Részegen autózott a szentendrei Kálvária úton az a fiatalember, aki csütörtök este elütött egy babakocsit toló nőt, majd tovább hajtott. Az anya és két hónapos gyermeke megsérült – tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője szombaton az MTI-t.

Gyugyi Csilla közlése szerint a Budakörnyéki Járási Ügyészség indítványozta a sofőr előzetes letartóztatását.

Részeg volt a sofőr, aki Szentendrén elgázolt egy babakocsit toló anyát

A szóvivő a nyomozás eddigi adatai alapján elmondta: a férfi ittasan vezetett Szentendre utcáin, s épp a Kálvária úton haladt, amikor a részegségből eredő figyelmetlensége miatt áttért a haladási iránya szerinti bal oldalra, s ott a gépkocsi elejével hátulról nekiütközött egy, az úton babakocsit toló nőnek.

Az ütközés következtében a nő az elütés helyétől mintegy 18 méterre az úttestre, míg a babakocsi, benne a két hónapos csecsemővel 17 méterre, a füves útpadkára zuhant.

A sofőr megállás nélkül elhajtott. Távolabb megállt, majd gyalog visszatért a baleset helyszínére, ahol elvegyült a helyszíni szemle eseményeit figyelő járókelők között.

A cserbenhagyó gázolót a friss személyleírások alapján a rendőrök felismerték a bámészkodók között, elfogták és őrizetbe vették. A baleset következtében a gyermek könnyű, az anya súlyos sérüléseket szenvedett – tájékoztatott a szóvivő.

A férfit súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsítják. Az ügyészség álláspontja szerint a gyanúsított azért hajtott el a baleset helyszínéről, hogy a felelősségre vonás alól meneküljön, s csupán személyes érdeklődésből, s nem azért tért vissza, hogy jelentkezzen a rendőröknél. Ezért okkal feltehető, hogy szabadlábon védekezve elszökne a hatóságok elől. Fennáll annak a veszélye is, hogy tárgyi bizonyítékok, tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a nyomozás sikerét.

Ezért indítványozzák a férfi előzetes letartóztatásának elrendelését, melyre szombat délután kerülhet sor – mondta Gyugyi Csilla.

Az MTI mentőktől származó információja szerint az anyát csonttöréssel és agyrázkódással, míg gyermekét fejsérülés gyanújával vitték kórházba.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csa-csa
addig hajtani át rajta oda-vissza még meg nem döglik!!!
wagabund
-tisztelt bíróság! engem súlyosan megrágalmaztak! alaptalanul vádolnak holmi cserbenhagyással, meg ittas vezetéssel...emlékeznék rá, ha ilyesmi történt volna velem...állok az utcán, látom nagy tömeg van... odasiettem, de nem is láttam, mi történt...egyszercsak kürülvettek, és bevittek a rendőrségre..
-milyen eljárás ez kérem? panasszal élek...megasztán különben is...az ügyvédem -ha nagyon drágán is- de azt mondja, hogy alig sérültek azok, akiket állítólag én ütöttem el...ha ez így van, akkor most miért állok itt?
-nem emléxem semmire, tehát ártatlan vagyok! -felháborító, hogy mit megengednek maguknak!
Cicamama55
Váradi András halálának okozója jut ilyenkor mindig az eszembe! Valahol éli világát, semmi felelősségre vonás nem történt az ügyében! :(
wagabund
@Cicamama55: ott Szentendrén már volt egy csúnya gázolás, amiben két kisgyermek halt meg...a gázoló ír volt...még neki állt feljebb(na megasztán az unijós szabályok)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.