Aggasztónak tartja a Miniszterelnökséget vezető Lázár János, hogy huszonhat évvel a rendszerváltás után erős kisebbségben vannak azok, akik Kádár Jánost, a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) egykori főtitkárát egy köztörvényes gyilkosnak tartják.

A minisztert azzal kapcsolatban kérdezték a kedden tartott kormányinfón, hogy előző nap a parlamentben egy azonnali kérdésre válaszolva azt mondta, ma Magyarországon nagyon sokan vannak azok, akik Kádár Jánost és életművét az ország dicsőségfalára írják.

A keddi sajtótájékoztatón megismételte: ma kisebbségben van az országban az a nézet – amelyet ő is oszt –, hogy Kádár János egy egyszerű gyilkos volt, akinél kevesen ártottak többet Magyarországnak. A többség ugyanis elsősorban jótevőként gondol rá, ami súlyos probléma, történelemhamisítás – mondta.

Lázár János arra is felhívta a figyelmet, hogy az 1990-es évek óta a legnépszerűbb, legelismertebb történelmi figurák "top 3-jában" benne van Kádár János, és a megítélése nem romlik, hanem javul. Ezért szerinte a következő két évet mindenképpen fel kell használni arra, hogy "világosan elmondjuk csak a tényeket".

A kormánynak felelőssége van abban, hogy figyelmeztesse a társadalmat, milyen történelemhamisítás, "bűnrelativizálás" zajlott az elmúlt 30 évben is – mondta a tárcavezető.

Kijelentette: Kádár János bűnei – ahogyan a náci bűnök sem – nem évülhetnek el soha.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Nem a szocializmust sírja vissza az emberek többsége, hanem a munkahelyeket, az egészségügyi ellátást, lakást, oktatást akár az egyetemig stabil megélhetést.
Azok mocskolják a leghangosabban, akik a Kádár rendszer kiszolgálói voltak, a párttitkárok és az ő leszármazottjaik, akik most ott ülnek a kormányban.
Ügynök lista lesz???

kepkezelo.com/images/zqdtww7g2pneb09hkgm1.jpg
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@Perwol, tegnap, 20:59. A mondat elejéről lemaradt: Ha nincs az a megyei véreskezű pártitkár, és a papa nem könyökölhette volna magát be a megyei pártbizottságba, akkor nincs Soros, nincs Oxford... a többi már stimmel.
Ludmilla
viccelsz,Lézeres,szerinted lesz oly idő,amikor a méltó utódok rátok jótevőként ,nem köztörvényes bűnözőként emlékeznek?
dr. prédikátor
Lézerannyitisérfácán és gyöngytyúkvadász jankó/! nektek 100 év se lenne elég hogy a nyomába érjetek KÁDÁRNAK!!!Ti csak egy mocskos geci rablóbanda vagytok akik mára már teljesen kifosztottátok az országot!!!Abban a rendszerben te és a hozzád hasonló mocskos tolvaj népség sehol se lettetek volna!!!Szarházi megélhetési patkányok vagytok!!!Az országot leamortizáltátok, az egész világ előtt lejárattátok az országot!Mára már mindenki utálattal beszél rólunk!!! MIATTATOK!!!Ha nincs az a rendszer belőletek kanász se lett volna!!!Annak az EMBERNEK ti a nyomába se léphettek.Szarházi gecik vagytok!!!
anka
@dr. prédikátor: 10000000000000000000000000000000000000 lájk!
Némó Matróz
Az aggasztó, ahogyan ez az emberölésre parancsot adó fazon mer bírálni!
A facebookon olvastam tegnap egy kifakadást, ahol is le írta egy dolgozó amint ötüket hamis váddal Lázár elítéltette.
A Hír tévé oldalán van.
Persze mindjárt le is hülyézték, pedig nagy valószínűséggel lehet igazsága a véleményt leírónak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.