„A magyar kormány felkészült arra az esetre, ha a támogatáspolitika jelentősen átalakulna, és a kohéziós pénzeket megvonnák a régiótól. Fontos, hogy olyan ciklust zárjunk, amelyik gazdasági értelemben már függetlenít minket a támogatásoktól. (...) Célunk, hogy ha a kohéziós politika a mostani formájában megszűnik, akkor legyen olyan gazdasági teljesítmény, amely lehetővé teszi, hogy a kormány saját erőforrásokra támaszkodva is működtesse a fejlesztéseket” – mondta a Magyar Időknek Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Warlord
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Te büdös fasz te...Amit ideküldenek pénzt, hogy felzárkózzunk azt pont a fidesz maffia rakja zsembre...ezért rühellik az emberek az EU-t mert a lopásotok miatt nincs látszata a tagásunknak érdemben...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
not me
@nemfideszes: Én értem, miközben silber13 kicsit le lehet terhelve jelenleg, hogy nem érti.

Összefoglalva a felsorolásod,, orbán egy geci, aki arcul ütötte a magyar embereket, és ráfingott a fejükre.
not me
3,3 millió lefingott fejű ember meg azt skandálja: "még, még még, még, még, ennyi nem elég"

www.youtube.com/watch?v=ROrprn6R7HE
silber13
áruld mán el, miféle pénzekbül akartok úgymond fejeszteni? Vagy szemet fogtok vetni a lakossági betétekre, mint egykoron Rákosi pajtás és a sleppje?
nemfideszes
@not me: Bocs, de szerintem a kommentedben nem silber13-ra akartál utalni. Amúgy a többi stimmel. :)
Eladott Ország
@Papuska1: Pedig a legnagyobb várakozás 2004. május 1-jére virradóra Magyarországon is az volt, hogy a megnyíló új gazdasági lehetőségeket kihasználva, lassan, de biztosan közeledik az ország a nyugati szinthez. Ideális esetben a régi uniós tagállamok szintjéhez, ma már az is nagy eredmény lenne, ha a keleti régióval lerontott átlagot hoznánk. Ehhez például az kellene, hogy az egyik legalapvetőbb mutatóban, az egy főre jutó hazai össztermék (GDP) alakulásában ne álljunk ilyen siralmasan.
De sajnos úgy állunk, hogy az uniós átlagnak csupán a 67 százaléka a magyar mutató. Pedig nem kezdtük gyengén az uniós éveinket, 2003-ban még nem számított rossznak az a tény, hogy az akkori uniós átlag 63 százalékán állt a gazdasági teljesítményünk. Mostanra viszont ott tartunk, hogy már csak Lettország van mögöttünk a velünk együtt csatlakozó tízes táborból. Vagyis, amíg mi alig kecmeregtünk előre, mások sokkal nagyobbat ugrottak, és lehagytak minket.

De sajnos úgy állunk, hogy az uniós átlagnak csupán a 67 százaléka a magyar mutató. Pedig nem kezdtük gyengén az uniós éveinket, 2003-ban még nem számított rossznak az a tény, hogy az akkori uniós átlag 63 százalékán állt a gazdasági teljesítményünk. Mostanra viszont ott tartunk, hogy már csak Lettország van mögöttünk a velünk együtt csatlakozó tízes táborból. Vagyis, amíg mi alig kecmeregtünk előre, mások sokkal nagyobbat ugrottak, és lehagytak minket.

Ugyanez látszik a talán leginkább húsbavágó adatsoron, amely a fizetéseket mutatja. Miközben a fogyasztási cikkek ára közelíti a nyugati szintet, a magyarok nettó fizetése ma ugyanolyan lemaradásban van a fejlett 15 ország átlagától, mint 2003-ban, az uniós csatlakozás előtti évben volt. Semmit sem léptünk előre, még mindig csak a nyugati jövedelmek negyedéből gazdálkodhatunk. Térségbeli sorstársaink eközben nálunk jobb eredményt tudnak felmutatni, jó páran meg is előztek minket az uniós év alatt, vagy önmagukhoz képest sokkal többet léptek előre.
Erre a magyar teljesítményre...
Papuska1
@Eladott Ország: És miért? Az első FIDESZ kormány után az élen voltunk, a baloldali katyvasz után már a nyugdíjak és a közbérek kifizetése is veszélyben volt. Annyira nagyra vagyunk az Unió támogatásaival. Ma már mi is érezzük a hatását, bár a beérkező pénz kétharmada az itt működő nyugati cégek tőkeerejét erősíti. A Szoci katyvaszban a nyugati karvalytőke nyelte le, úgy, hogy még a magyar alvállalkozókat sem fizette ki.Nem volt pályázatképes, tőkeerős magyar vállalkozás és az Unió az előfinanszírozás kötelezettsége miatt, úgy szabályzott, hogy ne nyerhessen magyar cég! Előbb, kicsit mesterségesen meg kellett "termelni" a magyar tőkéseket, hogy mi, saját erőből is pályázhassunk időnként. Ezzel nem mondom, hogy az Unió nem jó üzlet, de a piacunk átadásával és a stratégiai ágazataink leépítésével "bőven" megfizettünk a kapott pénzekért. Nem rossz üzlet az Unió, de a politikai beleszólásaival egy csomó igazi jó üzlettől el is esünk. Okosan megakadályozzák, hogy saját lábunkra álljunk. Nem csak kapunk, de adunk is! Amíg a mérleg felénk billen érdemes maradni, de nyitva kell tartani a "menekülési utat".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.