Az állami cégeknél alkalmazandó 2 millió forintos bérplafonról szóló népszavazásról vitázott szerdán az Országgyűlés.

A kérdés feltevését Kész Zoltán független országgyűlési képviselő  kezdeményezte. Kevesebb, mint 200 ezer, de több mint 100 ezer támogató aláírás érkezett, így a referendum kiírásáról a Háznak kell döntenie.

Vas Imre (Fidesz) azt magyarázta: a kezdeményező nem tudott 200 ezer támogató aláírást összegyűjteni, így szerinte a referendumon alacsony lenne a részvétel, ezért inkább maradjanak a 2 millió forint fölötti állami fizetések.

Gőgös Zoltán (MSZP) szerint “a pofátlanul magasra emelt” állami cégvezetői fizetéseket vissza kell venni havi 2 millió forintra. Kijelentette: ezt a Fidesz kampányokban többször megígérte, ám kormányon az összeget visszaemelte, amikor saját embereit ültette pozícióba.

Utalt arra: az aláírásgyűjtés nehezebb volt, mint régebben, mert szerinte korábban senkinek sem kellett attól tartania, hogy ha aláír egy népszavazást kezdeményező ívet, “akkor repül az állásából”.

A referendumot kezdeményező Kész Zoltán független képviselő szerint a kormányoldal Magyarország többségével helyezkedne szembe, ha nem a kiírásról dönt.

Rubovszky György (KDNP) arról számolt be, hogy pártja nem támogatja a referendum kiírását.

Így mivel sem a Fidesz, sem a KDNP nem támogatja a kezdeményezést, az hamvába hull és maradnak a 2 millió forint fölötti állami fizetések a kiváltságosoknak.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Naná, hogy nem lesz, majd pont a büdös, rebellis adózó és az agyhibbant népszavazását megbuktató pornép foga megmondani, hogy a cukika csókos haverok, mennyit cipeljenek haza!
A panelprolik csak ne ugassanak bele az ilyen horderejű, stratégiai kérdésekbe!
A panelprolinak az a dolga, hogy adózzon, egyébkéntr meg mély kuss van neki!
Igaz, Mindenható Nemzetmentegető Vicc-tor?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hetöndöe
Szófosó, Brutális, Pofátlan Petinek ilyenkor nem kell hánynia néhai saját magától?Naponta 5 sajtótákoztatót tartott anno,a pofátlan fizetésekről,végkielégítésekről,mostanában azon összegek többszöröse sem zavarja.Akkor ki is hazudik fitymaszos köcsögök?
spu00
Igazuk van. A SImor András 8 milliós fizetése volt a korrekt, s követendő.Követeljük az Ő vissza hívását és dotációját.S akkor Önök megnyugszanak?
Lepényleső
Csak a hülye hitte el,hogy olyanról is lehet népszavazás ami csorbítaná a kizsákmányolást?
Borsodi
Erről nem lesz szavazás,mert ez nem tartozik ránk, ezt nélkülünk is eltudják dönteni.Reálisan elosszák a béreket egymás között,nekünk meg elég az ígéret,hogy adnak.Korrupt társaság!
Ludmilla
pedig erre nagyon sokan elmennének...talán épp ezért?
almosd
Ha megszavaznák akkor sem lenne semmi belőle ,más címen is fel lehet menni a milliókat ,volt már rá példa nem is olyan rég , egymás szemét meg nem kaparják ki . Esetleg az éves jövedelme ne haladja meg az X-összeget ,talán de csak talán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.