A Magyar Nemzet szerint a 3-as metrófelújításának tervéből már a lepusztult megállók felújítását is kihagynák, hogy újabb 70 milliárd forintot spóroljanak a budapestieken – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

Úgy folytatják: Orbán Viktor eközben 200 milliárd forintból költözik a Budai Várba. Ha a miniszterelnök rongyrázása nem lenne fontosabb cél a két millió budapesti mindennapjainál, akkor ebből a pénzből közel háromszor is fel lehetne újítani a megállókat.

A 3-as metró Magyarország legnagyobb közlekedési eszköze, naponta többen használják, mint a teljes magyar vasúthálózatot, mégis évek óta húzzák-halasztják a felújítását. Miközben a kormány olimpiáról álmodozik, még a szakértői vizsgálatok által életveszélyesnek minősített 3-as metrót sem hajlandó tisztességesen felújítani. Új kocsik helyett az 50 éves szovjet metróroncsokat fogják felújítani Oroszországban, a teljes vonal felújítása és akadálymentesítése helyett pedig csak az alagútban végeznének tessék-lássék felújítást.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a kormány csoportosítsa át a miniszterelnök Várba költözésének árát a 3-as metró felújítására! A DK szerint a Tarlós István által cserben hagyott budapestiek nem kérnek sokat: nem saját helikopterrel akarnak utazni, csak szeretnének biztonságosan közlekedni a jelenleg életveszélyes 3-as metró vonalán. A DK szerint a metrófelújítás körül húzódó 6 éves fideszes komédia bármikor tragédiába torkollhat – zárul az ellenzéki párt közleménye.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
@Macskaszem: @silber13: Ne itassátok/öntözzétek a gazt, akkor elszárad magától is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
Ha Gorbán beköltözne és hat méter vastag fallal köbe falaznák elfelejtve minden nyílászárót. Nem is volna olyan rossz üzlet az ország számára.
Fradigege
@Zeta: Akkor a polgármestereket kell megmogyorózni.
Desischado
@Hellcat: Ez a kérdés, nálad a pont! Én is ettől félek!
huKKK
Legközelebb már az lesz a cím, hogy "Orbánt osszák szét a szegények között!"
Lepényleső
Minek,a várban nincs megállója,látni sem lehet,takar a terasz ajtaja.
kisrigó
@Hellcat: Majd: "Gyurcsány a hibás!" Magasról tesznek rá, gátlástalanul a képünkbe hazudtak eddig is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.