Azonnali hatállyal felmondott dolgozójának egy szombathelyi cég, az indoklás szerint egy Facebook-poszt miatt, mert az

a munkáltatóját érintően a munkáltató jó hírnevét sértő kijelentéseket” tartalmazott, valamint „a közlemény és az általa kiváltott kommentek alkalmasak a munkaáltató lejáratására, a munkahelyi légkör befolyásolására

– írja a Nyugat.hu.

A férfi az alábbi szöveget írta ki Facebook oldalára.

Jó kis vasárnapi munka…

Lakhelyemen csak két jó hétvégi programot kellett félretennem emiatt, de legalább ki vagyok pihenve. Kb. átaludtam a szombatot, hogy vasárnap hajnalban újra frissen és munkára kész állapotban tudjak megjelenni.

Mivel hirtelen, előre nem látható okokból megnövekedett a megrendelés. Még jó, hogy lelkiismeretes kollégáim és jómagam magunkénak érezzük a munkáltatónk gondjait.

Jó lenne, ha embernek néznének minket is és nem gépnek.

Előbb utóbb elfogy az energia, a türelem és a jóindulat.

Még több relatíve használható dolgozót fog így elveszíteni a cég. Jó irányba halad vajon a szekér?

Mielőtt még valaki belém kötne… Étkezési szünetben született eme gondolat.

Néhány nappal később azonnali hatályú felmondás fogadta a munkahelyén.

Facebook-poszt miatt rúgtak ki állásából egy férfit Szombathelyen

Facebook-poszt miatt rúgtak ki állásából egy férfit Szombathelyen

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kádár János
Érvénytelen a felmondás, mert nincs odagépelve a cég részéről, hogy ki az aláíró (munkáltató nevében), valamint a bevezetőben sem szerepel a "mint munkáltató", akkor is ha "HELYBEN" megjegyzéssel készült az irat!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Némó Matróz
1, A munkavállaló indítson pert a cég ellen, melyben szólítsa fel a céget annak igazolására, hogy a cikket ő írta.
2, A cég joggal követelheti meg (!) az üzleti és szolgálati titkok megőrzését.
A cégen belüli dolgok kiteregetésének a tilalma azt hiszem alapelv amit minden normális ember betart.
Törölt felhasználó
sajnos jogilag igaza volt a munkáltatónak, azzal a kivétellel, hogy nem említette név szerint a munkáltatót. Az kollégák reagálásából ez mégis kiderül az nem az ő felellőssége. Illetve érdekes, hogy csak őt rugták ki? Nyilván a cég nem a valódi helyzetet akarta megoldani csak "főkolompost" bűntetni elrettentés végett.
Tegyük félre a jogot stb. Az iprban most mardosnak az emberekért, akár ingázni is megéri. Az a munkáltató, aki a mostani munkaerőhiányos időben ilyen indulatokat tud kiváltani alkalmazottaiból az elég megleő helyzetben fogja találni magát. Pl nem tudom, hogy rendkivüli munkavégzést lehet-e vasárnapra elrendelni...?
wpym
Aki kozossegi oldalon irkal ilyet, meg is erdemli a sorsat. Igy viszont kedvere bulizhat... lol
r2d2
@ziziplanet: BŰNBAKOT keresett a munkaáltató!
Kádár János
Érvénytelen a felmondás, mert nincs odagépelve a cég részéről, hogy ki az aláíró (munkáltató nevében), valamint a bevezetőben sem szerepel a "mint munkáltató", akkor is ha "HELYBEN" megjegyzéssel készült az irat!!!
Perwool
Miért nem mondta, hogy valaki feltörte a Facebook-ját? Ez az összes politikusnál bejön!
Macskaszem
Tanulság? Nem kell minden szart kirakni a faszbukra.
Törölt felhasználó
Nekem az sem tiszta, hogy elrendelt kötelező munkavégzésről beszélünk vagy kb a munkavállalók bementek önmaguktól ledolgozni a felgyülemlett melókat 150% pluszért aztán sírtak kicsit. Kéne ismerni a többi tényezőt. Nekem minden oldalról hibádzik ez az ügy... Általában ilyenkor nem is egyértelmű, hogy ki a fasz
Törölt felhasználó
@Macskaszem: Én nem is használom évek óta, akikkel tartom a kapcsolatot fb-n kívűl az úgy is igaz kapcsolat a többi meg csak teher, jópofizás és beszopható helyzetek..:)
cs.n.
És erről tájékoztatták írásban? Mert az is benne van az MT-ben, hogy
"A munkavállaló személyiségi joga akkor korlátozható, ha a korlátozás a munkaviszony rendeltetésével közvetlenül összefüggő okból feltétlenül szükséges és a cél elérésével arányos. A személyiségi jog korlátozásának módjáról, feltételeiről és várható tartamáról a munkavállalót előzetesen tájékoztatni kell"
Mert ha ilyen nem volt, akkor szvsz. hiába hivatkoznak a 8. § (2)-re.
rokker33
Megérdemelte ez a f sz hogy kirúgták.Én csak pozitív dolgokat posztolok ki a munkahelyeimről vagy semmit!
Sose írok ilyen f.szságokat hogy ilyen rossz olyan rossz mikor túlóra van szívesen megyek mert az több pénzt jelent és ha nem tetszik akkor ellehet menni máshová!
eugen4402
Éljen a magyar szabadság, éljen a Haza...!
Tanulni (3X). Jövő héttől nincs kereset, nincs étkezés és nincs szünet. Most jobb?
szettevette
Nagyon sajnálom. És igazságtalannak tartom... Ebből is látszik, hogy amióta megbukott a szocializmus, a munkásnak semmi szava nem lehet. Az imperialisták elszemtelenedtek. Éhbérért dolgoztatják az embereket, és szinte gusbakötik. Nagyon szomorú. A szakszervezetek pedig sehol nincsenek.
F_Viktor
A munkavállaló azonnali hatállyal felmond, mert megteheti. Mert megengedi a kormány, ugyanolyan arrogáns, mint az ország vezetői.

Figyelmetekbe ajánlom, hogy egy 13 éve ott dolgozónak mondanak ilyen ocsmány módon fel!!
kkalman
"Ahogy az 2016. szeptember 30-án a tudomásomra jutott..."
A 2016. szeptember 21-i meghallgatása során elismerte..."

Akkor hogyan is van ez? Előbb meghallgatták a munkavállalót, mint ahogy a tudomásukra jutott, hogy a facebookon morgott a vasárnapi munkavégzés miatt, 2016 szeptember 18-án.
Maga a bejegyzés korrekt, nem említi a munkáltatót név szerint, nem is utal rá. A hozzászólók írták le a nevét a cégnek, így a munkaadó részéről a felmondás nem biztos, hogy megfelelő indokkal született.
emerencia
Nyolcvanas évek első fele. Helyszín: egy katonai bázis az erdőben, elektronikus műszerjavító műhely. Ebédidőben a silány fizetésekről beszélgettünk technikus kollégáimmal. Vizuális típus vagyok ezért egy papírra leírtam a havi fizetnivalóimat és ebből kijött, hogy egy darab zsemlére való marad naponta melyet szabadon elkölthetek. Az szünet végén az asztali könyöklő alá tettem a papírt. Másnap reggel gondoltam a szemétbe dobom de nem találtam. Pár perc múlva hivatott a munkajogokat gyakorló katonatiszt vezető. Négyszemközt közölte, hogy munkaidő után az elhárítókkal bementek a műszerjavító laborba és ő magához vette a könyöklő alatti papíromat. Azt nem árulta el, hogy melyik kollégám fújt be. Ez a cetli dokumentálja, hogy én uszítom a többieket de most még nem büntetnek meg érte. Azt állította, hogy a szemétbe dobta. Sok-sok évvel később, 1991-ben rúgtak ki többszázunkat végkielégítés nélkül mert megkezdődött a hadseregreform. Az ezt követő munkanélküliséget és a már felnőttként nappalin végzett iskolát kell nekem most éppen hatvanévesen ledolgozni egészségre, testi épségre veszélyes munkát végezve kevéske bérért. Még kb 4,5 évem van hátra, ha bírom... A legszomorúbb az egészben, hogy immár uniós polgárként is ugyanolyan megfélemlíthető páriák vagyunk, mint anno. Nábrádi Attila esete is azt igazolja, hogy EZEK UGYANAZOK mint a régi elvtársak. Ugyanúgy tisztában vannak azzal, hogy a dolgaik nincsenek rendben ezért már egy semmibe nézett munkatársban is komoly veszélyt látnak ahelyett, hogy megpróbálnák normálisan megszerezni a munkát és emberszámba venni a dolgozót.
quadrocopter
@emerencia: A kapitalizmussal és az ahhoz igazodó politikával nem változott itt semmi! Ugyanazok a seggek ülnek a döntés foteljaiban, akik anno, csak fiatalabb kiadásban! Csak a visszaállamosítási rohamot nézd, az állam még soha volt jó gazda, de ezt is megfűszerezik azzal, hogy állami tulajdonba vesznek cégeket, majd pár év elteltével a belterjes csorda tagjai potom pénzért hozzájutnak ahhoz, amit közpénzből vásároltak meg az állam részére, közpénzből újítottak fel, vagy bővítettek, hogy a csókosnak ezzel se kelljen vesződnie és ne kelljen ráfordítania az extraprofitjából!
A szocializmus maga a megtestesült tisztesség volt, ehhez a hordához képest!
r2d2
Belőle is robotot akartak csinálni?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.