Nem sikerült megmenteni annak a két gyereknek az életét, akik szén-monoxid-mérgezést szenvedtek egy szadai családi ház fürdőszobájában szombat este – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője késő este az MTI-vel.

Elhunyt a Szadán szén-monoxid-mérgezést szenvedett két gyermek

Csámpai Attila korábban elmondta, hogy a kétszintes családi házhoz azért riasztották a szülők a mentőket, mert két tíz év körüli gyereküket eszméletlenül találták a fürdőszobában. Mire a gödöllői tűzoltók kiértek, a szülők már átszellőztették a lakást, de később az emeleten – ahol a fürdőszoba is van – a bezárt nyílászárók mellett igen magas szén-monoxid-koncentrációt mutattak a műszerek.

A gyerekeket hosszú időn át próbálták újraéleszteni a mentősök, de nem jártak sikerrel, mindketten meghaltak.

A rendőrség, a katasztrófavédelem és a gázszolgáltató szakemberei is a helyszínen vannak, a haláleset körülményeinek tisztázására több vizsgálat is indul – tájékoztatott a szóvivő.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Jézusom, micsoda tragédia :(
Részvétem a családnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@papa.49: Ezekre emlékszem... de jó a férfiaknak, hogy annyi mindent értenek!
1magyar
A gázkazánt nem engedném csak a házon kívüli helységben üzemelni! Mennyi ilyen tragédia van!
Fradigege
Szereltek fel szén-monoxid jelzőt??? Igen vagy nem? Nincs több kérdésem.
papa.49
@1magyar: Ez marhaság hiszen pont azért fejlesztették ki a konyha bútorba beilleszthető kazán típusokat, mert nincs mindenkinek plusz helyisége a lakáson kívül, ezek mind olyanok, hogy leállnak ha nem normálisak a üzemi körülmények!!!
dr. prédikátor
Hát ez tragédia! Egy kis figyemességgel talán elkerülhető lett volna!!! Talán!!!Nálam cirkó fütés van a kazán a fürdőszobába van .De ! ha véletlenül nagyobb a gőz már ki is kapcsol.Igaz én az ajtón alul felül rést vágtam , a mennyezeten is két helyen van szellőzö .Sőt a garázs felé még a 60 centis falat is átfúrtam hogy elég levegő legyen a kazánnak!!!de én inkább fával tüzelek és fűtök, gyorsabb és kellemesebb a meleg!!!

A családnak részvétem!!!
1magyar
@Fradigege: @papa.49: Legtöbb szénmonoxid mérő megbízhatatlan. De aki 100 % biztonságot akar annak bizony külső gázkazán kell.
Olyan sok tragédia van, laza a szabályozás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.