Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt négy embert vittek kórházba Győrben szerdára virradó éjszaka – közölte az országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

Egy Szép Ernő utcai, külvárosi családi házban lettek rosszul négyen, a kiérkező mentők a tűzoltókat is értesítették, akik a ház több helyiségében is magas gázkoncentrációt mértek.

A gázszolgáltató szakembere megkezdte a fűtőberendezés átvizsgálását, a házban lakó négy embert szén-monoxid-mérgezés gyanújával vitték kórházba.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Kemiabol nem voltam annyira jo, de nekem mintha az jonne le, hogyha gazfutes van, akkor nem szenmonoxid keletkezik, hanem akifolyo gaz mergez, viszont ha volt pilot lang, akkor nem szivarog tul sokaig, hanem az egesz robban, mint a bomba.

Szenmonoxid szen- vagy vegyestuzelesu kalyhak egesenel termelodik, ...
Akkor viszont szaladni kell gyorsan megkoszonni orban viktornak, hogy sikeresen szetb@szta a kemenyseprok kamarajat, lehetetlenne teve a letezesuket az esztelenul forszirozott rezsicsokkentessel...
A tek meg egyenlore a 3-as metroban villogtatja a mukszlijat orbannak,... Pedig mondtak, hogy a katasztrofavedoket kepzik at kemenyseprokke...

Latszik, mekkora eredmennyel...
ila51
@karma1: A kifolyó gáznak van szaga , sokszor szoktak is lakossági próbát csinálni a szagosítóval , hogy az emberekben tudatosuljon , hogy mire kell figyelni. Legalább is kisebb városokban , például Orosházán tapasztaltam.
A szén-monoxid...CO szagtalan , ugyanolyan alattomos , mint a borpincékben összegyűlő szén-dioxid CO2...az égő gyertya teszteli.
karma1
@ila51: Igen, en is igy tanultam, de en meg ugy tudpom, hogy a gazfutesnel azert nem szabad elzarni a levegozo nyilasokat, mert a foldgaz az egesekor rengeteg oxigent von el a levegobol, es ez okoz rosszulletet, fejfajast.
Mondom, ha gazfutesuk volt, akkor az berobbant volna a gyujtolangtol.
Viszont a szenmonoxidnak nincs szaga, de az meg csak szen- vagy vegyestuzelesu kalyhakban a rossz szellozes es elegtelen eges miatt keletkezik..:o((
Sajnalom oket, szegenyeket./..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.