Több mint 50 százalékkal emelkedtek a lakásárak Budapesten az elmúlt két évben, míg országos átlagban mintegy 28 százalékos volt a növekedés a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új lakásár-indexének adatai szerint.

Az MNB szerint ennek ellenére az áremelkedés "nem túlzott mértékű".

Felhívták a figyelmet ugyanakkor, hogy bár a felszínen még nem látszik a probléma, de az ingatlanpiacon nagyon hirtelen is képesek megjelenni a kockázatok.

Az MNB-lakásárindex részletes területi és településtípus szerinti bontásban is mutatja a lakásárak alakulását 1990-től kezdődően. Értékeit a jegybank negyedévente közli.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@Bringás: Neked megteszi egy tanyasi vályogviskó is. Ami meg az örömödet illeti, ezt mondd a dilinyós vezírednek és a fakutya vigyorú esztergányoló miniszterednek!:-))) Meglátjuk, mi lesz a válasz, de ajánlom a futást!:-)))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
3dwhite
Csak 50%-os áremelkedés..végülis nem sok. Belefér. (:
Hellcat
@3dwhite: 2015 nyrán volt a nagy emelkedés...a CSOK os baromság tuti nagy hatással volt rá.
Bringás
Én csak örülök a lakásárak emelkedésének! Így nem tódulnak Budapestre a mélyszegények és élhető marad a város!
silber13
@Bringás: Neked megteszi egy tanyasi vályogviskó is. Ami meg az örömödet illeti, ezt mondd a dilinyós vezírednek és a fakutya vigyorú esztergányoló miniszterednek!:-))) Meglátjuk, mi lesz a válasz, de ajánlom a futást!:-)))
Cicamama55
"emelkedtek a lakásárak...is, meg minden! De nálunk nincs infláció ugye???
Cicamama55
@Bringás: Undorító és embertelen ez a megközelítése a témának!
Bringás
@Cicamama55: Lehet a kényes ízlésed zavarja! Viszont, ha a betelepülő mélyszegények megdugják a lányodat és téged leverve kirabolnak mi lesz a véleményed?
Cicamama55
@Bringás: Vidéken élek, sok-sok mély szegénységben élő ember között. Sem engem, sem a családomat nem érte még atrocitás soha. Csak azért mert budapesti vagy, ne szálljon már ennyire el az agyad!
Bringás
@Cicamama55: A búnügyi hírek nem Budapestről szólnak!
Cicamama55
@Bringás: Én meg itt élek, s tudom mi a valóság. Különben meg 17.57-es hozzászólásomban az áremelést emeltem ki, ami az egész országot-Budapestet és vidéket is egyformán érinti, s hát a kamu inflációs adatra céloztam...A 0.9%-ra, amit április körül lehozott a kormány! Azóta legalább a háromszorosa már!
Bringás
@Cicamama55: A statisztikát mi csináljuk! :-))))))))))))))
Bringás
@Cicamama55: Nem. a probléma, hogy vidéken ez van!
Cicamama55
@Bringás: Mi? Hogy kételkednek a kormány szavaiban, s nem hisznek a statisztikában? Bár vidéken élünk, több rokonom-testvérem és családja, most már a fiam is- Budapesten él. Veled ellentétben, ők is nyitott szemmel járó, gondolkozó-hívő/!/-emberek, de a kormány szavait nem hiszik el, enyhén szólva is kételkednek benne. Ennyire korlátolt nem lehetsz! Én is jobb oldali szavazó voltam, de nem hülye!
Bringás
@Cicamama55: Kérlek, engedd meg nekem, hogy azt szeressem, akit akarok!
Cicamama55
@Bringás: Én megengedem! :) Mondjuk én csak a családtagjaimat szeretem...A politikusokat maximum tisztelem. Már aki megérdemli. Páran vannak még, csak az a baj, hogy minden jelenlegi pártból állna az össze. " Puzzle kormány" lenne. :)
Borsodi
Igen Borsodban is észrevettük itt legalább 50%-al csökkentek az árai a lakásoknak, munka nincs csak közmunka azaz alibi munka ,viszont a hitel nőtt.
silber13
@Cicamama55: Budapesti?? Ez az embertelen fajakó??:-)))))
Cicamama55
@silber13: Nem oszt, nem szoroz! :) Ha budapesti, ha nem, a hozzászólására az én véleményem ugyanaz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.