Az LMP még nem döntött, megszavazza-e az alaptörvény-módosítást, a párt szerint ugyanakkor annak normaszövege nem igazán tartalmaz új elemeket, és továbbra sem tesz különbséget a menekültek és a gazdasági bevándorlók között – mondta Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezetője a Kossuth rádió 180 perc című műsorában szerda reggel.

Megerősítette, nem vesznek részt az alkotmánymódosításról rendezett egyeztetéseken, mert – bár az LMP nyitott volt –, az egyeztetés előkészítése "kaotikus" volt. Azt mondta, a kormánypártok még pénteken kezdeményeztek egyeztetést a témában hétfő délelőttre, de később "eltűnt" az, akinek meg kellett volna szerveznie a találkozót. Ezért döntöttek úgy a párt társelnökei, hogy nem vesznek részt ezeken a megbeszéléseken.

Schmuck Erzsébet hozzátette: tisztában vannak azzal, hogy ma a migráció az egyik legnagyobb globális kihívás, de a normaszöveg alapján úgy látják, a benyújtott alaptörvény-módosítási javaslat "nem fogja nagyon előre vinni a megoldást", és "igazából nagyon új elemeket nem tartalmaz", továbbra sem tesz különbséget a menekültkérdés és a gazdasági bevándorlók között.

A frakcióvezető szerint a menekültek ügyében a genfi egyezményben rögzítettek szerint kell eljárni, de a gazdasági bevándorlók esetében minden országnak meg kell adni a jogot, hogy eldöntse, szüksége van-e rájuk, befogadja-e a gazdasági bevándorlókat.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Helyes ! Akkor itt és most az LMP-nek is vége.
Zeta
2018- Fidesz- Kdnp,Jobbik, LMP!
Tényleg, lehet más a politika!
papa.49
Ti ezen most csodálkoztok, én nem nekem már akkor is ez volt a véleményem az lmp. mikor megalakult!!!
Végül is ki is alapította, az aki a hazugovicsot védte egy perben, az aki beperelte az államot egy létre se jött ügylet kapcsán, az aki rendszeresen mutatkozott a rosszabbikosok között baráti társaságban, ilyen valakitől nem lehet azt várni, hogy valódi ellenzék legyen!!!
Ha más nem akadt akkor az lmp. mindig kisegítette a fütyiszt a szavazásnál!!!
A bratyizás a fociban még elmegy de nem a politikában, nekem ez a véleményem!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.