Eörsi Mátyás visszautasítja a kormány jelölését a Demokráciák Közössége nevű nemzetközi szervezet főtitkári posztjára – közölte a Demokratikus Koalíció.

Eörsi, a DK országos tanácsának tagja levélben tájékoztatta Szijjártó Pétert, hogy nem kíván élni a kormány jelölésével, mert

a demokrácia megerősödéséért küzdő globális nemzetközi szervezet élén nem állhat hitelesen olyan személy, akit egy, a demokratikus intézményrendszer lerontásában elhíresült kormány jelöl.

A jelölés visszautasításának okai ugyanazok, amelyek miatt a DK országgyűlési képviselői bojkottálják az Országgyűlést és a parlamenten kívül, ingyen folytatják a képviselői munkát – írta az ellenzéki párt.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Bármi volt is az előzmény, ez korrekt döntés Eörsi Mátyás részéről.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@Yoda69: 13.09
Azért mert te ezek szerint nem tudsz Eörsiről sok mindent, azért még képes vagy példaképül állítani mások elé? Elég furcsa DK szimpatizáns vagy!
Mondjuk ezzel most néhány nappal az '56-os megemlékezés előtt jobb is hogy nem dicsekedtek.
Nos Eörsi kollegája ez a Bauer Miklós volt:

"Bauer Miklós (Budapest, 1921. január 20. – Budapest, 2008. június 12.) jogász, az ÁVO, majd az ÁVH kihallgatótisztje, alezredese, Bauer Tamás volt SZDSZ-es képviselő apja.
1945 januárjától az ÁVO, aztán az abból formált, már önálló ÁVH tisztje lett. Péter Gábor, a szervezet leghírhedtebb vezetője, a „legjobb munkaerők” között tartotta számon."
hu.wikipedia.org/wiki/Bauer_Mikl%C3%B3s_(jog%C3%A1sz)

Azért ez nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni!
Szerintem!
Yoda69
@Béla333: mint irtam nekem is volt munkasor kollegam, megse lettem munkasor.
orban apja komcsi partitkar volt, orban meg besugo. Megis milliok szavaznak ra, meg sokan toljak a szekeret, anelkul hogy tudnanak rola.
Eriksson
@Yoda69: Légyszi, ne személyeskedj. Beszélhetnél első szám első személyben is.
Béla333
@Yoda69: 15.35
Gondolom annak tudatában, hogy Bauer Miklós volt AVH-s kihallgató tisz volt a választott munkatársa,még most is példaképed Eörsi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.