A teljes magyar lakosság 23,8 százaléka tartósan nélkülöz élelmiszert, közel egyharmad pedig nem jut hozzá rendszeresen minden szükséges ételhez.

Magyarországon csaknem minden negyedik ember, a teljes lakosság 23,8 százaléka tartozik a tartósan élelmiszert nélkülözők közé. Az adatokat az Élelmiszerbank tette közzé az Orbán-kormány hetedik évében, és a Világgazdaság írta meg.

Ide tartozik, hogy az OECD felmérése szerint itthon öt év alatt majdnem a duplájára -17,4 százalékról 30,6 százalékra – nőtt azoknak a száma, akik ételt nélkülöznek, az ő háromnegyedük tartósan nélkülöző.

Drámai adatok: a magyarok 23 százaléka éhezik

Eközben a KSH ócska trükkel, új számítási módszertannal kozmetikázza a szegénységi adatokat, erről itt olvashat bővebben.

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

katemi
A túlsúly rossz szociális körülmények között is létrejöhet, ez a "szegénységi elhízás", ami azt jelenti, hogy a szegényebbek nem tudják megvenni a minőségi, egészségesebb ételeket, zöldséget, gyümölcsöt, húst, viszont enniük kell, ezért a laktató (és egyben hízlaló) ételeket fogyasztják nagy mennyiségben (krumpli, tészta) ami látható elhízáshoz vezet. Sokan nem engedhetik meg maguknak a mindennapos saláta-grillezett csirke-gyümölcs kombót, marad a krumplis tészta meg a kenyér. Szóval nem csak az éhezhet, aki csontsoványnak látszik...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fekete
Erdekes, hogy Kanadaval az EU free trade -szabad kereskedelmett akart nyitni,csak Belgium
volt az aki vissza dobta,hogy tonkre teszik a kis gazdakat es behozak a hormonos termekeiket
ami itt es usa-ban is engedelyezett.Masrol sincs tema csak erol itt! Ott pedig a sok tolho,meg
csak meg sem mutattja magat,hogy milyen uzletett is kotnek Kanadaval.Hol van ORBAN? Mi
lessz a Magyar termelovel? Milyen egy senkihazik egytol egyig.D.Tusk is huzza el a csikot a b ----a,mert makogva is de eroltette a szerzodest.SZegyentelenek Belgiumon kivul!
emerencia
@Desischado: Csak most olvastam mi van veled. Nagyon átérzem a helyzetedet. Mi is átéltünk jónéhány hideg telet végig dolgozva a rosszul fizető verseny versenyszférában de az internetről nem mondtunk le. Olvastam akkoriban valahol a neten valami tiszti főorvos nyilatkozatát miszerint tartósan nem szabad létezni 12-14 fok alatt a lakásban. Sikerült anno beszereznem leértékelve múmia hálózsákokat, ezek mentettek meg. A rosszul szigetelt panellakás ablakait ahol csak lehetett leszigeteltük házi módszerekkel mert gyűjtöttük a pénzt a panelprogramra amit 5 évig nem fogadtak el de végülis megérte rá kuporgatni. (736000 ft volt a ránk eső költség.) Még egy csomó ócska pokrócot is bevetettünk az ügy érdekében. A hálózsákok most is megvannak, soha nem lehet tudni, hogy egy ledolgozott élet után mikor lehet újra szükség rájuk... (Még éltek a szüleink, ők fázósabbak voltak, az ő szobájukban rendesen fűtöttünk még ezekben ezekben a rossz években is.) Az a helyzet, hogy én is ellehetetlenültem volna már régen, ha nem lenne egy nem éppen fényes nyugdíjjal rendelkező tesóm aki megpróbálja az életünket a lehetőségekhez mérten normális mederben tartani. De jó lenne, ha tudnék neked segíteni!
emerencia
@Horizont: Nem fogtuk fel akkor nagyon tragikusan mert tudtuk mire spórolunk. Szerencsére az öregek megkaptak mindent, az ő megszorításukra nem volt szükség. Ettől sokkal tragikusabb és kilátástalanabb a mostani Questor ügy, ugyanis az ott elrabolt pénzből kellene a több mint negyven év alatt leharcolt lakást belülről teljesen rendbehozni. Ez már kemény dió mert a lenyúlt pénzt (kb.kétmilka) már lehetetlenség újra összespórolni. Időközben mi is beléptünk az öregkorba, én úgy érzem, már nem bírok ki annyi mindent mint fiatalabban. Ráadásul arra sincs biztosíték, hogy hatvan felett fogok bírni dolgozni. A munkám olyan, hogy egy kisebb betegség miatt is elveszíthetem még 64,5 éves korom előtt. Ha ez bekövetkezik akkor nekem a mai illiberális "jólétben" már nincs menekvésem, a tartalékaim hamar el fognak fogyni. A bizonytalanság és a perspektívátlanság még akkor is felőrli az embert már ilyen korban, ha pillanatnyilag van mit ennie, nem fázik és ki tudja fizetni valahogy a számláit, gyógyszereit, kommunikációját...

De az is biztos, hogy most éppen Desischadonak sokkal rosszabb. Ha nem tudja megcsináltatni a fűtést, abba bele is halhat. Aljas világot élünk, nagyon sok ember számára keservesek a mindennapok! :-((((((((((((((((((
Desischado
@emerencia: Köszönöm az együttérzést neked is. Sajnos, megoldás sehol.
farkas
@Horizont: egyetértek. A kapitalizmus nem segített rajtunk.
human
Kormányzati direktíva: A magyarok 23 százaléka nem akar enni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.