Felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a szentenderi Molnár Tanya Kft. reformtermékeket előállító tésztaüzemének működését, a szeptember végén tartott ellenőrzéskor a szakemberek súlyos higiéniai problémákat tártak fel, egyebek mellett megállapították, hogy az üzemben lejárt alapanyagokat is felhasználtak, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható – közölte a Nébih pénteken az MTI-vel.

Reform tésztaüzemet zárt be a NÉBIH

A közlemény szerint a cégnél számos hibát tárt fel a hivatal: az üzemben zsúfoltság és rendetlenség uralkodott, a raktárban rágcsálóürüléket is találtak az ellenőrök. Az előállító helyiségben iratokat, irodai eszközöket, a bontott alapanyagok mellett pedig festékeket, oldószereket és szerszámokat tároltak. A dolgozók elmondása szerint a nagyobb méretű eszközöket és a tésztakészítéshez használt úgynevezett matricákat az udvaron mosták, egy kerti csapra csatlakoztatott nagynyomású tisztítógéppel.

Reform tésztaüzemet zárt be a NÉBIH

Hozzátették: az alapanyag raktárban nagy mennyiségű jelöletlen, lejárt minőségmegőrzési idejű terméket találtak a szakemberek.

Az üzemben gluténmentes tésztákat, például lenmagos-, gesztenyelisztes makarónit, szezámlisztes spagettit és tarhonyát készítettek. A dolgozók több terméknél sem tudták bemutatni a gyártási naplót, míg más esetekben nem tüntettek fel minden, az alapanyag nyomon követéséhez, beazonosításához szükséges adatot a dokumentumban.

Reform tésztaüzemet zárt be a NÉBIH

Fotó: facebook.com/NÉBIH

A hatóság több mint 1500 kilogramm alapanyagot, illetve készterméket vont ki a forgalomból.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a vállalkozás három cégnek végzett bérgyártást, a további esetlegesen érintett forgalmazók és termékek vizsgálata folyamatban van.

Kiemelték: ahhoz, hogy a cég folytathassa tevékenységét, az üzemet ki kell takarítani, fertőtleníteni, tisztasági festést kell végezni és rágcsálómentesítést, amit a hatóság ellenőriz.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
De hozzá kell tennünk, azt sem tudjuk azok a termékek hogyan készülnek amiket a multik külföldről hoznak be és terítenek.
vadsanca
...és mi van a Kínában előállított élelmiszerekkel? Talán ott minden tökéletes, vagy csak itthon kell tökéletesíteni?
vadsanca
"Kiemelték: ahhoz, hogy a cég folytathassa tevékenységét, az üzemet ki kell takarítani, fertőtleníteni, tisztasági festést kell végezni és rágcsálómentesítést, amit a hatóság ellenőriz."
De a Tescos fúrógépet pedig lehet továbbra is használni. Ez a nem semmi!
1magyar
@vadsanca: A fúrógépet is lehet tisztán tartani, nem maga az eszköz a hiba hanem a tisztántartása.
qxy
Maszek voltam, jól mentem." " Jött az ellenőr.- Tudja mit? nem nagyon érek rá. ad 50 ezret és a kutya sem fogja baszogatni . Rendben?.
Másik eset.- .- Minden rendben, minden tiszta, de rám szált a szemét és oda súgta.-Ecccer úgy is el kapom István..
Na így is volt, kis ziccer a vásárló hibájából , és épp akkor jött a szemét.Na mi ez? Ki kapja a hipót a pult alól, le önti és vigyorog.Na ugye meg mondtam.ez bizony magának sok pénz. kacagja.
Na erre én is . Honnan is vette el a hipót uram? mert az az én hipóm. amit ön el lopott. vagyis ez magának még többe fog kerülni. A kibaszás tudja társas játék csak nem mindegy ki van a pöcs csöpögős felén..Vagyis, ha akarnak akkor úgy is találnak olyat amibe bele lehet kötni. ez a leg hülyébb hivatal Magyarországon.amikor rá kell írnia sonkára.-
Hagyományos eljárással készített Paraszt sonka .
Minőségét meg őrzi harminc napig.
Na meg az anyád. aratáskor mit evett? az apja @át?mert igen csak ott lógott még a kamrába .
na meg, láttátok? egy millió éves só. Becsomagolták és ráírták.-
Minőségét megőrzi, 60 napig? Én úgy el beszélgetnék ilyen le nem nyelt gecmarekokkal hogy honnan veszi ezeket a baromságokat és ki írja alá hogy ez így lesz a jó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.