A Szabad sajtó útján a szabad sajtóért és a korrupció ellen tüntettek. Hargitai Miklós, a Népszabadság munkatársa megcsillogtatta higgadt szónoki énjét, Juhász Péter meg túltolta.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Dehogy lop Orbán, csak 26. éve nem tudjuk, hogyan lett milliárdos a soha nem vállalkozó, hajdani panellakó, Tokaji birtok nélküli lyukasgatyás, persze, aki soha nem hazudott, annak a vagyonnyilatkozata is csupa üresség!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bringás
Remélem beperli a Miniszterelnök Úr ezt a füves senkiházi gyalázkodót!
Béla333
@grincss: 10.20
Igazad van! Ne olvas el, még a végén megárt!

"A szocik is szerették Pétert: a Lex Polt története
Ami azonban 2005 őszén történt, arra nincsen józan érv azon kívül, hogy az első Gyurcsány-kormány szépen lepaktált a színfalak mögött Polttal.
„Nem akarunk sittre menni a Kulcsár-ügyben” – nem ez volt a miniszteri indokolása az ügyészségi törvény 2005 novemberében a parlamentnek benyújtott módosításának. Hanem ez a semmi: a változtatással közelebb hozzák a bírák és az ügyészek jogállására vonatkozó regulákat, ami „a magyar jogfejlődés folyamán minden esetben irányadó volt”.
A változtatás lényege, hogy a volt legfőbb ügyész és helyettese, ha kedve tartja, a Legfőbb Ügyészségen maradhat dolgozni, megilleti a címzetes legfőbb ügyészségi főtanácsos titulus, ami pedig a pénzt illeti, megkapja a beosztási pótlékon felül – választása szerint – a főosztályvezetői (helyettese a helyettesi) címpótlékot vagy az új munkaköre szerinti vezető jussát.
Ez volna a Lex Polt/Lex Varga Zs. Emlékeztetőül: 2005 novemberét írjuk, az MSZP-SZDSZ koalíciója kormányoz. Polt Péter mandátuma 2006 májusában járt le.
Miért volt szükség sportállást biztosítani Poltnak, ami ráadásul lehetőséget teremtett neki, hogy mandátuma kitöltése után is rajta tartsa a szemét az ügyészség munkáján? – a háttérbeszélgetésekből, amiket folytattunk egy, még a nyilvánvalónál is visszataszítóbb magyar közélet képe rajzolódik ki...
...A felszíni hadakozások – némi cinizmussal szemlélve – korrektnek mondható együttműködést takartak a 2002-2006-os parlamenti ciklusban: igaz, hogy blokkolódtak büntetőügyek a „fideszes” mutyik ügyében, de nem indultak eljárások vezető MSZP-s, SZDSZ-es politikusok, holdudvaroncok ellen sem. ...
...Ez még a 70-30 időszaka volt.
Olyannyira kulturált volt a viszony, hogy Polt viszonylag sűrű rendszerességgel egyeztetett például Gyurcsány kabinetfőnökével, a Polt által amúgy a tabáni teniszmeccsekről is ismert Szilvásy Györggyel úgymond aktuális kérdésekben,...
Hellcat
Hányszor kimondtam már én is aztán 1x lett belőle cikk :D
Béla333
@grincss: 10.20
Folytatás
"...Szilvásy Györggyel úgymond aktuális kérdésekben, „holnálad-holnálam” alapon.
Kínos apropót szolgáltatott – a kormányoldal számára mindenképpen – a lövészárok-barátkozáshoz nem csak Polt mandátumának lejárta, de a közelgő választási kampány is. Amitől az MSZP-ben sokan tartottak, egyebek mellett azért, mert éppen közeledett a nyomozás vége az addigi idők legnagyobb volumenű brókerbotrányának 2003-ban kezdődött nyomozásában.
Kulcsár Attila büntetett zalaegerszegi pénzváltóból lett K&H-s sztárbróker nyomozati vallomásaiban megemlítette Puch László akkori MSZP-s pártpénzgurut, illetve Baja Ferencet, mint akik részesültek a feketepénzekből. Semmi okunk azt hinni, hogy a simlis Kulcsár minden szava szentírás (éppenséggel ellenkezőjét föltételezni sincs). A jegyzőkönyvbe mondottaknál azonban gyengébb állítások is szolgáltatták már okot nyomozás elrendelésére.
Az egykori érintettek, az akkori kancellária és a szocialista pártfrakció emberei most egymásra mutogatnak, kinek az ötlete volt az alku. Ismerve azonban Gyurcsány és Puch közötti történelmien feszült viszonyt, valószínűbb, hogy a pártból jött a kérés, még ha nem is elvárás, inkább óhaj formájában – a közös érdek, a 2006-os választási kampánybéke miatt közösen eszelhették ki a megoldást.
Még az egykori SZDSZ-ben sem akarnak emlékezni, holott a korabeli dokumentumokból az derül ki, hogy Horn Gábor (SZDSZ) miniszterelnökségi államtitkár koalíciós egyeztetést kért a törvénymódosítás miatt.
Az ügy mindenesetre egészen bizonyosan Szilvásyra lett kiszignálva a kancellárián – minden érintett őrá emlékezik, mint aki intézkedett az új regula elfogadása érdekében.
...a módosítás ellen sem a koalíciós partner, sem az MSZP-frakció nem lázadt fel, a parlament meg is szavazta. A Kulcsár-féle vádiratban pedig nem emlegettek politikus kedvezményezetteket – semmilyen színűeket egyébként.
A húszmilliárdos sikkasztási ügy, számos eljárási gubanc után a mai napig első fokon folyik a bíróságon, az eltűnt...
Béla333
@grincss: 10.20
Na még egy utolsó:

"...A húszmilliárdos sikkasztási ügy, számos eljárási gubanc után a mai napig első fokon folyik a bíróságon, az eltűnt pénz nyomát nem is különösebben keresték a nyomozók."
atlatszo.hu/2016/06/27/az-orban-rendszer-legfontosabb-pillere-polt-peter-legfobb-ugyesz-palyaive/

Nos hát így valahogy! Ezért lenne jó, ha az MSZP vagy éppen Gyurcsányék elnézést kérnének tőlünk, választóktól, hogy ránk szabadították ezt a förmedvényt, ami most a Fidesz maffia állam!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.