Azonnali hatállyal felmondott dolgozójának egy szombathelyi cég, az indoklás szerint egy Facebook-poszt miatt, mert az

a munkáltatóját érintően a munkáltató jó hírnevét sértő kijelentéseket” tartalmazott, valamint „a közlemény és az általa kiváltott kommentek alkalmasak a munkaáltató lejáratására, a munkahelyi légkör befolyásolására

– írja a Nyugat.hu.

A férfi az alábbi szöveget írta ki Facebook oldalára.

Jó kis vasárnapi munka…

Lakhelyemen csak két jó hétvégi programot kellett félretennem emiatt, de legalább ki vagyok pihenve. Kb. átaludtam a szombatot, hogy vasárnap hajnalban újra frissen és munkára kész állapotban tudjak megjelenni.

Mivel hirtelen, előre nem látható okokból megnövekedett a megrendelés. Még jó, hogy lelkiismeretes kollégáim és jómagam magunkénak érezzük a munkáltatónk gondjait.

Jó lenne, ha embernek néznének minket is és nem gépnek.

Előbb utóbb elfogy az energia, a türelem és a jóindulat.

Még több relatíve használható dolgozót fog így elveszíteni a cég. Jó irányba halad vajon a szekér?

Mielőtt még valaki belém kötne… Étkezési szünetben született eme gondolat.

Néhány nappal később azonnali hatályú felmondás fogadta a munkahelyén.

Facebook-poszt miatt rúgtak ki állásából egy férfit Szombathelyen

Facebook-poszt miatt rúgtak ki állásából egy férfit Szombathelyen

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kádár János
Érvénytelen a felmondás, mert nincs odagépelve a cég részéről, hogy ki az aláíró (munkáltató nevében), valamint a bevezetőben sem szerepel a "mint munkáltató", akkor is ha "HELYBEN" megjegyzéssel készült az irat!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
A munkavállaló azonnali hatállyal felmond, mert megteheti. Mert megengedi a kormány, ugyanolyan arrogáns, mint az ország vezetői.

Figyelmetekbe ajánlom, hogy egy 13 éve ott dolgozónak mondanak ilyen ocsmány módon fel!!
kkalman
"Ahogy az 2016. szeptember 30-án a tudomásomra jutott..."
A 2016. szeptember 21-i meghallgatása során elismerte..."

Akkor hogyan is van ez? Előbb meghallgatták a munkavállalót, mint ahogy a tudomásukra jutott, hogy a facebookon morgott a vasárnapi munkavégzés miatt, 2016 szeptember 18-án.
Maga a bejegyzés korrekt, nem említi a munkáltatót név szerint, nem is utal rá. A hozzászólók írták le a nevét a cégnek, így a munkaadó részéről a felmondás nem biztos, hogy megfelelő indokkal született.
emerencia
Nyolcvanas évek első fele. Helyszín: egy katonai bázis az erdőben, elektronikus műszerjavító műhely. Ebédidőben a silány fizetésekről beszélgettünk technikus kollégáimmal. Vizuális típus vagyok ezért egy papírra leírtam a havi fizetnivalóimat és ebből kijött, hogy egy darab zsemlére való marad naponta melyet szabadon elkölthetek. Az szünet végén az asztali könyöklő alá tettem a papírt. Másnap reggel gondoltam a szemétbe dobom de nem találtam. Pár perc múlva hivatott a munkajogokat gyakorló katonatiszt vezető. Négyszemközt közölte, hogy munkaidő után az elhárítókkal bementek a műszerjavító laborba és ő magához vette a könyöklő alatti papíromat. Azt nem árulta el, hogy melyik kollégám fújt be. Ez a cetli dokumentálja, hogy én uszítom a többieket de most még nem büntetnek meg érte. Azt állította, hogy a szemétbe dobta. Sok-sok évvel később, 1991-ben rúgtak ki többszázunkat végkielégítés nélkül mert megkezdődött a hadseregreform. Az ezt követő munkanélküliséget és a már felnőttként nappalin végzett iskolát kell nekem most éppen hatvanévesen ledolgozni egészségre, testi épségre veszélyes munkát végezve kevéske bérért. Még kb 4,5 évem van hátra, ha bírom... A legszomorúbb az egészben, hogy immár uniós polgárként is ugyanolyan megfélemlíthető páriák vagyunk, mint anno. Nábrádi Attila esete is azt igazolja, hogy EZEK UGYANAZOK mint a régi elvtársak. Ugyanúgy tisztában vannak azzal, hogy a dolgaik nincsenek rendben ezért már egy semmibe nézett munkatársban is komoly veszélyt látnak ahelyett, hogy megpróbálnák normálisan megszerezni a munkát és emberszámba venni a dolgozót.
quadrocopter
@emerencia: A kapitalizmussal és az ahhoz igazodó politikával nem változott itt semmi! Ugyanazok a seggek ülnek a döntés foteljaiban, akik anno, csak fiatalabb kiadásban! Csak a visszaállamosítási rohamot nézd, az állam még soha volt jó gazda, de ezt is megfűszerezik azzal, hogy állami tulajdonba vesznek cégeket, majd pár év elteltével a belterjes csorda tagjai potom pénzért hozzájutnak ahhoz, amit közpénzből vásároltak meg az állam részére, közpénzből újítottak fel, vagy bővítettek, hogy a csókosnak ezzel se kelljen vesződnie és ne kelljen ráfordítania az extraprofitjából!
A szocializmus maga a megtestesült tisztesség volt, ehhez a hordához képest!
r2d2
Belőle is robotot akartak csinálni?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.