A legfrissebb adatok szerint 7559 külföldi bevándorló kapott a kormány által biztosított programon keresztül letelepedési engedélyt Magyarországon – adta hírül a Magyar Nemzet.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal nyilvántartása szerint 2013-tól idén augusztus 31-éig 2727 külföldi szerzett Magyarországon letelepedési jogosultságot, családegyesítéssel pedig további 4832-en kaptak engedélyt.

Honnan érkeznek a letelepedők?

A BÁH adatai szerint a letelepedési kötvényt vásárló külföldiek döntő többsége kínai állampolgár. A 7559 fős összelétszámból 6405 letelepedő érkezett a világ legnépesebb országából.

A kínaiakat az oroszok követik 497 fővel, 74 állampolgár Pakisztánból 64 pedig Iránból érkezett. Jelentős még az irakiak (51 fő), valamint az ukránok és a szíriaiak (50-50 fő) létszáma is.

A lap szerette volna megtudni, hogy milyen országból származó erkölcsi bizonyítványt nyújtottak be az egyes állampolgárok, de a bevándorlási hivatal erre – nyilvántartási jogosultság híján – nem válaszolt.

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Lehet tapsikolni agyatlan illibsi fideszes pöcsök.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
és vastag Az ország meg semmit nem lát belőle!odik néhány banditának a bankbetétje!
Hellcat
Lehet tapsikolni agyatlan illibsi fideszes pöcsök.
Zeta
Egyéni elbírálással jönnek ez eddig is így volt, ezután is így lesz.
Csak a. Brifkó jobban fog vastagodni a hátsó udvarban.
justhpeter
Azokról is írjanak, akik nem nekik tejeltek !
Csizmás Kond
Az egészben csak az a roppantul érdekes, hogy ingyen senki nem akar ide jönni vagy itt maradni csak milliárdokért...ki érti ezt ???
vadnarancs
@Csizmás Kond: amit visszakap elég jó kamatra te román ökör!
Nessy
Most akkor mit is üzenünk Brüsszelnek? Jól kamatozó kölcsönért bárki, anélkül senki!
Hogy is van ez a hon - haza "árulással"? Már úgy árulják a kötvényeket, mint kofák a piacon a dinnyét!
Csizmás Kond
@vadnarancs: Anyukád az a borjukötélen vezetett, búvalbaszott vadmajom, az kapja vissza.
nagyvarad
@Csizmás Kond: 5 év után visszakapják!!! Ólvason utána. "Az államkötvényes letelepedési engedély alapja egy magyar állampapírokba való 300.000 eurós befektetés, melyet emiatt letelepedési államkötvénynek hívnak. Ez nem vétel, hanem befektetés, hiszen az összeg öt év után, a befektetés lejártakor teljes összegében visszajár. Se trükk, se csapda: a magyar állam garantálja, hogy a pénzét hiánytalanul visszakapja. Így a program valódi ára a 60.000 eurós eljárási díj." helpers.hu/hu/services/immigration/investment-program/
nagyvarad
"Az államkötvényes letelepedési engedély alapja egy magyar állampapírokba való 300.000 eurós befektetés, melyet emiatt letelepedési államkötvénynek hívnak. Ez nem vétel, hanem befektetés, hiszen az összeg öt év után, a befektetés lejártakor teljes összegébenVISSZAJÁR. Se trükk, se csapda: a magyar állam garantálja, hogy a pénzét hiánytalanul visszakapja. Így a program valódi ára a 60.000 eurós eljárási díj." helpers.hu/hu/services/immigration/investment-program/
Csizmás Kond
@nagyvarad: ...és azzal egyidőben megszűnik a letelepedési jog...vagy ezt már nem olvastad el ?
...amúgy azt kérdeztem, hogy miért csak ugymond befektetés útján akarnak valakik ide jönni ami korlátolt idejű és azok akik migrálnak mind tovább akarnak állni...???
Nessy
Most tervezik, hogy 5 év után állampolgárságot kérhessen a delikvens. Egyébként nem csak a 300.000 euro jár vissza, hanem egy rendes kamat is. Azzal érveltek,hogy ebben az a jó Magyarországnak, hogy nem évente, hanem a lejáratkor kell a kamatot fizetni.
bundi
@Csizmás Kond: öööö...az 5 év alatt kb 50-70 000 euró az az összeg amit pluszban egy kötvény után az országnak ki kell fizetni...tehát egy ilyen betelepült az kb ennyibe kerül az országnak...
és az ajánlatból...
"korlátozás nélküli utazás a schengeni övezet országai között
nem kötelező Magyarországon tartózkodni
nincs szükség magyarországi állandó lakcímre
lehetőséget ad, hogy bárki biztonságos környezetben, Európa szívében éljen és dolgozzon
választható adóügyi illetőség (a társasági és a személyi jövedelemadó is relatíve alacsony)
életre szóló lehetőség mindössze öt évi pénzügyi elköteleződésért"
vagy ez még cukibb
"Lehetséges magyar állampolgárságot szerezni, ha letelepedési államkötvényt veszek?
Igen és nem. A jelenlegi szabályozás szerint valaki csak akkor folyamodhat állampolgárságért, ha már több éve rendelkezik letelepedési engedéllyel. Azonban már előkészületben van egy olyan javaslatcsomag, amely a letelepedési államkötvény program befektetői számára lehetővé tenné a gyorsított eljárást. Lépjen kapcsolatba szakértőinkkel, és tájékozódjon a legújabb fejleményekről!"
vagy ez:
"Mit kapok a pénzemért?
Ügyfelünk ezzel a csomaggal letelepedési engedélyt szerez magának és családjának (házastársának és kiskorú gyermekeinek), ami egyenértékű egy, a schengeni övezet minden országába érvényes útlevéllel. Ehhez járul a jeletkezési folyamat teljes egészében érvényes teljes körű kiszolgálás, ami magába foglalja a befektetési társasággal, a bevándorlási ügyvédekkel, és a magyar Bevándorlási Hivatallal való kapcsolattartást is."
tehát az én olvasatomban:
ha jön egy menekült az unió féle támogatással akkor az ország kap legalább egy évig fejpénzt utána és támogatásiokat az uniós kasszából...
ha jön egy a rogán féle bizniszből, azok után az adófizetők a rogánéknak csengetnek 5-7 millát az 5 év alatt és a bevándorló is kap 2-5 millát...tehát az embereknek 10-15 milla kiadássaal jár
mintha hülyére vettek volna cicus ezzel...nem gondolod?
Csizmás Kond
Nem vagyok pénzügyész, viszont annyit tudok, hogy ma nincs az a bolond aki valakinek ingyen adna valamit sem ország sem egyén sem intézet. ...te attól még tudhatod másképp.
Az biztos, hogy amiket itt össze ögettek az ugyanolyan okoskodás mint az enyém. ...te sem tudod jobban másnál csak most írtál egy nagy tudálékos litániát a semmiről.
Szóval az a pénz amit a fizetettmigráncsok adnak valahol hasznot kell hozzon az államnak különben nem csinálná.
A korlátozás nélküli micsodákat pedig nekem fölösleges erőltetned mert a végnélküli viták miatt vettem a fáradtságot és elolvastam az erről szóló tudósítást...szóval hacsak valami egyéb bensőséges körökből kiszivárgott hírrel nem tudsz előrukkolni akkor miattam fölösleges ilyen hosszúra nyújtsd a mondókádat.
vadnarancs
@Csizmás Kond: mi van te román riherongy? Mefdig játszod még itt a fejed? Takarodj román oldalakra te szrllemileg alultáplált senkiházi!
bakegya
@bundi: ÍGY VAN..nagyon tisztelem a türelmetek,jól felhomályosítottátok ezt a csizmatalpast is,Talán még annyi kiegészítés a dilis magyar,tessék mondani hány vállalkozást tartson fenn ,megtermelve az összes költségét...önerőből,hogy adózni is képes legyen és még meg is legyen képes élni...ÉS HÁT
A pénzét utalja és tartsa az OTP-ben ,ki ne vegye,csakkk pénzért !!!Szar alak,ugyanakkor nála van kb négy öt JÓ ARAB AKI ÜZLETTÁRSA A PEREPUTTYNAK(pl a ZARA ÉS SZÁMTALAN KASTÉLY,SZÉKHÁZ BIZNIS )
Csizmás Kond
@vadnarancs: Na ide figyelj pribékivadék, húzz vissza abba a bolhanyakörves rézpengével hasított békanyálas retkestökalsóvak kitömött beste anyukádba...rohadtgyümölcs.
...és román... honnan a félkegyelmű eszed tokjából képzeled, hogy te vagy hivatott megmondani ki romám vagy ki szabad román legyen, ki a lószar vagy te hogy különbnek érzed magad a másiknál...még kecskeszarnak is kevés vagy nemhogy embernek.
lusta
@Csizmás Kond: Milyen haszonról beszél? Az államkötvényes letelepedési engedély alapja egy magyar állampapírokba való 300.000 eurós befektetés, melyet emiatt letelepedési államkötvénynek hívnak. Ez nem vétel, hanem befektetés, hiszen az összeg öt év után, a befektetés lejártakor teljes összegébenVISSZAJÁR. Se trükk, se csapda: a magyar állam garantálja, hogy a pénzét hiánytalanul visszakapja. A letelepedési államkötvényt csak egy szűk kör által ismert kritériumok alapján kiválasztott cégek közvetítésével lehet megszerezni. A letelepedési államkötvényt csak egy szűk kör által ismert kritériumok alapján kiválasztott közvetítő cégeknek a magyar állam 270.000 euróért bocsájtja rendelkezésre. Így a program végén a magyar állam nem 270.000 eurót, hanem 300.000 eurót fizet vissza a delikvensnek, plusz a kb. 60.000 eurós kamatot. Hát így néz ki ez a ˝remek˝ üzlet. nagyon sokan, nagyon sokat keresnek ezen az üzleten, de az állam erre csak ráfizet.
vadnarancs
@bundi: a retkes románok persze nincsenek beleszámolva, csak a szavazataik. Igen sokba került ott nekünk minden egyes szavazat, a mi pénzünkön okádja itt is az epét nem egy mocsok közülük!
vadnarancs
@Csizmás Kond: takarodj te mocskos román a fajtádhoz! Egy szar hazaáruló senkiházi vagy! Különbet sz.rok, mint a te gusztustalan fajtád!
Peller Anikó
@kond: "nincs az a bolond aki valakinek ingyen adna valamit"

Nem is ingyen van, hanem 300 000 euró.

"az a pénz amit a fizetettmigráncsok adnak valahol hasznot kell hozzon az államnak"

Normális világban igen. De mivel a pénc nálunk el lett lopva, a visszafizetést és a kamatokat nekünk kell majd kitermelni ha egyáltalán valaki ezt vissza akarná fizetni. Nem gondolom, hogy ez szándéka lenne a kormányzatnak.

Vagy gondolod, hogy pl. a manyu pénztárt majd vissza akarják fizetni? Vagy a kuesztort esetleg?
vadnarancs
@lusta: azt a mocskos románt is a mi pénzünkön élteti a dakota. Cserébe hazudnak, tolják a szekerüket és rá szavaznak. Mocskos gerinctelen szemétláda mind! A mi pénzünkön élősködve veri itt s nyálát! Remélem sorra kerül ez a köcsög is hamarosan!
Csizmás Kond
@lusta: Az ami az egyiknek befektetés az a másiknak is haszon...
A kinaimigráncs azért fektet be, jobbanmondva azért köti le a pénzét öt évre, hogy azalatt valami más jövedelemre is szert tudjon tenni. Tehát leköti a pénzét ezért beutazhat Magyarországra és tovább befektethet, bizniszkedhet költekezhet vagy csalhat...és öt év múlva kezdheti elölről.
Az, hogy ki húz hasznot belőle az nagyon széles skálán mozog...mert nem csak az nyer aki direkt nyer hanem az is aki indirekt, tehát a jövedelmi adókból stb stb...
...amúgy ha tudsz valamit a ráfizetésről amiről beszélsz szívesen elolvasom...
Csizmás Kond
@Peller Anikó: Anikó...ilyen meséket bárki tud mondani...sőt már sajnos csak ilyeneket hallani...de most nem kávézunk tehát ha ki tudnád fejezni, hogy ki mit lopott, mikor és mennyit és mindent ami erről a fizetettmigráncsos esetről szól sokkal meggyőzőbben hangzana.
Peller Anikó
@kond: nem sajnos, a fizetettmigrácsos elszámolást nem láttam, igazad van. Ha állampapírt adtak érte az csak egy fecni, van aki bízik benne. A Questor is így működött amíg bíztak benne.

A magánnyugdíjpénztárból felvett kölcsönt azonban nem gondolom, hogy vissza akarnák fizetni.

Ja, hogy az nemis kölcsön volt hanem einstand? Itt már bármi megeshet.
Cicamama55
"nincs az a bolond aki valakinek ingyen adna valamit sem ország sem egyén sem intézet" @Csizmás Kond: szavait idéztem. Mily nagy igazság! A kettős állampolgársággal járó előnyöknek mi az ára???
Csizmás Kond
@Peller Anikó: ..megeshet...persze hogy meg de ha mégse akkor is lesz aki azt hiszi, hogy megtörtént...:)
...amúgy a magánnyugdíjpénztárosok többet csaltak és loptak a befizetőktől mint amit az államra fogtak, ugyanis a nyugdíjpénztársusmákolással nagyon sok mai nyugdíjasnak nem lenne ma nyugdíja ha az állam nem lépi meg azt amit meglépett
Csizmás Kond
@Cicamama55: ..ha tőlem kérdezed nem tudom...de te gondolom el tudod magyarázni.
lusta
@Csizmás Kond: Drága sztrovacsek, hol az a haszon? 270 ezret kap az állam és 300 ezret kell visszaadni, meg ugye a kamatokat meg rezsiszilárd villanyszámláját. A delikvensnek és családjának szabad mozgási lehetősége van az Unió területén és eszük ágában sincs Magyarországon letelepedni, vállalkozni. Giorgio, máltai kollégám nagyot nézett, hogy ilyesmi van idehaza, mert Máltán még a családtagok után is kell fizetni, meg van határozva, milyen értékű ingatlant kell bérelnie még az engedély megszerzése előtti évben, ami után valóban Máltán adózik is. lehetne még sorolni a máltai példát, mert ott bizony a költségvetésbe a GDP-hez mérten irtó sok az így befolyt lovetta.
Csizmás Kond
@Cicamama55: De én azért kérdezlek mert nem tudom...kérlek mondj néhányat.
lusta
@Csizmás Kond: Érdekes, mert a manyupok még így megroggyantva is többet hoznak a konyhára, mint az állam bácsi.
Csizmás Kond
@lusta: ...melyik ujjacskádból szippantottad ezeket az adatokat ?
eugen4402
@Csizmás Kond: Mit gondolsz, mi az oka annak, hogy már minden felől "ilyen meséket" lehet hallani..? Ahonnan nem is gondolnád, onnan is azt hallod, hogy "ebből elég!" Abban igazad lehet, hogy a letelepedési kötvények HASZNÁN osztozik az eladó és a vásárló, de vajon ki fizeti majd a révészt...?
Csizmás Kond
@lusta: manyup...nem tudom mennyire vagy érdekelt az ügyben de ott és akkor nem az volt a tét, hogy a magánpénztár vagy az állam nyer hanem az hogy a ma nyugdíjasát az állam csak akkor tudja kielégíteni, ha a fejetlenül becsüdített embereket visszaterelik az állami szférába...mert tudod a nyugdíjrendszer akkor még folyamatosságon alapult, vagyis az aktív dolgozók befizetéseiből lettek kifizetve a nyugdíjasok...szóval a folyamat megszakítása csak akkor válik lehetségessé ha kevesebb nyugdíjast kell kifizetni mint amennyi bevétel keletkezik ahhoz pedig idő kellett és nem kölcsön ahogy Gyurcsány elképzelte.
...tehát a haszon azé aki ma megkapja azt a kevéske járulékát...
nagyvarad
@Csizmás Kond: "Lehetséges magyar állampolgárságot szerezni, ha letelepedési államkötvényt veszek?
Igen és nem. A jelenlegi szabályozás szerint valaki csak akkor folyamodhat állampolgárságért, ha már több éve rendelkezik letelepedési engedéllyel. Azonban már előkészületben van egy olyan javaslatcsomag, amely a letelepedési államkötvény program befektetői számára lehetővé tenné a gyorsított eljárást. Lépjen kapcsolatba szakértőinkkel, és tájékozódjon a legújabb fejleményekről!" Szóval magyar ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT is kapnak.
Csizmás Kond
@eugen4402: ...az a minden felől lehet visszhang is...
..téged mindig ennyire izgatott a költségvetési politika ?
nagyvarad
" Bombaüzletet sikerült létrehozni Rogán Antal ötlete alapján” - jelentette ki az országgyűlési képviselő. Hozzátette: „bombaüzlet mindenkinek, aki benne van, csak a magyar államnak és az adófizető állampolgároknak nem, ahogy az lenni szokott”.
A letelepedési kötvényekkel több mint 100 milliárd forintos bevételhez jutottak az azzal kereskedő, többségében offshore hátterű cégek, miközben a magyar gazdaságnak ebből nem született előnye - fejtette ki a Jobbik politikusa. Egy korábban jogerősen elítélt orosz állampolgár is letelepedési engedélyhez jutott hazánkban a magyar letelepedésikötvény-programnak köszönhetően – számolt be saját információira hivatkozva a Magyar Nemzet keddi száma. A lap azt is megtudta, hogy a kötvényeket forgalmazó cég, az Arton Capital Kft. tulajdonosa, Balogh Radosztina Rogán Antal egyetemi társa volt, akivel a mai napig tartja a kapcsolatot a miniszter." jobbik.hu/hireink/fidesznek-bombauzlet-az-orszagnak-nemzetbiztonsagi-kockazat-letelepedesi-kotveny
Csizmás Kond
@nagyvarad: ...nahát...hogy te mi mindent tudsz...és ki adta ki azt a törvényt és mikor ?
---ja ...és ha ez így megy akkor holnap akár a királysági jogutódlása is bekerülnek...
kemeati
@nagyvarad: csak 2-4 év után kapnak állampolgárságot.Nem rossz üzlet a seggnyaló ovisoknak 4 év alatt 80.000 migráns fogadtak be több mint 1 milliárd euróért.Mennyi lett volna a hivatalos 1294!!!
Csizmás Kond
@nagyvarad: " ájékoztatás tartózkodási engedélyt kérelmezők számára

A Letelepedési Magyar Államkötvény az államháztartásért felelős miniszter külön rendeletében meghatározott feltételekkel kibocsátott, 2015. január 1-jét követően 50.000,- euro névértékű, legalább ötéves futamidejű, kamatszelvény nélküli államkötvény. A Letelepedési Magyar Államkötvények névérték alatt, ún. diszkont áron kerülnek kibocsátásra és lejáratakor a névérték kerül kifizetésre. A névérték és a diszkont ár különbözete biztosítja a jogszabályi előírások szerint számított hozamot.
A Letelepedési Magyar Államkötvényeket csak olyan vállalkozás vásárolhatja meg, amely kizárólag Letelepedési Magyar Államkötvénybe fektet be és szerződéses jogviszonyban áll ezen tevékenység vonatkozásában az Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársasággal („ÁKK Zrt.”).

A Harmtv. 110.§ (11) bekezdésével összhangban a 2015. január 1-jét követően benyújtott kérelmek vonatkozásában kérelmezőnként 300 000 euró össz-névértékű Letelepedési Magyar Államkötvényt kell lejegyezni (vásárolni).
A fentiek szerinti vállalkozás ennek megfelelően legalább ötéves futamidejű értékpapírt bocsát ki, amelyből (és nem a Letelepedési Magyar Államkötvényből) kell a Magyarországon tartózkodási engedélyt kérelmezőknek legalább 300.000,- euro névértéknek megfelelőt legalább 5 évig birtokolniuk. Ezen értékpapír egyes konkrét jellemzőiről (különösen például a kamatozásról, vagy hozamról) a magyar jogszabályok nem rendelkeznek. A vállalkozásnak rendelkeznie kell az adott ország joga szerint a tevékenység végzéséhez szükséges valamennyi engedéllyel. "
eugen4402
@Csizmás Kond: Egy percig sem vitatom, tényleg lehet visszhang is ebben a hangzavarban, de ha minden olyan harmonikus tündérország lenne, mint ahogy a bárgyú M1 sulykolja, akkor a visszhangokat is elnémítaná a nyilvánosság.
Most - sajnos - a primer hangforrásokat némítja el a hatalom. A költségvetés csak annyira érdekel, amennyiben a "magyar emberek" fennmaradását szolgálja, vagy ellehetetleníti...
nagyvarad
@Csizmás Kond: A letelepedési kötvényt 2012 végén találta ki Rogán, azzal a céllal, hogy a gazdag, de az unióba nehezen bejutó embereknek "megkönnyítsük a ki- és beutazását", illetve, hogy ők majd ezáltal "munkahelyteremtő beruházásokat" hajtsanak végre Magyarországon.Ha egy gazdagabb kínai ugyanis a letelepedési kötvénnyel akarna bejutni az EU-ba, nem vehet közvetlenül az államtól letelepedési kötvényt. Rogánék ugyanis azt akarták, hogy ezt csak hét közvetítő cégen keresztül tehesse meg. Megkérdeztük Fideszt is, hogy miért szükséges, hogy közvetítőcégek sokszorosát keressék annak, amit az állam nyerhet az egészen. Azt válaszolták, hogy "a nemzetközi gyakorlat az, hogy minden ország közvetítőkre bízza ezt a tevékenységet." Azt is leírták, hogy "a cégek megbízási díjait a piac árazza be, az államnak semmilyen ráhatása nincs erre a területre." Az államnak, azaz az adófizetőknek pedig ráadásul épp vesztesége van az egész ügyeleten, mivel most a piacinál magasabb hozammal adjuk ezt kötvényt. " index.hu/gazdasag/2015/01/29/valaki_boduleteset_kaszal_rogan_otleten/
Csizmás Kond
@eugen4402: ...a visszhangot nem lehet némítani...az magától némul...:)
a költségvetésnek meg érdeke a magyar ember élete különben miből élnének meg a haszonélvezői ?
nagyvarad
@Csizmás Kond: Az ötlet régi. " A letelepedési kötvényt 2012 végén találta ki Rogán, azzal a céllal, hogy a gazdag, de az unióba nehezen bejutó embereknek "megkönnyítsük a ki- és beutazását", illetve, hogy ők majd ezáltal "munkahelyteremtő beruházásokat" hajtsanak végre Magyarországon.Ha egy gazdagabb kínai ugyanis a letelepedési kötvénnyel akarna bejutni az EU-ba, nem vehet közvetlenül az államtól letelepedési kötvényt. Rogánék ugyanis azt akarták, hogy ezt csak hét közvetítő cégen keresztül tehesse meg. Megkérdeztük Fideszt is, hogy miért szükséges, hogy közvetítőcégek sokszorosát keressék annak, amit az állam nyerhet az egészen. Azt válaszolták, hogy "a nemzetközi gyakorlat az, hogy minden ország közvetítőkre bízza ezt a tevékenységet." Azt is leírták, hogy "a cégek megbízási díjait a piac árazza be, az államnak semmilyen ráhatása nincs erre a területre." Az államnak, azaz az adófizetőknek pedig ráadásul épp vesztesége van az egész ügyeleten, mivel most a piacinál magasabb hozammal adjuk ezt kötvényt. " index.hu/gazdasag/2015/01/29/valaki_boduleteset_kaszal_rogan_otleten/
Csizmás Kond
@nagyvarad: A letelepedési izét nem Rogánék találták ki, azt mát évezredek óta alkalmazzák a világon különböző formában és Rogánék előtt mát majdnem minden uniós ország használta...ez csak nekünk új vicc.
nagyvarad
Egy régebbi cikk a kötvényről: 2013. 2. 25.- Gazdaságpolitika - "Bár a letelepedési államkötvényről szóló törvénymódosítást már tavaly decemberben elfogadta az Országgyűlés, azonban a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz még egyetlen egy igénylés sem érkezhetett be befektetői letelepedés iránt, miután az ahhoz szükséges speciális államkötvény kibocsátásának részletes szabályait meghatározó NGM-rendeletet csak a múlt héten hirdették ki a Magyar Közlönyben. Várhatóan azonban még egy ideig várni kell az első befektetési célú letelepedési engedély kiadására, miután az Országgyűlés gazdasági bizottságának még jóvá kell hagynia azokat a vállalkozásokat, amelyeken keresztül a külföldiek megvalósíthatják a legalább 250 ezer euró összegű befektetésüket. "
nagyvarad
@Csizmás Kond: " Máshol épp, hogy nem így megy
A többször példaként hivatkozott brit program sokkal szigorúbb, ott angol vízumot kapnak azok, akik legalább 1 millió fontot (405 millió forintot) befektetnek brit értékpapírokba és esetleg kisebb részben ingatlanba. Majd öt év után kérvényezhetik a letelepedést. Az egyébként jóval kisebb kezelési költségeket az állam magánál tartja, és bármelyik ügyvédi iroda segédkezhet az ügyfélnek.
Görögországban sem kölcsönadáshoz, hanem valódi befektetéshez kötötték a pénzes vízumot, legalább 250 ezer euróért kell ingatlant venni, vagy legalább 10 új munkahelyet hozó befektetést az országba vinni. Portugália és Spanyolország félmillió eurót kér és ingatlanvásárlást, Ciprus 300 ezer eurót, Málta 650 ezret. De minden más hivatkozott országban jellemzően valódi befektetéshez kötött a dolog, sokkal drágábbak ezek a programok, és a kezelési költség inkább az államnál landol offshore cégek helyett."
nagyvarad
"Se szegény migránst, se gazdag migránst ne lehessen betelepíteni Magyarországra. Se szegény terrorista, se gazdag terrorista ne érkezhessen Magyarországra. Se Jean-Claude Juncker ne tudjon Magyarországra telepíteni bevándorlókat, se Rogán Antal" – sorolta Vona Gábor, aki megismételte: pártja csak akkor szavazza meg az alkotmánymódosítást november 8-án, ha az letelepedési kötvényre is vonatkozik majd. hvg.hu/itthon/20161018_vona_ultimatumot_adott_orbannak
Csizmás Kond
@nagyvarad: ...angol példa...az a sok indiai, ázsiai meg fekete mind fizetett ?
Nessy
A magyar gyakorlat jelenleg az, hogy ha valamelyik megbízott társaságnál jelentkezik 50 kis zöld emberke a Marsról, és leteszi a pénzt, símán megkapná a kötvényt a vele járó kedvezményekkel egyetemben! Kicsit sarkítva!
lusta
@Csizmás Kond: Ha a butaság fájna.
Commonwealth of Nations
verőce21
"...74 állampolgár Pakisztánból 64 pedig Iránból érkezett. Jelentős még az irakiak (51 fő), valamint az ukránok és a szíriaiak (50-50 fő) létszáma is."
Vagyis összesen 239 fő az, aki bizonyítottan muszlim közegből érkezett! Kicsit más...
De ezeknek legalább a neveit tudjuk. :)
nagyvarad
" Kik kapták az engedélyt? (2016. április 25.)

Ez év március végéig 3490 letelepedési államkötvényt jegyző külföldi kapott Magyarországon tartózkodási engedélyt, a családtagjaik száma pedig 6148 fő. Letelepedési engedélyt 2249 személy kapott, az ő családtagjaik száma pedig - akik szintén letelepedhetnek az országban - 3871. A számokat Pintér Sándor belügyminiszter közölte két szocialista képviselő kérdésre válaszolva.
Tartózkodási engedélyt kínai, orosz, iráni, ukrán, pakisztáni, szír, iraki, török, szaúdi, libanoni, kazah, egyiptomi, jordán, algériai, líbiai, azerbajdzsáni, tunéziai, üzbég, vietnami, indiai, marokkói, St. Kitts and Nevis-i, jemeni, nigériai, palesztin, dél-afrikai, afgán, amerikai, bahreini, bangladesi, belorusz, gaboni, katari, belizei, hongkongi, kanadai, kirgiz, szudáni, thaiföldi és togói állampolgárok kaptak." www.napi.hu/magyar_gazdasag/hanyan_jottek_letelepedesi_allamkotvennyel_magyarorszagra_pinter_valaszolt.613758.html
nagyvarad
Ugyan ez hangzott el a királyi TV-ben is a M1-n." Az ÁKK az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében ismerteti: a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal eddig 3649 engedély kiadásáról számolt be ugyanerre az időszakra vonatkozóan." + a családtagok ( "Ügyfelünk ezzel a csomaggal letelepedési engedélyt szerez magának és családjának (házastársának és kiskorú gyermekeinek ").
www.hirado.hu/2016/08/03/2016-kozepeig-3645-letelepedesi-allamkotvenyt-ertekesitettek/
Jozefina
És hol telepednek le??? Felcsúton, vagy mégis melyik magyar településen és mihez kezdenek??
bundi
@Csizmás Kond: ok...fussunk neki mégegyszer remélem te is megérted..."Nem vagyok pénzügyész, viszont annyit tudok, hogy ma nincs az a bolond aki valakinek ingyen adna valamit sem ország sem egyén sem intézet. ..."
igazad van...nem adnak ingyen semmit...kivéve ha nem nekik kell a pénzt visszafizetni...és ha azon a pénzen amit nektek kell majd visszafizetni, azon kötvénytulajdonosonként kb 45-60 000 eurónyi közvetítői díjat valamint a törvény alapján a kamatok is a közvetítőcéghez vándorolnak
gepnarancs.hu/2016/08/hatalmasat-bukik-az-allam-rogan-otleten-habony-baratai-meg-jol-jarnak/
"A probléma abból adódik, hogy a Rogán által kidolgozott törvény bebetonozta a közvetítők hasznát: leszögezte, hogy a kamat nem lehet évi két százaléknál kisebb. Az első években még mindenki jól járt az ügylettel. Az Európai Unión kívüli országok állampolgárai 250 ezer euró befizetésével tartózkodási, majd letelepedési engedélyhez jutottak. Ennek birtokában szabadon utazhattak és üzletelhettek az EU-ban, nem kellett kiváltaniuk a schengeni vízumot. A gazdasági bizottság által kiválasztott – egy kivételével offshore-helyszíneken bejegyzett – cégek állampapíronként minimum hétmillió forintot kerestek, plusz felszámoltak ­45–60 ezer eurónyi (13,9–18,6 millió forint) közvetítői díjat is."
erről a nol.hu-n volt egy közgaszdászok álltal készített összegzés...de ennek a vezéredék a torkára léptek...
nol.hu/belfold/hatalmasat-bukik-az-allam-rogan-otleten-habony-baratai-meg-jol-jarnak-1629407
mert ugye az a szép ebben a népszabis dologban, hogy még az archívumot is törölték...
és a másik...
"A letelepedési izét nem Rogánék találták ki,"
igaz nem ők találták ki, de máshol sokkal szigorúbbak a feltételek és a magyar törvényi hátteret ami miatt akkorát buknak az adófizetők, és a tóni meg a habony a vezérnek akkorát szakít azt a tónika eszelte ki...máshol nincs ilyen szabályozás...
bundi
@Csizmás Kond: tehát ha valaki jegyez 300 000 euróért egy ilyen micsodát akkor 5 év múlva visszakapja a pénzét...de ebből a vezér csahosai leszednek 45-60 000 euro küzvetítési díjat és az évi 2 százalék kamatos kamat is hozzájuk vándorol...és az 5 év végén az állam kártalanítja a kötvény tulajdonost 300 000 euroval
Borsodi
Orbán szereti a Hazáját és a Magyarokat [átverni ]
Anyaország :: 2016. október 18. 14:04 :: 41 hozzászólás
Megkezdődött az ukrán gazdasági bevándorlók behozatala - de erről persze nem szól plakátkampány

Egyre több az ukrán vendégmunkás a munkaerőhiánytól terhelt Magyarországon, az Index Jászfényszarun és környékén készült riportja szerint ők a legolcsóbban behozható gazdasági migránsok. Itthon lakást építenek nekik, a cégek igyekeznek vonzóbb alternatívát mutatni a csehországi vagy lengyelországi munkaadóknál. Zoom A munkaerőhiányt EU-s bevándorlókkal enyhíteni nyilván nem jöhet szóba, maradnak a környékbeli bosnyákok, szerbek és ukránok, közülük az utóbbiakat a legkönnyebb rábírni a mobilitásra a háború miatt. Betelepítésüket a kvótakampány hajrájában feltehetően nem akarták nagydobra verni a hivatalosságok, pedig Magyarországra költözésüket egy sor szabályozással is enyhítették az döntéshozók. Jászfényszarun élnek a Samsung "eltitkolt" ukrán munkavállalói. A munkások többsége a helyi gyárban tévéket szerel össze, futószalag melletti, betanított munkával. Bevándorlási programjukat nyáron indították, augusztus végén érkeztek az első ukrán vendégmunkások, jelenleg 120-150-en vannak, és a számuk egyre nő. A cég egyébként elzárkózott a lap kérdéseitől, így ennél konkrétabbat nem lehet tudni róluk. Zoom Amikor a céges buszokkal érkező vendégmunkásokhoz odamentek az újságírók a cég előtti parkolóba, a biztonsági őrök elzavarták őket, és a fényképeiket is letöröltették. Annyit azonban ki lehetett deríteni a helyszínen, hogy a közeli Tóalmásról és Jászberényből érkeztek. Tóalmáson többen a kemping nagyobb, egyszintes kőházában élnek, Jászberényben pedig egyszerűbb társasháznak beillő munkásszállásokon laknak a vendégmunkások. Úgy tudják, napi ezer forintért bérelik nekik a szállást. A lakók panaszkodtak, hogy még nem indult be a fűtés, és internet sincs egyik szálláson sem. A városban egyébként már épülnek az új, ukrán munkásszállásnak szánt társasházak, a szomszédok...
vadnarancs
@Borsodi: szerinted a bérrettegők erre mit lépnek?
bundi
@Csizmás Kond: egyébként sok ilyen tőnis dolog van amire fura szemmel kellene néznetek...
pl.:
index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2016/10/19/ujabb_tuti_uzletet_kapott_rogan_feltalalotarsa/
ls ugye ezeket a plusz milliárdos terheket nem tolják a nyakatokba a cégek...
korell
Minden árucikk. A kérdés az, hogy kinek éri meg? Hol a "haszon"? És ha majd vissza kell fizetni ezeket a "befektetéseket", ki fogja megtenni és miből?
A legfontosabb kérdés, hogy ki hatalmazta fel ezeket az embereket arra, hogy a haza nevében és a haza egy-egy szeletét előre, magas kamatra árusítsák?

Ó, persze, ezek a "migránsok" nem is arabok, hanem kínai a többség... mondja némelyik nagyonokos!
Miért, a kínai jobban hasonlít ránk, magyarokra? Az írásunkra, a kultúránkra? Hiszen még külső megjelenésben sem!
Persze, Kínában nincs háború.

Csak kíváncsiságból szeretném tudni, hányan és kik vesznek Kínától letelepedési kötvényt?

Attól tartok, hogy a letelepedési kötvények jóval erősebben fog fájni nekünk, mint az a párezer arab, akitől annyira félünk.
Csizmás Kond
@bundi: Ember...ezt hogy nem unod ?...gondolod hogy érdekel valakit a sületlenségről előadott zagyvaságod...kitalálsz meséket és itt szórod, olvasd el a határozatot és annyi, nem az a fontos hogy te abból mennyit értesz meg hanem az hogy ott mit ír.
Csizmás Kond
@bundi: ...elnézést de mi az a tőnis dolog ?
bundi
@Csizmás Kond: bocs a sületlenségekért...de bedőltem a "2012. évi CCXX. törvény" aa pontjának, " magyar állam által kibocsátott kötvény másodpiaci hozamánál 1,5 százalékponttal alacsonyabb, de legalább 2 százalék," tudod most épp 4-5 ször akkora mintha a piacról finansztíroznák...valamint egy idei jogszabálymódosítás visszamenőlegesen is letelepedési engedélyt ad azoknak akik ezt veszik:
crwwgroup.net/fontos-valtozas-magyar-letelepedesi-kotvenyeknel/
de ha a nagy anomáliára vagy kíváncsi...csak írd be a keresőbe:
pl
blog.atlatszo.hu/2015/06/letelepedesi-kotveny-a-jo-bevandorlok-penzt-hoznak-az-offshore-konyhara/
de mondom "gondolod hogy érdekel valakit a sületlenségről előadott zagyvaságod...kitalálsz meséket és itt szórod, olvasd el a határozatot"
legalább vedd a fáradtságot hogy elolvasod amire hivatkozol...tudod:
"Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) tájékoztatása szerint 2015 első negyedévében a 250.000 eurós névértékű kötvényből 2,9 millió euró, a 300.000 névértékűből 4,8 millió euró folyt be a magyar költségvetéshez, ami forintban, 2,3 milliárd.

A Rogán vezette bizottság által jóváhagyott közvetítő cégek jelentkezőnként már 34 ezer euróhoz jutnak hozzá, ehhez jön még a 45-70 ezer euróba kerülő kezelési költség, így összesen jelentkezőként 79-104 ezer euró (forintban 23-31 milliót) üti a közvetítő cégek markát.

2014-ben közel 2000 db letelepedési kötvényt adtak el, ha idén is marad ez a trend, akkor kb. 50-60 milliárd forint jut a közvetítőcégekhez."
és csak a példa kedvéért itt az egyik közvetítőcég lapja:
helpers.hu/hu/services/immigration/investment-program/
a lap alján megleled az áraikat...
"ÁRAINK

Befektetés (öt év után visszajár): 300.000 euró
Egyszeri eljárási díj az egész családnak: 60.000 euró"
ebből kötvénytulajdonosonként lejön 34 000 euró...tehát a cégek haszna most kb 95 000 euró offshore paradicsomokban...míg az ország 5év után visszafizet 300 000-et
na mot a kérdés...te miről beszélsz?...
Csizmás Kond
@bundi: Az államkörvény minden országban egyfajta hitel, vagyis nem a bankoktól hitelez pénzt az állam hanem egyénektől. Előnye hogy kisebb a kamat, hátránya hogy apránként jön és sok munkát igényel. ...a többi sületlenség...és mond már végre meg mi az a tőnis.
bundi
@Csizmás Kond: még egyszer csak a gyengébbek kedvéért...
"..elnézést de mi az a tőnis dolog ?"
a tisztelt vezetőitek titeket teljesen hülyére vesznek...és még büszkék is vagytok a jelek szerint rá...például...a vezérnek van családja és a család tagjai saját lábra akarnak állni...na most mivel ti nagyon okosok vagytok...nem nyomhatják le a torkotokon, hogy minden adózó nyomjon évi 15-20 ezret a nagy családnak...nem ti nem vagytok ennyire hülyék...(vagy mégis?)...ezért hoznak különböző agyafurt törvényeket...például mindenkinek aki szeretne az unióba jönni de az unió nem szeretné ha odamenne kel kölcsönadnia a vezérnek bizonyos összeget amit 5 év múlva visszakap...de...ezt csalk olyan cégeken keresztül teheti meg amit a saját lábon álló családtagok vezetnek esetleg ezek strómanjai...és ezért ők bizonyos közvetítői díjat kapnak...j(elen esetben 95 000 eurót)...amit ugye az adófizetők majd visszaadnak...
vagy amire te is kérdeztél a tónizással...a csúnya bankok eztán csak úgy bankolhatnak ha egyes emberek strómanjai ezt engedik nekik...jó pénzért...mert ugye csak egy cég teheti ezt az országban..."Mint arról már többször írtunk, a kormány nyári rendelete szerint minden magyar banknak és befektetési vállalkozásnak auditálnia kell az informatikai rendszerét, amire november 18-ig szerződést is kell kötniük. Viszont egyelőre azon a listán, hogy milyen cégek végezhetik el ezt az auditot, egyetlen cég szerepel, a Hunguard, Csik Balázsék cége. A Világgazdaság szerint ez milliárdos megrendeléseket garantál a cégnek."...és természetesen ezt az összeget a bankok az adófizetők nyakába tolják...
kb erről beszéltem ...és még sok ilyen van...a háttérhatalom nagyon furmányos...de tudom ti nem vagytok hülyék hogy ilyen könnyen meg lehessen vezetni titeket...ti okosak vagytok nem?...hen?...cicamica...okos vagy?...
Csizmás Kond
@bundi: ...lefogadom ufó vagy...hol élsz vazzzeee...mondj egy országot ahol a vezető nem nézi a saját és családja jövedelmét és minden bevétele különmunkából származik.
bundi
@Csizmás Kond: na most az előbbinek mi köze volt mindehhez...vagy csak azt akartad mondani ezzel, hogy az államkötvények már csak a hozamok miatt is jobban megérnék az országnak mint ez a letelepedési kötvény?...vagy mire akartál ezzel célozni...tudom nagyon oks vagy...nem akarlak lebecsülni tehát türelmesen várom, hogy elmondd..nekem kis butának a tutit...
Csizmás Kond
@bundi: ja...és kérlek pontosíts a tőnissel kapcsolatban...valami szótári vagy kifejezési formában ...hol kik és milyen nyelven használják és mire ???
bundi
@Csizmás Kond: öööö pontosabban?...tehát ez a tuti?...hogy minden adózó szimplán összedob 15-20 rugót csak hogy a rasi külön lábon élhessen?...és melyik is az az európai uniós ország ahol ez így megy?...mondj egy országot albánián románián és bulgárián kívül...habár a románok is bekeményítenek lassan és lehagynak titeket ..."hol élsz vazzzeee..."...hát nem ott...
bundi
@Csizmás Kond: tudod tabletről pötyögök épp...de ha ezen akarsz lovagolni:...tőnis-helyesen tónis...pontosabban rogán antal.
és a legutóbbi huncutsága...
index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2016/10/19/ujabb_tuti_uzletet_kapott_rogan_feltalalotarsa/
ez megvolt és most te jössz a válaszokkal...vagy ahhoz túlontúl okos vagy?
Csizmás Kond
@bundi: ...cccc...az államkötvénynek nem hozama van hanem roppant alacsony kamata...ezért éri meg.nekik. Az hogy az milyen formába vagy néven kínálják az teljesen mindegy sőt a letelepedéssel még inkább nyernek mert az csak öt évre szól tehát akinek bejön a biznisz a ismét vesz és így akár többet is nyerhetnek.
...vagyis lószart anyu...volt tőnis nincs tőnis...
az összedobás hol adakoznak 15-20 rugóval a királynak ???...vagy ez is csak ugyanolyan habogás mint a az a tőnis ?
bundi
@Csizmás Kond: tehát vazeeee...mondj egy európai országot ahol ha a vezetőről kiderül, hogy a családjára szabja a törvényeket nem húz el a balfenéken sunnyogva vazeee...ez a vazeee tetszik...bocskorosoknál ez most a menő?...én már kinőttem ebből vazeee...de a kedvedért símán használom vazeeee.csak higy othon érezd magad vazeeee...
Csizmás Kond
@bundi: .ja bocskoros...ismét vékonyra sikeredett a civilizált sminked...parasztnak is alávaló lennél ezzel a kultúrával.
...amúgy magamat tudom csak hibáztatni hogy ilyen szaralakkal ismételten szóbaálltam.
bundi
@Csizmás Kond: olvass vazeee...leírtam...magyarul...oké nem románul...vazeee...
ma 11,41...
ja és a hozamok alakulásáról...gondolom ezt közölted az akk központtal és a bankszektorral is, hogy rosszul tudják...
www.netfolio.hu/arfolyamok/kotveny
itt például megnézheted hogy az államkötvények HOZAMAI hogy állnak a letelepedési izéd 2%-hoz mérten
vagy itt az akk honlapja...
www.akk.hu/hu/statisztika/hozamok-indexek-forgalmi-adatok/referenciahozamok
"...vagyis lószart anyu..."
okoskodj kicsit tovább...
bundi
@Csizmás Kond: elnézést kissé lemaradtam...a válasz helyett miért ez az alpári hangnem..."tudom parasztnak is alávaló lennék"...de amikor erdélyben a házaitokat fördőiteket templomaitokat újítottuk fel ingyért a szabadságunkon kissé más volt a hangnem...tehát...vazeeee...egy példát európából...ahol ennyire durva a törvényhozás...
Apatszerek
@bundi: A politikai lózungokat értelmesnek minősített személy hanyagolja, a statisztikai kimutatásoknak felülni csak gondolkodásra mentes személyek tudnak, akiknek állandó:,
mit mondhatok, az ideológiailag kötött pártok biztosítják, a vezetői a vezetetteknek. a baloldal "hajtóvadászatot" folytat, mert az 1998-as választáson "megvertem nagy legendájukat, Horn Gyulát". Európa baloldala "baloldali Magyarországot akart, de nem kapta meg", ezért "engem tesznek felelőssé", és "mindegy, hol bukkanok fel Európában, megpróbálnak botrányt csinálni"
Ezt hozza a mindenkori hatásvadász idegen érdekeltségű gondolatokkal tűzdelt bulvár média,
amire vevő a gondolkodásra mentes, elhalt önérzetű; magát semminek tartó személy-(ek ) ...
Követve a bulvár hirdetéseket készpénznek vevő politikailag beágyazott, idegen testek...
Csizmás Kond
@bundi: namégegyszer és utoljára kis mócsing.
..Erdélyben hogy kinek van háza azt most hanyagoljuk, az embert nem az határozza meg ki hol született, hol a háza vagy hol él, hanem az hogy ki nevelte mennyit tanult és azt kitől...mert a stílusod alapján te születhettél volna a menyországban is akkor is ökör maradsz.
...amúgy a migráncs mivoltoddal helyedbe inkább befognám...hát ennyit a te magyarnak nevezett majomkodásodról.
vadsanca
Ezek a bevándorlók lesznek az új magyar rabszolgák? Ennyire sok a betöltetlen munkahely? Igazából ez a legnagyobb vicc amit a kormány elsütött. A mi magyarjaink és Közép-Európa számos tagországából özönlenek nyugatra az emberek. Vajon miért? A "letelepedőink" is ezt fogják követni. -Ez a céljuk.- Egyáltalán mi van itt, amiért érdemes itt maradni? Már csak a jelenlegi közép,-és idősebb generáció aki marad és vége. Bejelenthetjük az államcsődöt. "Köszönet" az elmúlt 26 évért!
karma1
@kemeati: Az 1294 kvotabetelepitese menekultre az Unio adott volna penzt, fejenkent tobb mint 150 ezer eurot. A magyaroknak ebbol a penzbol kellett volna megoldania ennek az 1294 embernek a szallasat, ellatasat, ruha- elelem - gyogyszer es gyogyellatas koltseget, valamint nyelvoktatasat, es minden olyan dologhoz a segitseget, ami egy teljesen vagyontalan uldozottnek jarna,.

Igen am, csak annak a penznek utananezne az Unio, hogy mire is koltottuk, tehat azt nem lehetne ellopni.
Igy aztan inkabb marad nehany csokos meg a rogan helyzetbe hozasa, es mivel a 4. torvenymodositasba belefoglaltak, ha a kormany barmifele dontese negativ eredmennyel es extra kiadassal jarna, akkor az allam kivethet egyszeri adot, vagy meghatarozott ideig beszedendo adotm, amit a csoro kisembereknek kell megfizetni, nem orbannak es a tobbi maffiozonak,.\
Magyarul: a ,letelepedesi kotveny mindenkinek minden szinten jo - kiveve a magyar allamot es a magyar embereket, akiknek semmikeppen sem jo, mert majd nekik kell megfizetni ezt is, mint orban Varba koltozeset, Paks 2-t, es minden egyeb mast is, amit az allam cseszett el.
lusta
@vadsanca: Ilyenkor nem szakad rá a plafon.
1998 választási eredmények:
Fidesz: 29,27%
MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT: 34,72%
Csak úgy mellesleg, valaki Torgyánt megkérdezte?
kemeati
@karma1: Igazad van meg atombiztos helyet is csinálnak oda.Mit szólsz ovi új szomszédjához?
nagyvarad
2016. augusztus 31-ig 3915 személy számára összesen 12299 darab letelepedési államkötvényt jegyeztek le, de azt nem tudhatjuk, hogy pontosan mely közvetítő cégeknél: \"„az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-vel kötött szerződések részét képező adatok üzleti titoknak minősülnek”. A kötvényeket pályáztatás nélkül kiválasztott, jellemzően offshore hátterű cégek forgalmazzák. A rendszert úgy építették fel, hogy valójában soha egyetlen államkötvény sem kerül egyetlen letelepedni próbáló külföldi állampolgár tulajdonába, így a titokzatos közvetítőknek jelentős mozgásterük van - és magas profithányaddal dolgoznak.A 2013-ban induló rendszer egyik haszonélvezője, a közvetítő Arton Capital Kft. is kötődik Rogánhoz: a cég politikus egykori egyetemi társáé, Balogh Radosztináé, akivel ma is kapcsolatban vannak, találkozni is szoktak. A magasan legtöbb lejegyzést produkáló kínai \"piacon\" egy Nagy Kajmán-szigeteken bejegyzett cég közvetít, melyet az a kínai bankár képviseli, aki Habony Árpádnak foglalt helikopteres városnézést Hongkongban. A tulajdonosi, jövedelmi vagy adózási viszonyaiban áttekinthetetlen hálózat kitűnően alkalmas a letelepedni akaróktól beszedett pénz egy részének újraosztására, így nem zárható ki, hogy kormányközeli figuráknál landol a profit egy része!!! k-monitor.hu/adatbazis/cimkek/letelepedesi-kotveny-biznisz?gclid=CNKax5KD7M8CFUyNGwod73wCVA
Ó-buda
@karma1: Szerintem itt van Vona felelössége!Ha van esze NEM megy bele a kvota ügybe! O.V. mindenféleképp kicsinálja!Menekülni kell ettöl az embertöl!
karma1
@kemeati: Kedves, en mar honapok ota ezt ugatom mindenhol, hogy tessek osszehasonlitani a ket nevjegyzeket: az Interpol korozesi listajat a terroristak ellen, es a rogan-fele letelepedesei kotvenyt vasaroltak nevjegyzeket, es ha csak egyetlen nev is kozos a ket listan, akkor az mar azt jelenti, hogy orban beleegyezesevel eladtak az orszagot a potencialis terroristaknak!

Es lo"n! Itt az ekes bizonyitek arra, hogy igenis, a magyarok tevekeny segitsegevel jott letre a haza kiarulasa potencialis tomeggyilkosoknak. AMikor a belgaktol tudja meg a magyar titkosszolgasag, hogy a bataclani terrorista 3-szor is megfordult Magyarorszagon, ahol elokeszitette a robbantast!
Mi ez, ha nem hazaarulas???
Es eddig ezt az allitasomat miert nem cafolta meg egyetlen tetves troll sem ezen az oldalon?? Miert normalis az, hogy ezt megtehetetik a jelenlegi politikusok buntetlenul, sajat zsebre???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.