Magyarország az utóbbi négy évben nagyjából 18 ezer EU-n kívüli embert engedett be a letelepedési kötvények révén, amivel több mint egymilliárd euróhoz jutott – írja a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című német konzervatív lap.

Más országok is keresnek így pénzt, hét további EU-tagállamba vásárolhatják be magukat idegenek, de egyik ország sem harcol hivatalosan annyira vehemensen és hangosan a menekültek befogadása ellen, mint Magyarország – írják.

Hozzáteszik: míg Orbán egy júliusi nyilatkozatában elmondta, hogy a migránsok biztonsági átvilágítása hónapokig tartana, a kötvényprogram keretében 30 nap is elég erre, és nem egészen világos, mennyire alapos az ellenőrzés.

Orbán letelepedési kötvénybizniszében sok minden hamisnak tűnik, a forgalmazási jogosultságot például pályázat nélkül kapták meg adóparadicsomban bejegyzett ügynökségek – hívja fel a figyelmet a tekintélyes német lap.

131 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
"míg Orbán egy júliusi nyilatkozatában elmondta, hogy a migránsok biztonsági átvilágítása hónapokig tartana, a kötvényprogram keretében 30 nap is elég erre, és nem egészen világos, mennyire alapos az ellenőrzés."
Bravó elvtársak!
"Orbán letelepedési kötvénybizniszében sok minden hamisnak tűnik, a forgalmazási jogosultságot például pályázat nélkül kapták meg adóparadicsomban bejegyzett ügynökségek "
És még ebből is lopnak a neobolsinertársak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@korell: Ha valamit meg lehet tenni ami hasznot hoz, akkor azt meg kell tenni! :)
korell
@verőce21: Ügyesen forgatod a szavakat, de ettől még "kilóg", ami kilóg.
"Mindent" meg lehet tenni.
PERSZE!
El lehet venni a másét, mert pl. úgy gonfolom, Én jobban értékelném,
korell
folyt..
ha az enyém lenne?
Ez nyilván bűncselekmény.
Bármekkora hasznot is hozna.
verőce21
@korell: Te pedig rosszul forgatod a szavakat, mert én nem írtam olyat sehol, hogy szabad lopni. Sőt az ellenkezőjét. "A sikerdíjaknak határt kell szabni"
korell
@verőce21: Örömmel nyugtázom, hogy egyetértünk. Gondolom abban is, hogy igencsak elburjánzott a sikereknek érdemtelenül kikiáltott manőverek száma felsőbb körökben.
Az is valami, hogy legalább ezt a haszontalan, sőt kárt okozó kötvénykibocsátást leállítják.
verőce21
@korell: (21:31) Ez a kötvény akkor(3 éve), szükséges volt, mert nem kaptunk elfogadható kamaton kemény valutát. Sőt, sehogy. Akkor nem volt "érdemtelen siker" ez az ország számára.
Ma már sokat változott pozitívan Magyarország adósságmegítélése, így a 2-2,5%-os kamatkiadás ma már veszteség, mert 1,62%-on is hozzájuthatunk dollár/euro hitelekhez. Így megszüntetendő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.