltak a nácik. A többi stimmel.
koszpeko
@Csizmás Kond: Mesélj!
Romániában, milyen plagizálások voltak?
koszpeko
@Csizmás Kond: Mesélj, a román ellenzéki képviselők bejárnak!?
koszpeko
@krumpli: Te még ide mered tolni a képed?
Béla bá, vagy Géza bá, vagy Töhötöm bá, vagy Balambér bá?
Vagy hogy a rossebbe hívnak.
De mindegy.
A kedvenc pártod amit írt a Népszabadság tönkretételéről nem kommentelted csak sértegettél pár embert.
Aztán olyan hirtelen elhallgattál.
Amikor az orrod alá dörgöltem.
Mi történt,filmszakadás?
kkalman
A DK távolmaradásának a parlament bohóckodásában nincs jelentősége. A kérdés, hogy a választóik és szimpatizánsaik mit szólnak ehhez a döntéshez.
Bringás
Lópikulát! A mandátumukat nem adják vissza és a fizetésüket is felveszik! Egyszerűen nem fognak dolgozni a pénzükért!
vonotok
@Bringás: Te vagy olvasni nem tudsz, vagy értelmezési problémád van. De mind kettő kezelhető, csak időben fel kell ismerni.
Profonn
@Bringás: Emlékszel Orbánra, amikor nem járt be ? Ja persze a haza nem lehetett ellenzékben !
Bringás
@vonotok: Hazudoznak, mert libsik! Miért várnék egy igaz szót Fletóéktól?
Bringás
@Profonn: Orbán mással volt elfoglalva!
Bringás
@Profonn: Neked elmondta! Bravó! Spanok vagytok?
Profonn
@Bringás: Ja enyém a szomszéd szőlő, meg stadion, meg kúria, meg kisvasút.
papa.49
@Profonn: A polgári körök szervezésével, cirka 3.5 évig az majdnem egy egész ciklus, persze a suskát azért felvette minden hó elsején, azt kitudja miért NEM FELEJTETTE EL!!!
Bringás
@Profonn: Majd hívj meg vonatozni! Szeretem a kisvasutakat!
Profonn
@Bringás: Gyere, legalább ketten leszünk :)
Bringás
@Profonn: A karikírozás és az irónia a jobbak fegyvere! :-)
Grafix69
@Bringás: Az Isten Áldja meg a Drága Miniszterelnök Urat és fényességes slepjét amiért már csak Ő ül a trónon a parlamentbe . Szent misét is hirdetnék érte mert Isten és Ő közt csak annyi a különbség ,hogy Isten nem akar Orbán Viktor lenni.
verőce21
Csak a szokásos tróger tempó el-Qúró-tól!
verőce21
Egészen más lett volna a dolog kicsengése, ha az akciójukkal párhuzamosan az 1 éves képviselői fizetésüket felajánlják pld. a népátszabi adósságának törlesztésére, vagy valami hasonló "nemes" bolsevik célra.
egyvandor
@CHEWBACCA: "Nem jár nekik a fizetés."
Az "autófényző" barátaik már úgyis elintézték hogy frakció pénzük se legyen. ellentétben a soha meg nem mérettetett kdnp-vel.
Másrészt. Nyugi, nem fogják felvenni, nem úgy mint a "fijjuk a zemúttnyócévbe"
Szókrakész
"Gyurcsányék végleg kivonulnak a parlamentből"

Végre egy jó hír.

Totál happy lettem tőle!!!
wpym
Az orszagnak az lenne a legjobb, ha az osszes, mai semmirevalo politikus a Naprendszerbol vonulna ki, a tescos napoleonnal az elen.
egyvandor
@Sziszifusz: Az fontos hogy GyF-be ahol csak lehet belerúghassanak.
Nagyon fáj a sok "autófényezőnek" hogy GyF számon akart kérni rajtuk egy 's mást.
No meg az átalány költség elszámolás megkérdőjelezése is fájt egy kicsit gondolom.
kakaósbögre
ahelyett hogy arcon rúgnák Orbánt és a tolvaj pereputtyát.
Szókrakész
De azért a fizetést se vegyétek fel, ha megkérhetlek benneteket!!!

Amúgy meg takarodjatok a ..., hogy be se jártok dolgozni, bitoroltok képviselői helyeket olyanoktól, akik érdemesek rá.
Ti soha nem is voltatok!!!

A jó Qr... valagát képzeltek, hogy bohózatot csináltok a parlamentből!!!
A NÉP NEM EZÉRT SZAVAZOTT MEG SE TITEKET, SE A FIDESZT.
A qrva édes..., mit képzeltek?!?!?!

Kik vagyunk mi?!?!
Hülye gyerekek, akiknek ezt a kenyér és cirkuszt eljátszhatjátok?!?!?!

Takarodjatok a jó qrva édes muttitokba oda vissza.
Anyátokat nézzétek hülyének!!!
Főleg ennyi adópénzből!!!
egyvandor
@Hellcat: A VII. kerületi Hunvald botrány pl. azért bukott ki mert dojcstompika több mint egy éve nem jelent meg munkahelyén de sérelmezték hogy felvette a fizetését.
quadrocopter
@Szókrakész: Feledékeny vagy, "nem kicsit - nagyon". A 2002-es bukta után, a munka alapú társadalom-mániás Orbán, egy évszázadig nem járt be a Parlamentbe, de a fizetését azért felvette.
Mert van bőr, illiberálisan hazaffyass!
Szókrakész
Gyurcsánynál már tényleg elmentek otthonról!!!

És ő akarja az országot irányítani?!?!?!

Nem az óvodában vagyunk!!!
Mert ez az a szint!!!

A jó qrva muttitokkal játszatok így.

Nem érdemeltek még 3%-t se!!!
Sőt semmit!!!
Mikor ébred már fel az agymosott idióta dákós bázis, hogy csak eszköz egy ilyen eszement őrült kirohanásainak végrehajtásában?!?!?!
egyvandor
@kakaósbögre:
A dk nincs olyan helyzetben hogy jelképes megnyilvánulásokon kívül bármit lépjen a parlamentben. Mivel "baráti közreműködéssel" nem alakíthattak frakciót, felszólalási lehetőségeik sincsenek.
egyvandor
@Mobil123: Kb akkora lehetőségeik vannak mintha kihúznák a billentyűzetedet mikor kommetelsz.
Szókrakész
@quadrocopter: Pont ezzel van tele a tasakom, mert akkor hogy tudtak a balos mocskos komcsik lázadozni?!?!?!
Most meg ugyanazt játsszák el!!!

Mik vagyunk mi?!?!?!

Homokozóban sütivár és homokfagyi bíró?!?!?!

És pont ezért vagytok idióta barmok, mert azonnal kettősmércéztek, ahelyett, hogy tanulva az egyik barom akcióiból, azonnal elítélnétek ezt is, inkább csak bólogattok birka módra és helyeslitek!!!
Csoda, hogy itt tart az ország?!?!?!
Persze mit várhatnék.
Óvodásoknak előadott óvodás szintű parlament, országvezetés, ...
kakaósbögre
@egyvandor: ettől még arcon rúghatták volna.csak úgy,szanzsén.
karma1
@Mobil123: 14.15-re: Tudod, en meg Gyurcsanyt csipem a legjobban az osszes ellenzeki politikus kozul - o meg munkaval szerezte a vagyonat, nem ugy, ahogy a csuti vizidiszno...
Ha otthon elnek, akkor Gyurcsany-parti lennek, de most nem sertodnek meg azon, hogy Gyurcsany felall, es kisetal a disznoolbol...
Ugyanis mar 6. eve nyilvanvalo, hogy keptelenek a Parlamentben ervenyt szerezni orbanek ellen demokratikus modon, nincs olyan beadvanyuk, ami ne pattant volna le a cinikus zsirdiszno es a falkaja keperol...
Tehat en annak orulnek, - mondom, ha a DK-ra szavaztam volna - , hogy akarmilyen modon, de legyenek ellenzekiek, hallassak a szavukat, lepjenek fel az igazsagtalansagok ellen, vedjek meg a demokraciat.
Ha belejuk helyeztem volna a bizalmamat, akkor csak az erdekelne, hogy ezeket a dolgokat megtegyek. En hinnek abban, hogy a megfelelo megoldast fogjak megtenni, hiszen nem hulyek es nem felelotlenek ulnek a DK soraiban.
Gondolom, hogy mielott erre a lepesre elszantak magukat, atragtak magukat azokon a kotelezettsegeken, mindenfele jogi kovetkezmenyen, ami erheti oket emiatt a dontesuk miatt, valamint atragtak magukat az anyagi vonzatan is ennek, es ahogy Gyurcsanyt ismerem, megvan mar a terve a kovetkezo lehetseges lepesre - tehat szerintem azt tettek, amit ebben a sarokbaszoritott helyzetben tehetnek.
(A masik lehetoseguk az lett volna, ha a Parlamentben fizikailag nekiesnek a miniszterelnoknek, mint ahogy Ukrajnaban rendszeresen verik egymast a kepviselok, de ugye a DK-hivok valoban nem erre adtak a feljogositast...:o))))
Szókrakész
Most már nem azt mondom, hogy :
Gyurcsány monnnyonle!!

Hanem:

Gyurcsány TAKARODJ!!!
Szókrakész
@karma1: " o meg munkaval szerezte a vagyonat,"

Na ennek nagyon gyorsan fussál neki még egyszer!!!
Szókrakész
@karma1: Te neked halvány ledunsztolt lepkefing fogalmad nincs Gyurcsányról.
Szókrakész
@karma1: "Gondolom, hogy mielott erre a lepesre elszantak magukat, atragtak magukat azokon a kotelezettsegeken, mindenfele jogi kovetkezmenyen, ami erheti oket emiatt a dontesuk miatt, valamint atragtak magukat az anyagi vonzatan is ennek, es ahogy Gyurcsanyt ismerem, megvan mar a terve a kovetkezo lehetseges lepesre - tehat szerintem azt tettek, amit ebben a sarokbaszoritott helyzetben tehetnek."

A Gyurcsány?!?!?!?!

www.youtube.com/watch?v=UHDK92EzvB4

Csak ezt nézd!!!
karma1
@Szókrakész: Ne legyel mar olyan, mint orban volt akkor, amikor mar TUDTA a Nagy Imre temetesen, hogy az oroszokj mennek haza, hogy "oroszok, takarodjatok haza!",
GYurcsanynak nem kell mondani, mit tegyen...:o))
Tudod, gyerekkorunkban volt egy mondasa a felnotteknek:
"Okos enged, szamar szenved", vagyis ha nem megy demokratikus eszkozokkel a Parlamentben, meg kell probalni egeszen maskent ervenyre juttatni az akaratukat.
En inkabb azt hianyolom, hogy Gyurcsany nem adott meg semmilyen tovabblepesi tervet, ez sokkal jobban erdekelne...
egyvandor
@karma1: GyF naívan és mindenféle politikai háttér támogatás nélkül magára haragította a megélhetési politikusokat és a ner-ben jeleskedő állami pénzeken csüngő vállalkozókat.
Ez az ő megbocsáthatatlan bűne. Sokáig gondoskodni fognak róla hogy ő legyen Mo. fekete báránya.
Abban hibázott, hogy nem vette figyelembe Mo.-n nem fog senki privilégiumok (szabad rablás biztosítása) nélkül (sőt még azzal sem) tenni semmit a közért.
Szókrakész
@karma1: "vagyis ha nem megy demokratikus eszkozokkel a Parlamentben, meg kell probalni egeszen maskent ervenyre juttatni az akaratukat."

És ha a fidesz is pont emiatt tette anno.

Látod ezt utálom.
A kettős mércét.
Desischado
Ezt kellene a többieknek is tenni. Akkor vilámgyorsan kiderülne a parasztgyalázat, hogy orbán kiskirályt játszik! Nem érvelhetne azzal, hogy itt "demokrácia" van!
Mobil123
@karma1: a véleményem nem változott. Azért vannak a képviselők ott, hogy megtegyenek mindent azokért akiket képviselnek. Legyen ez bármelyik párt is.
karma1
@Mobil123: Nagyon helyes, hiszen az a Te velemenyed , persze, hogy meg kell tartanod...:o)))) En csak azt latom, hogy az a mod - kb. fair politizalast akartak csinalni, demokratikus modon - nem valt be, gyakorlatilag zsakutcaba vitt minden ellenzeki partot (nemcsak a DK-t, ) szoval a fidesz mar mindenhol azt harsogja - teljesen joggal - hogy jelenleg baloldal nem letezik. (Nana', hogy nem, hiszen ok daraltak be az osszeset... A jobbikkal meg egy p[icit eljatszogatnak, mert hatha fel tudjak oket hasznalni 2018-ban, ki tudja, mit hoz a jovo???)

Arra azert kivancsi lennek, hogy ez a dontes minek az alapjan kovetkezett, megbeszelte-e ezt a lepest a tobbi partvezetovel is, meg a tagsagaval is? Jo lenne ismerni az o velemenyuket is.

En valoszinu a koromnal fogva maskepp gondolkodom: mivel no vagyok es 60-on tul, tevolegesen nem sokat tudnek tenni egy ilyen ocsmany part ellen: ha otthon elnek es elmennek szavazni, akkor igyekeznek olyan partra szavazni, amelyikben teljesseggel megbizom, elhiszem, hogy mindenkeppen az en erdekemben jarnak el.
Nehez lehet tisztessegesnek maradni a mai vilagban, - Gyurcsanyek nem eltek azokkal az eszkozokkel, amikkel peldaul orban viszont igen. Gyurcsany nem fog senkit sem egy ujsagban, hiradoban szemelyesen (vagy ahogy orban csinalja, a csicskain keresztul, )hogy le karaktergyilkolja oket, mert ez nem az O fegyvere. Nem fogja korrumpalni sem kisebb nagyobb osszegekkel azokat, akiket meg akar szerezni a partjanak, mert a korrupcio sem igazan jellemzo ra.
Rajott, hogy elfogyott korulottuk a levego, hogy orban mindenkinek a kepebe rohog kover meg a tobbi hazelnokhelyettessel egyutt, ha akarja, akkor kizaratja az ujsagirokat, nem valaszol kerdesekre, "nem hallja meg" oket, ha Hadhazy Akos peldaul feltesz neki egy kenyes kerdest, es latorczai meg kozli, hogy Hadhazy nem ismetelheti meg me'g egyszer ugyanazt a kerdest a hazszabaly ertelmeben.
karma1
@Mobil123: Folyt. Nem tudom, hogy a kilepes utan mi a terve (az, hogy a fontos szavazasokra vissza fog majd jarni, leginkabb megvetozni azokat, ez egy igen gyerekes kijelentese volt, nem kellett volna, de ezt eppen meg megteheti az ervenyben levo torvenyek szerint - nem tobbet.)

Nem hiszem, hogy a kepviseloit cserbenhagyta volna, nem olyannak ismerem.
De mivel a mafiafonok don padre orban szerint vannak irva a jatekszabalyok, amiket menet kozben meg valtoztatgathat is kenyere-kedvere , akkor az egy kicsit megvaltoztatja a tobbi part hataskoret, eredmenyesseget is.
Gyurcsany rajott, hogy guzsbakotve nem lehet csardast jarni, most valtoztat.
Csak remelni merem, hogy jo iranyba sul el a dolog.
silber13
@Szókrakész: 21:34-re Na igen! A stílus maga az ember! Gratula érte!
silber13
@Bringás: Spanok? Megint olyan szavakat próbálsz használni amiknek gőzöd sincs a jelentéséről! Műveletlen, buta vagy!
Mobil123
@karma1: Elfogadom és egyet érték azzal amit írsz de kik engedték hogy ezek hatalomra kerüljenek? Azért ne csináljunk mar úgy mintha az ellenzék (baloldal) makulátlan lenne ebben.
Azért vegyük tudomásul hogy a rendszerváltás óta mind megtette a magáét és most odajutottunk hogy egy olyan ember kezébe került a hatalom aki maga törvényeivel tartja magát ott és fogja is. Sajnos.
silber13
@Bringás: 19:44-re! Ja! Mással! Kőkeményen edzett a Zsebhoki VB-re!
quadrocopter
@Szókrakész: Erpősen szelektív az emlékezeted és a tombolásod!
Mézike
@silber13: Ma 5.35-re.
Olvasta az Alkonyatot. Tudod ott Bella spanjai...:-)
karma1
@Mobil123: Nincs baloldal, nincs ellenzeki vezetoi egyeniseg - igazad van, nincs nagyon mibol valogatni.
Akik most azt mondjak, hogy "igen, de Gyurcsany oszodi beszede volt az utolso lokes ahhoz, hogy at kelljen adni a kormanyt orbannak, ok segitettek hatalomra orbant, " azok elfelejtik, hogy egy egeszen mas orban volt , mas igeretekkel, mas szolamokkal.
orban MINDENKIT megvezetett, hiveket, ellenfeleket, MINDENKIT, kozben az egesz pali nem er annyit, mint vasari bucsu utan a leeresztett lufi...
Kettejuk lehetosegei kozott az a kulonbseg, hogy orbanbol hianyzik minden becsulet, tisztesseg, es vastag a bor a pofajan - es kivaloan beledolgozta magat a hatalomba, ahol mar reges regen nem a politikust, hanem egy felnott testbe zart 5 eves hisztis gyereket latunk a tronon, mig Gyurcsany nem fog aljas nodszerekhez nyulni, mert az egyszeruen tavol all tole.

Lehet, hogy annak idejen a jo kis "bevallalos" mszp-sek is azert hagytak magara, mert az O politikaja nem epult arra, hogy mindent megtehetunk, ami nincs kobe vesve, senki nem fog biralni bennunket ezert.

Nincs baloldal ma, - ha az egesz ellenzek - leszamitva persze a jobbikot, mert ok mar latjak magukat a Parlamentben a kdnp helyen, vagy szorosan mellettuk 2018-ban- , ha visszamegyunk a klasszikus tortenelem peldain, akkor a diktatura, zsarnoksag ellen sok mas lehetoseg nem marad, csak a forradalom, polgarhaboru, hiszen a tunteteseket is kirohogik, pitianernek tekintik az ott megjelenteket, szoval, van egy pont, amikor mar csak a durva szobol ert a diktator, masbol nem...
Nem biztos, hogy jol gondolom, de azert a multban mindig igy tortent.
Marie Antoinette is aterezte a nep problemajat, amikor meghallotta a tuntetoket ( kb. ma is ott tartunk): "Nincs a nepnek kenyere? Egyenek kalacsot!"
Mert harrach szerint sincs gyermekehezes, csak a gyerekek rossz szokasa, hogy nem reggeliznek, ugye?
Szókrakész
@silber13: Ennyi?!?!?!

És a cikkhez, Furcsányhoz esetleg valami önálló...?!?!?!
silber13
@Szókrakész: Minekkell átkozódni, alpáristílust használni? Nem jellemző rád!
Mobil123
@karma1: Pontosan ahogy írod. Nincs baloldal , nincs ellenzéki összetartás és nem is lesz. A jobbik emiatt tud erősödni és hát ezért tud megcsinálni bármit orbán és meg is fog sajnos. És én úgy látom hogy ezzel a kivonulosdival végképp megadják az utolsó döfést . (persze az mszp szarba sincs már hosszú évek óta mivel csak a belső harcaikkal voltak, vannak elfoglalva .Képtelenek összefogásra , képtelenek az ország érdekeit szemelőt tartva "politizálni " ...) Továbbra is fentartom azt hogy akik ott ülnek a Parlamentben mind tudnak az önös érdekeiken túl látni, mindnek megvan a maga előélete valamilyen szinten az volt rendszerből, és nem nekik kéne vezetni az országot hanem szakembereknek ( közkazdászoknak, jogászoknak ...) Bárki is legyen a következő választásokon a győztes mi beeldöglünk .
Yoda69
Ugyanezt kell tenni 18-ban is. Ha nem tud letrejonni egy szeles osszefogas, akkor bojkottalni kell a valasztast, ne legyen meg az 50%. Persze ettol meg megalakul majd a fideSS kormany immaron 4/5-del mert csak a jobbik meg esetleg az LMP lesz ellenzekben (ha nem tamogatjak a bojkottot). Viszont a fejlett vilag szemeben egy ilyen kormany nemcsak illiberalis, de illegitim is lesz.
JAJMÁR
@Yoda69: a bojkottnak egy választáson nincs esélye! (A nem bojkottálók döntenének) Pláne, hogy olyan választási törvényt alkot a kormány, ami neki jó.
Könnyű a választókat bojkottra szólítani, miközben maguk a politikusok az egzisztenciájukat féltve ezt munkájukkal nem merik felvállalni. (Persze, majd nem mennek szavazni... saját magukra, ugyan már!)
A bojkott most és hasonlóan lenne eredményes, ahogy a DK csinálja, vagy még drasztikusabban, ha a kormány "munkáját" akasztaná meg. Akkor lenne kénytelen a kormány komoly kompromisszumokat tenni, pl. a választási törvény demokratikusabb átalakítására... stb.
JAJMÁR
Egyébként most visszautalok a népszavazás előtti véleményemre. Ha nem a bojkottért kampányolt volna a baloldal többsége, hanem az érvénytelen szavazatokért, - mert nagyon sokan vannak ám, akik nem "mertek" otthon maradni, hiszen névre szólóan hívogatták őket - akkor most látszana, hogy mekkora a valódi ellentábor. De nem merték felvállalni, hogy mernék felvállalni most a "munka" bojkottját? Gyáva a baloldal, ez van!
Yoda69
@JAJMÁR: Nehez dontes, mert ha meg benn maradnak a parlamentben 18 utan is ellenzekben, raadasul szemben egy ujabb 2/3-dal, akkor asszisztalnak a fideSSnek, es demokratikussa teszik a rendszert, mert orban mutogathat lam, van ellenzeke a parlamentben. orbannak pont egy impotens ellenzekre van szuksege, ezert is mondja azt Gyurcsany es sokan masok (ATV, egyenes beszed tegnapi adasat erdemes megnezni) hogy inkabb jobb kimaradni.
JAJMÁR
@Yoda69: Szerintem is. Ez a kimaradás viszont még nem hatásos. Másutt már írtam, az összes baloldali pártot fel kéne oszlatni, és egy teljesen új baloldali mozgalmat - szakemberek előtérbe helyezésével - létrehozni, amihez csatlakozni tudnának a bizonytalanok is. Ja, hogy azok nem indulhatnának választáson? Ugyan, milyen választáson? Lesz-e egyáltalán? (De meddig tart egyetlen egyet bejegyeztetni?)
A kormány viszont elveszíteni a demokrácia látszatát is. Keserves időszak állna előtte.
Yoda69
@JAJMÁR: Valasztas lesz, mert a latszatot fenn kell tartani. Nehez egy uj mozgalmat letrehozni, mert senki sem akarja feladni a pozicioit. Az osszefogas elvileg kivitelezhetobb lenne, de egyszer mar elbukott es ez rossz omen. Nagyon attol tartok hogy orbannak jon be a joslata, hogy hosszu hosszu ideig a fideSS lesz hatalmon. Nem tudom mit lehetne itt tenni
silber13
@Mézike: Nem mondod! Drótszamár olvas?:-Ez számomra meegrázó valami! Azt elhiszem, hogy a hájas csúti meséiből táplálkozik, de ez az izé nem más, mint az " unius libri homo " díszpéldánya!:-)))
JAJMÁR
@Yoda69: Lehet, hogy nem egészen értettél meg ... mi történne, ha egyszercsak ténylegesen "megszűnne" az ellenzék? A parlamenti patkó azon része üresen maradna? Nem azért mert lennének, csak nem akarnak bejárni, hanem azért, mert feloszlatnák a pártokat?

majd a parlamenten kívül elindítani egy nagy mozgalmat. Milyen következményei lehetnének ennek?
Tudom, hogy senki nem akarja feladni a saját kis pozícióját, de hát mindennek ára van, és be kellene már látni, hogy az ő saját kis pozícióragaszkodásuk a gát!
Egyébként az lesz, amit írtál, attól tartok én is :)
koszpeko
@Bringás: Ez most a bringás éned?
Mennyi van még?
Hány személyiség lapul benned?
Ahogy mondtam farkas énednek ez csak rosszabbodik.
Menj el szakorvoshoz!
Beteg vagy.
A javulás első lépése ha ezt felismered.
perfekt
Mikortól politizálsz,ez -az első jó gondolatod. Ám,szar lehet viszont hallanod a hazugságaidat--pereld be őket, mert utánoznak-ellopták a hazugságaidat, plagizálnak fletó!
Szókrakész
@silber13: Igazad van.
Én kérek elnézést!
verőce21
Az ellenzékiek a hatalomra kerülésüket nem önmaguktól, hanem a tengerentúli kegytől remélik! Amerikai álmuk megvalósulását, a csodát, a hatalomra kerülést, Orbán megbuktatását nem maguktól, hanem a nagyszerű Egyesült Államoktól, Hillary Clinton megválasztásától várják.
Hillary Clinton elnökségétől tökéletesen tudjuk, hogy mit várhatunk. Ezért imádkozik érte Gyurcsány és a hazai "demokraták” többi önjelölt helytartójelöltje, dörzsölgetve próbálná kiimádkozni Hillary Clinton mindenható dzsinnjét. Ezt teszi összebújva Gyurcsány Ferenc és Molnár Gyula, Bajnai egymással duzzogó maradékai is. Hiszen csak ebben, a tengerentúli kegyben reménykedhetnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.