Az MSZP nem hajlandó tárgyalni a miniszterelnökkel az alaptörvény-módosításról, így Orbán Viktor kormányfő és Molnár Gyula MSZP-elnök keddi találkozóján az eheti uniós csúcs témáiról egyeztettek – közölte az ellenzéki párt az MTI-vel.

A szocialisták közleményében az áll, hogy miután az MSZP világossá tette, az alaptörvény megváltoztatásáról "a választók többségének felhatalmazása" nélkül nem hajlandó tárgyalni, "Orbán Viktor miniszterelnök elfogadta", hogy a Magyarországot érintő biztonságpolitikai ügyekben viszont van helye és értelme az egyeztetésnek.

Azt írták: Orbán Viktor kezdeményezte a találkozót, amelyen a csütörtök-pénteki Európai Tanács-ülés témái, a migráció, Oroszország és a kereskedelmi egyezmények kerültek elő.

Az ellenzéki párt tájékoztatása szerint Orbán Viktor jelezte, hogy örülne, ha az MSZP részt venne az alaptörvény módosításában, de Molnár Gyula határozottan kijelentette, hogy pártja erről nem hajlandó tárgyalni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Hogy mi az MSZP álláspontja az alaptörvény módosításról, azt 0rbán nem most kellett megtudja. Úgyhogy nem értem a csalódottságát.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
Hogy mi az MSZP álláspontja az alaptörvény módosításról, azt 0rbán nem most kellett megtudja. Úgyhogy nem értem a csalódottságát.
quadrocopter
Helyes, őrült, alaptalan baromságról nincs helye a vitának!
quadrocopter
@nemkati: Nem is röhej, hanem inkább siralmas, hogy egy érvénytelen népszavazásra hivatkozva alakítgatja az elmebeteg tákolmányát az agysorvadt!
nemkati
@quadrocopter: Ma a Klubrádióban megkérdezte valaki, hogy és vajon minden alaptörvény módosításkor kiadták díszkötésben az újabb alaptörvényt?
quadrocopter
@nemkati: Igen, csak annyit írnak a belső borítóra, hogy "7. gárnitszilárdságú kiadás!"
egyvandor
Nem értem ott a jobbik, valamint eddig sem volt szüksége más pártok véleményére. Egy valaki meg biztosan bármikor megvehető egy félrenyomásra.
egyvandor
@Horizont: Nem látom miért lenne közel az a végjáték. :(
egyvandor
@nemkati: Bevonják a régi kiadásokat, mert nagy teherbírású "alkotmányokasztalaira" a 90%-os "alkotmányosköltség" miatt nem tellett.
nemkati
@Horizont: Ja, és már az úniós országokból is kezdik kiutálni. :DD
nemkati
@egyvandor: Hihi, most elképzeltem, ahogy az alkotmány asztalok összeroskadnak a sok módosított példány alatt. :))
Cicamama55
@nemkati: "D" De az alaptörvény asztalkái is ebédlőasztal méretűek lennének mára, ha még használnák!
justhpeter
Már csak azt várom mikor kezd bedühödni. Mert ha Vona tartja magát, akkor ebből nem lesz módosítás.
Nessy
Attól függ, megvehető e Vona és a Jobbik. Félek, hogy igen. Legalább is egy két képviselője.
világlátó
Lássunk tisztán. A népszavazás eredménye a 3,3 millió NEM szavazat, aminek motivációit ismerjük. Kétségtelen, ez jelentős szavazat, de a kérdésre adható válasz okán. Azt is tudjuk már, hogy több ezer, pénzért " befogadott " itt lebzsel már, azaz dehogy itt, hanem valahol Európában.
Ezek a világ minden részéről ide kóválygott emberek, akikről aligha tudjuk kicsodák.Az is világos, hogy az EU. aligha döl a saját kardjába emiatt. Ha a kvóta szerint nem, majd másként kell osztoznunk Európa gondjaiból, ahogy eddig a " Róbert bácsi " jótékonykodásából, ami állítólag nem ajándék, hanem járandóság. Az is egyre világosabb, hogy a magyar nép nem zárkózik el a valóban menekültek átmeneti befogadásáról, elhelyezéséről, Isten és a világ előtti tisztességes gondoskodásukról, értelmes foglalkoztatásukról, tanításukról, folyamatos ellátásukról, természetesen erőnkhöz, lehetőségeinkhez mérten. Ezt viszont pontosan meg kell mondani, még akkor is, ha Európa és a világ előtt kitudódik, mennyiből él egy magyar család, különösen a dolgozó kisemberek családja.Ez így tisztességes, erkölcsös, benne van a segítőkészség, az önkéntesség, a szolidaritás, de az őszinteség is. Ha ezek alapján néhány ezer regisztrált, átvilágított, családot Magyarországra kell befogadni, akkor ezt meg kell tenni. A többi a szakhatóságok dolga. Ha arra gondolok, vidéki kisvárosainkban és falvainkban hány üres ház várja hogy végre kinyissák az ajtaját, akkor gond nélkül megtehetjük a menekült gyermekes családok befogadását. Hogy mi legyen a rengeteg fiatalemberrel, katonakorú férfiakkal? Bizonyára megvalósíthatatlan illuzórikus gondolat, hogy adjunk rájuk egyenruhát, kapjanak egy profi gondolatébresztő felkészítő tájékoztatást, vigyük őket vissza a saját országaikba és ott lássuk el őket fegyverzettel, adjunk a szervezett harccsoportok élére parancsnokokat és vívják meg a harcukat otthon a szülőföldjükön, miután tisztáztuk velük ki is az ellenség, hol van az ellenség.
Qqberci
@quadrocopter: Gyurmázik a gránit-tákolmánnyal...
világlátó
A mi országunk és annak népe nem nagyon tud mást, mint amit a hazai médiák folyamatosan önt rá. Az uralkodó politikai rezsim és tömegtájékoztatási apparátusa egy torz képet mutat az országnak, legfőbb problémának beállítva a migrációs problémát. Minden más ennek alárendelt.
Most a hadsereg tartalékosai 20 ezer főre kibővítése a legújabb ötlet. Ötletek egymás után, igérgetős körút , majd alaptörvény módosítás, kormány alapítványok, elvtelen paktumszerű együttműködés a jobbikkal, a polltikai marketing magas fordulatszámon, kdnp-s ötletelések a hívők számára nyújtott balkezes jobbkéz, a politikai ellenzék " etetése " újabb és újabb méregadalékokkal, lásd Széll Bernadett nyilatkozata Gyurcsányról, aki maga a probléma.
A legfőbb feladat a hazai közvélemény félrevezetése, orránál fogva vezetése, a megosztottság és az egymás ellen fordítás talaján.Most láttam egy komoly méretű reklámfelületet Szabó János szabadságharcosról, aki a Széna téri csapat kiválasztódott parancsnokaként tevékenykedett 56 őszén és telén.Az óriásplakátokon is hasonló , erős érzelmi töltésű képeket látunk. A forradalom / ellenforradalom dicső napjairól ömlik a megemlékezés, az egyre szebb, tisztább hősiesség.egyre több hőse szólal meg a különböző csatornákon. Legendák születtek eddig is, ezután is így lesz, mert a magyar nép szabadság szeretetének bizonyításához most nagy szüksége van a Brüsszelbe készülő miniszterelnöknek. A népszavazás, az október 23.-i ünnep erkölcsi súlya most összeadódik. Ezzel nyerni lehet az Európai Tanács ülésén.Az 56 -os történelmi események máris összekapcsolódtak a német egység megteremtésének ugyancsak történelmi eseményével.
A bajor miniszterelnök méltató szavai a pont az í.-re. A miniszterelnök útja Brüsszel felé a legszebb térkőburkolattal van kikövezve. Erre az a tény, hogy az Mszp. elnökével nem tudott megegyezni? Ugyan kinek is lehet ettől rossz éjszakája?Az ellenzék léte csupán képmutató álcája a hazai demokráciának, a többpárti plurális társadalmi berendezkedésnek.
Szókrakész
@világlátó: Ha megmondanánk kik az igazi ellenségek, akkor azonnal kinyírnák az összes bankárt, fegyvergyár tulajt, kereskedőt, ...!!!
Eriksson
Egy a lényeg véleményem szerint, hogy minden egy irányba mutat. Az egykor dicső, ünnepelt és csodált liberalizmus a saját dugába fog dőlni. A világ, benne Magyarország, nem fogja eltűrni, hogy az emberek egy bizonyos csoportja kénye-kedve szerint demoralizálja és ráerőszakolja akaratát minden más nemzetre.
karma1
@egyvandor: 18.14-re: EGYVALAKI??? Hat az egesz mszp frakcioilag elfogadta egy mellenyomassal a nepszavazas eredmenyekent azt, hogy megvaltoztathatjak az alapkatyvaszt...
karma1
Az a baj, hogy orban sosem volt olyan szegeny, hogy igerni ne tudjon - az ingyen van, es legfeljebb nem tartja be.

Ha vona most bedol neki, es elhiszi, hogy orban lemond a rogan fele letelepedesi kotveny-bulirol, akkor bizony vona naivabb,m mint egy 16 eves szuzlanyka...
orban most mindent meg fog igerni vonanak, es mar regen gozerovel azon dolgozik a takonyarpival meg lazarral, hogy milyen kiskapun folytassak ezt a bizniszt, oszt jonapot.
Viszont ha ezt lehuzza, akkor a jobbik konyortelenul nekimegy, es szarik majd koaliciora lepni veluk 2018-ban, pedig addigra a kdnp szepen ki fog halni magatol, nem lesz szovetsege orbannak.\
Valahogy megse sajnalom...
Szókrakész
"Keserű szájízzel jött el Orbán, miután találkozott az MSZP elnökével"

Orbán keserű szájízzel, viszont az mszp a köv. évekre üres kasszával távozott a "talcsiról".
világlátó
@Szókrakész: Sem ők, sem a többi párt nem érdemel közpénzből támogatást. Nem tudom mennyi is ez mindösszesen, de a Magyar Cirkusz Vállalatnál jobb helyen lehetne, sok egyéb más költséghely mellett, így az egészségügyben, a szegénység csökkentésében, az oktatásban - képzésben, a színházjegyek állami támogatásában, a természet - és környezetvédelemben, stb. A pártok nyílt és leplezett támogatása ezidáig oda juttatta a hazai választási rendszert, mint a demokrácia gyakorlásának egyetlen és igazi megnyilvánulását, hogy ma már mega kampányokkal kell felizgatni a társadalom kevesebb tűrőképességgel megáldott rétegét, hogy az urnákhoz járuljon. Így aztán elég a kézből etetett saját bázis a győzelemhez. A pártok elvesztették hitelességüket, tartásukat, tagjaik erkölcsi botlásai egy nevezőre hozták őket a romlott, bukott pártokkal. Így aztán tényleg igaza lesz a kocsmapultnál fröccsöző polgárnak, aki azt ismételgeti, ... az egyik 19, a másik egy híján 20.
Pedig eddig ezt nagyon silány és téves közbeszédnek tartottam, a tudatlanok csuklásaként minősítettem. Ha egy pártnak nincs társadalmi elfogadottsága, lapja se legyen, állami támogatása se legyen.A Népszabadság az más kérdés. Ha a mögöttes politikai érdekcsoportoknak nincs is mondanivalója, a korabeli baloldali napilap, a mai Népszabadság marad az egyetlen olyan eszköz, ami legalább megmaradt egy kikapcsolhatatlan szócsőnek, ami kukorékol mint a kakas, hogy ébresztő !!!. Ha ezt mégis a föld alá nyomják, a szerkesztőséget szélnek zavarják, befogadásukat megtiltják, akkor van igazán nagy baj.
Ha a 35 ezer fizető olvasó nem tud tenni semmit kedvelt lapja elvesztéséért, ha az eddig nem fizető de magát baloldalinak tartó közösségek nem jelzik igényüket a lap újraindításáért, vállalva a havi, vagy negyedéves megrendelés költségeit, úgy még az a csekély tájékozottság is elmarad és menthetetlenül a kormánymédia fogyasztóivá válunk, ami egy kis idő múltán hívőkké változtat minket. Megérdemeljük.
bakegya
A kígyó eljátssza az áldozat szerepét!-marakodjatok csakkk a nagy semmiről-bitangul fogtok még térden állva könyörögni a puszta életkétekért!
szaboria1
@nemkati: Pláne arra nem is gondolt, hogy milyen eljárásokat índitatott Molnár ellen?
Desischado
Valahogy vona nekem Szelimre hajaz, aki csendben, és halkan araszolgatott előre, és sajnos, ő is lett az uralkodó! Majd akkor hiszek a jobbiknak, ha nem segíti ki a fideszt állandóan. Vagy még akkor se. A jobbik hatalmat akar, és ehhez igazítja a stratégiáját. Báránybőrbe bújt farkasok!
orbánnak meg remélem, eljön a végromlás, remélem, jól látom a jeleit.
spu00
Ezek az újságírók valahogy nem tudják mit írnak. Orbán nem jött el sehonnan, Molnár volt nála.Most akkor kinek volt keserű a szájíze? A VÁLASZTÓK 98%-a kormány mellett tette le a voksot,a választásra jogosultak 41% -a javasolt nemmel, de ez még 80%-s részvétel mellett is többséget jelent.Na ettől van Önöknek keserű szájíze.De azért kiállhatnának, hogy igen is, Önök a migránsok bejöttét akarják, csak nem volt idejük elmenni szavazni. Tudják, a Lottón is csak az nyer, aki szelvényt vesz. Önök ezek szerint szelvény nélkül szeretnének nyerni. Próbálkozzanak !!!
Bringás
Nem hiszem, hogy Orbán a kardjába dől! Ez megint zseniális húzás volt a részéről. Nyílt színen megkéri az MSZP-t, hogy a nemmel szavazók akaratát öntsék törvénybe, amire az MSZP nemet mond. Most dörzsöli a markát, mert ezek a balfácánok megint bementek a csőbe!
Joggal fogja Orbán mondani, hogy az MSZP az ország szuverenitásának az ellensége!
Gyula ebből nem jöttök ki jól! Ha pedig nem lesz Alaptörvény módosítása, már ott is van bűnbaknak az MSZP és a Jobbik!
Ebből a Fidesz csak ismét jól tud kijönni. Vona is hazardírozik, de ő még jól is kijöhet ebből, ha a Fidesszel tart!
világlátó
@spu00: Soha senki nem mondta, írta, nyilatkozta, óhajtotta, a migránsok bejöttét .
Arról viszont bizonyára több megnyilatkozás született, hogy regisztrált, ellenőrzött családok, gyermekes anyák, gondviselő nélküli gyermekek, mint valamennyien menekültek, nálunk találjanak átmenetileg menedéket és védelmet, amíg a szülőföldjükön, a hazájukban életveszélyben lennének. Olyan nehéz ezt megérteni? Miért könnyebb ezt félremagyarázni, ?
Miért kell mindent szándékosan, tudatosan, előre megfontoltan , aljas szándékkal csúsztatni és mindenkit tévedésbe ejteni? Miért nem lehet egy percet a tisztességes elgondolkodásra szánni? A VÁLASZTÓK 98 %-a a NEM -et választotta. Mi a fenét választott volna? Miért az IGEN -t választotta volna? Aki mégis ezt tette, nyilvánvalóan nem a fekete afrikai fékevesztett,megtévesztett, félrevezetett, embertömegekre,akik többen csak egy szót tudtak félelmetes kétségbeeséssel ordítani, hogy many ! many ! vagy az arab országokból , az iszlám térhódításába vetett hitével elkábítva allahu akbar jelszavakat skandálva vadállatokként támadtak mindenkit aki az útjuknba került.Végignéztem egy videó filmet erről, ami lehet igaz, lehet propaganda film.
Aki mégis igen -nel x-elt, talán az érvénytelen szavazólapot kívánta ezzel demonstrálni.Ha még ez sem elég, ostoba, tudatlan honpolgáraink száma egyre inkább növekedőben van, amiért nem csak ők a felelősek, bár elég baj, hogy ez így van.
A 98,2 % ne tévesszen meg senkit. Ebben a magas % -ban benne van a hosszú hónapok óta tartó szellemi és lelki mérgezés amit sok tízezren elszenvedtek, ráadásul még fennhangon meg is erősítettek néhányan, visszaigazolva a megtévesztés, a gyűlöletkeltés, a félelem felerősítését . Ennek azok örülnek, akik közpénzen manipulálták a teljes magyar társadalmat, sőt még mindig ezt teszik, orrán - száján hirdetve a hamis eredményt.Hülye kérdésre a választók 98,2 % a válaszolt, ki meggyőzve, ki félelemből. Akár hogy is eredménytelenül. A 3,3 millió NEM szavazat nem jogosít fel semmire.
Warlord
@Bringás: Neked azért van állandóan a szádban orbán farka, hogy legyen a fejednek tengelye?
Perwool
@spu00: Ismétlem sokadszorra:
Nem arra szavaztál, hogy nem jöhet ide menekült.Hanem arra, hogy Orbán beleegyezése nélkül nem jöhet!!
Jókora különbség... És erre se kötelező érvénnyel.
Persze ha valaki feltétlenül hisz Orbánnak, annak ez talán elég. Én már értem tetten pár kisebb füllentésen, nekem nem.
Mindezt 20 milliárdért..
spu00
@világlátó: Érdekes, ahogy írta válaszát. Ha önmagában olvassa az ember, még igaznak is vélhetné, ha nem ismerné a dolgok előzményeit.
Az EU alapokmánya, alap szerződései tartalmazzák a határ védelmét, a belépések módját, a belépő személyekkel kapcsolatos elvárásokat.
A Dublini egyezmény tartalmazza a tényleges menekültek befogadásának folyamatát, tartózkodásaiknak feltételét, idejét.
A kirobbantott Szír háborúk áldozatai mellett megjelentek pakisztáni, afgán, indiai, iraki, iráni, s a fekete Afrikai mind megannyi gazdasági menekültjei, kik nem tartoznak sem közvetlenül, sem közvetve az Európai vonzás körzetbe.
Ezen emberek problémáinak megoldására hozták létre az ENSZ-t, aki a mai napig nem tett semmi olyant, amely ezen problémákat enyhitené.S ami még borzasztóbb, hogy az EU vezérkara sem fordult hivatalosan az ENSZ-hez, hogy vegye át ezen problémák megoldását, illetve intézkedne európán kívüli táborok létre hozásán, ill. ezek anyagi támogatásának biztosítására.
Az EU az elmúlt két évben nem volt képes Görögország, Olaszország, Finnország felé semmilyen intézkedésre a Schengeni egyezmény betartásának előmozdítására, s megfelelő szankciók megtételére. Egy jogtalan intézkedés történt, még pedig a min.elnökök tanácsának határozata ellenére a belügyminiszterek tanácskozásán többségi határozattal hozott elosztási listának az állandó lobogtatása.
Az EU, de a tagállamok sem tudnak 2 év után sem egy menekült számot mondani, nincs megfelelő nyilvántartás.
Az elmúlt időszakig mindenhol csak a befogadás hangoztatták, majd, az egyedüli alapszerződést betartó ország, s annak vezetője lett a fekete bárány, miután rájöttek, hogy soha a büdös életben nem integrálhatóak ezen emberek.
O.V van olyan jó politikus, hogy tudja, az EU-t csak emberek tömegével tudja sakkban tartani, s ennek lett a következménye a népszavazás, s az ezt követő alkotmány módosítás.
Az ellenzék jól látta, ha ezt végig viszi, tovább növeli az amúgy is meglevő népszerűségét, s az ország sikerét.
spu00
@spu00: És ezt támadják Önök, tolva az ellenzék szekerét, s rontva az ország lehetőségét.Önmagában az alkotmány módosítás semmit nem jelentett volna az EU-nak, őt a 3,3 millió zavarja, s teszi O.V-t támadhatatlanná.Az 500 ezres béke tüntetés is meghátrálásra kényszerítette az EU-t annak idején Orbán ellen.
Különben M.o tavaly 500, idén 300 menekültnek adott menekült státuszt, s kjb. 900-1000 gyermeket fogadott be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.