A rasszizmus szabadjára engedése mindannyiunk pusztulásával járhat; csak tisztességes vállalkozói kultúrával lehetne sikeres Magyarország – véli Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója. A közbeszerzések árának növekedése csak töredéke az igazi kárnak. Jóval nagyobb kár keletkezik abból, hogy a közbeszerzést így elnyerő cég rossz minőségű munkát végez, olyan utat épít, amit öt év múlva újra kell csinálni. Ez már nem pár tíz százalék veszteség. A legnagyobb kár pedig az elvesztett versenyképesség. Azok a cégek, amelyek így tanulnak meg nyerni, soha nem lesznek versenyképesek. Előfordult, hogy Simicska Lajos, Mészáros Lőrinc, Garancsi István vagy éppen a miniszterelnök úr vejének cégei nyertek volna egyetlen külföldi tenderen? Ahol a legnagyobb szereplők politikai kapcsolataik révén boldogulnak, ott az egész ország versenyképessége megy tönkre.

Forrás: m.hvg.hu
Feltöltő: Warlord
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Bojárt nagyra tartom, de valamiről megfeledkezett:

"A legnagyobb kár pedig az elvesztett versenyképesség. Azok a cégek, amelyek így tanulnak meg nyerni, soha nem lesznek versenyképesek."

Ennél nagyobb kár, hogy ezek az oligarchák miatt rengeteg tisztességes, szakmáját magas színvonalon művelő vállalkozó tűnik el a magyar gazdaságból, helyettük maradnak a csak közpénzből élő, tehetségtelen kóklerek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
Bojárt nagyra tartom, de valamiről megfeledkezett:

"A legnagyobb kár pedig az elvesztett versenyképesség. Azok a cégek, amelyek így tanulnak meg nyerni, soha nem lesznek versenyképesek."

Ennél nagyobb kár, hogy ezek az oligarchák miatt rengeteg tisztességes, szakmáját magas színvonalon művelő vállalkozó tűnik el a magyar gazdaságból, helyettük maradnak a csak közpénzből élő, tehetségtelen kóklerek.
Peller Anikó
Sajnos idióták ülnek Európa nyakán.

De ez az amúgy értelmesnek látszó bojár, hogy a francba tudta összezagyválni az emberiség elleni bűntettet az orbanyisztánnal? Amikor pont azt kellene elkerülni ami amerikában is van, tele vannak gettókkal, nehezen kezelhető feketékkel.

Nekünk nem a harmadik világ érdekeit kell szem előtt tartani hanem Európáét, a hazánkét és Magyarországét.

És nem a rokonokét. Ez itt a baj a gecisztánnal, nem a rasszizmus.

A rasszok éljenek csak a saját hazályukban és semmiképpen a mi nyakunkon.
bencemacska
@F_Viktor: ma, 1014
Én hoznék egy harmadikat is: akik megnyerik a tendereket, azok csak koordinátorok. A tényleges munkát olyan al-al vállalkozók végzik, akik tényleg fillérekért dolgoztatnak, gyenge és olcsó szakmunkásokkal. Mert a vállalkozási ár zöme /50-70 %/ a fővállalkozónál marad, természetesen ebből az összegből kell a kötelező visszatérítést is a pályáztató részére teljesíteni!
A vége: lehet, hogy csak 10 % jut a munkát elvégző cégnek!
Béla333
Magyarországi valóság a mai napon és az elmúlt évtizedekben:
Közbeszerzés kiírója már úgy írja elő a feltételeket, hogy annak csak a csókos vállalkozó feleljen meg. Ha más is megfelelne esetleg, azt gyorsan eligazítják (NAV fenyegetés, közbeszerzésekből való kizárás, stb) hogy ne induljon!
A kiíró megmondja, hogy mennyit kell hogy visszakapjon a párt és a saját zsebébe, feketén.
Ezt bekalkulálva adja meg a vállalkozó az árat, amit alku nélkül elfogadják.
A "fekete" részt offshore cégén keresztül fehéríti ki, de mivel ő is akar keresni az üzleten (naná!) ezért rosszabb anyagot épít be, rosszabb minőségű munkát végez, képzetlen melósokkal. Reklamáció nem lesz, hiszen a megrendelő, a munka átvevője a kenőpénzzel meg van vásárolva.
Így épül kis hazánk méregdrágán és rossz minőségben!
És mindez a pártok és a politikusok korrupciója miatt!
Borsodi
@Béla333: Ez már a kis településeken városokban is így működik ha a polgármester fiđeszes tejhatalmával élve azt csinál amit akar,persze neki is van egy Mészárosa aki mindig nyer és jaktol.a munka minősége felháborítóan gagyi az ár viszont profi munkára van adva.
F_Viktor
@bencemacska: Az alvállalkozókat azért nem említettem meg, mert Magyarországon ez egy régi bevett szokás.
A fizetésekről már volt szó a lőrinccel kapcsolatban, hogy a minimálbért sem fizeti ki, valószínűleg nem 8 órás munkaidőben vannak bejelentve munkásai.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.