Október 22-én negyedik alkalommal rendezik meg az Országfutást, melynek legutóbbi, márciusi rendezvényén a résztvevők összesen 70 965 kilométert tettek meg.

Az Országfutást Vadász Vince amatőr sportoló álmodta meg. A rendezvény honlapján (orszagfutas.hu) lehet ingyenesen regisztrálni, és ezt követően bárki, bárhol lefuthat vagy legyalogolhat legalább öt kilométert, így nem kell elutaznia a versenyre és nevezési díjat fizetnie. Az eredeti cél az volt, hogy a résztvevők megtett kilométerei összességében kiadják a magyar határ hosszának megfelelő 2246 kilométert. Ugyanakkor már az első, tavaly márciusban rendezett Országfutás túlteljesítette a célt, mivel 3845 résztvevő összesen 46 733 km-t tett meg.

A tavaly ősszel tartott második rendezvényen aztán már 5303 résztvevő futott, túrázott vagy gyalogolt összesen 52 304 km-t, s idén márciusban a 7985 regisztráló átlépte közösen a 70 ezer km-es határt.

A futásban olyan hírességek is részt vesznek mint a kajakos Csipes Tamara és Csipes Ferenc, illetve a szintén olimpiai bajnok Kovács István ökölvívó.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aremy
mi elől vagy után futnak lehet hogy az ovi???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél